La Paz

Bolivian La Paz on ihastuttava sekoitus perinteitä ja cityelämää
 

Matkat La Paziin - kaupunki korkeuksissa

Boliviassa 3600 metrin korkeudessa ilma on kirkasta ja raikasta. Andien ympäröimän La Pazin markkinat suhisevat elämää intiaanien myydessä koristeellisia käsitöitään. Käteen tarttuu värikäs päiväpeitto ja laamanvillasta kudottu villapaita. Maisemat, joita tässä reissukohteessa näkee, saattavat olla avarimmat, mitä ikinä olet nähnyt. Varaa matka La Paziin KILROYlta!

La Paz

La Paz sijaitsee korkealla vuoristossa, 3600 metriä merenpinnasta. Maailman korkeimmalla seisova pääkaupunki löytyy Chuquiago Markan laaksosta, jota ympäröivät Andien vuoret. Kaupunki perustettiin jo vuonna 1548. Tänään Bolivian pääkaupunki La Paz on vireä city, joka kasvaa jatkuvasti. Pelkästään kaupungissa käveleminen on erikoinen kokemus ohuen ja kirkkaan ilman vuoksi. Pienet kujat, aukiot, ravintolat ja erittäin kivat pikkukahvilat tekevät La Pazista miellyttävän reissukohteen, jossa haluaa hengailla useammankin päivän - toisin kuin monissa muissa lattarikaupungeissa, joiden saasteongelmat ja väenvilinä tekevät niistä melkoisia kattiloita.

Biletystä perinteiseen malliin

Bileitä etsiville on sanottava, ettei La Paz ole erityisen menevä, mutta peñat - perinteisen musiikin baarit - ovat hyviä oluenmaistelupaikkoja. Katumarkkinat ovat täällä massiivisen kokoisia. Mercado de Brujas, Poppamiesten markkinat, kannattaa tsekata ja hoitaa tuliaisostokset; kirkasvärisiin perinneasuihin pukeutuneet intiaaninaiset myyvät taidokkaita käsitöitään ja yrttejä vähän joka vaivaan.

La Pazin nähtävyydet

La Pazissa on paljon nähtävää; katedraali sijaitsee presidentin palatsin vieressä Plaza Murillolla. Tämä vuonna 1835 rakennettu vaikuttava katedraali on kaunis ja käymisen arvoinen paikka. Santo Domingo ja San Francisco ovat myös kauniita kirkkoja, joissa voi piipahtaa. El Alton kylästä avautuvat huikeat näkymät La Pazin laaksoon. Valle de la Lunan kuulaaksosta, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungista, on myös silmiä hivelevät maisemat. Tiahuanacon vanha rituaalipaikka raunioineen tekee reissumieheen ja -naiseen vaikutuksen.

Minne mennä - La Pazin lähikohteet

La Pazistä pääsee hyvin Titicaca-järvelle. Pysähdy Copacabanan kylässä varaamassa matka Isla del Solille, Aurinkosaarelle, jota asuttavat aymara-intiaaniheimon jäsenet. Saarelta puuttuvat täysin autot, sen sijaan laamoja kyllä löytyy. Titicacaa pidetään inkakulttuurin syntypaikkana ja sydämenä. Soratanin kaupunki seisoo jykevänä Titicacan rannalla. Se on huippusuosittu reppureissaajien keskuudessa.

Kun matkanteko alkaa tuntumaan raskaalta, lisää virtaa saa Coroicasta, Bolivian Eedenistä, joka sijaitsee 1500 metrin korkeudessa. Kylässä vallitsee niin rauhoittava tunnelma, että siellä lepuuttaa hermojaan muutamankin päivän. 

Aktiivimatkaajan apajat

Aktiivireissaajalle: Fillaroija voi kokea hiuksianostattavan alamäkiajon Camino de la Muerten - Kuoleman tiellä, joka kiemurtelee alamäkeä kohti Coiroican kylää 3500 metristä kaikkiaan 65 kilometrin matkan. Maisemien kannalta reitti on käsittämättömän hieno, mutta pelottava. 

Yhden tai useamman päivän mittaisia patikkaretkiä voi varata La Pazista. Hyvä retkikohde on ikivanhan Tiwanaku-sivilisaation rauniot, joihin tutustuminen on jännittävää puuhaa. Varatessasi patikkaretkeä tsekkaa ensin paikalliset sääolosuhteet ja varmista, että reissun järjestäjä on luotettava. Tämä on erityisen tärkeää sadeaikana tammikuusta helmikuuhun.

KILROYn matkavinkit La Paziin

La Pazin Sagarnaga-kadun varrelta löytyy useita pieniä matkatoimistoja, joiden kautta pääset katselemaan paikallisia nähtävyyksiä päiväretkillä.

La Paziin voi saapua junalla tai lentäen

La Paz - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä