Iguassun putoukset

Iguassun putousten partaalla
 

Iguassun putoukset - veden virtausta ja putousten pauhua

Argentiinan ja Brasilian rajalta löytyvät Iguassun putoukset, jotka koostuvat useista suurista ja pienemmistä putouksista kolmen kilometrin leveydeltä. Veden raaka voima yksinkertaisesti ällistyttää, vaikka onhan kyse yhdestä Etelä-Amerikan upeimmista luontokohteista. Hyödynnä vinkkimme ja varaa matka Iguassun putouksille!

Iguassun putoukset

Argentiinan ja Brasilian rajalle levittäytyvät Iguassun putoukset muodostuvat 275 yksittäisestä putouksesta ja niiden jylinän voi kuulla jo kilometrien päähän. Veden virtaus tuntuu hengästyttävältä erityisesti putousten päällä, kun katsot alaspäin kohti Pirunkurkkua, jonka mahtipontinen paikallinen nimi on Garganta del Diablo.

Iguassun putoukset - veden virtausta ja putousten pauhuaAntaa roiskua! Iguassun putoukset Argentiinassa ja Brasiliassa ovat vaikuttava kokemus.

Puerto Iguazú ja Foz do Iguaçu

Argentiinan puolta Iguassun putouksista kutsutaan nimellä Puerto Iguazú, josta pääsee näppärimmin itse putouksille. Puerto Iguazú on pieni kylä, jossa on rento meininki, ja josta löytyy moneen budjettiin sopivia majoitusvaihtoehtoja hostelleista perheomisteisiin pikkuhotelleihin.

Monet reissaajat päätyvät kuitenkin Brasilian puolelle putouksia - Foz do Iguaçuun, joka on suhteellisen iso, 300 000 asukkaan kokoinen kaupunki. Vilkkaamman cityelämän ystävät valitsevat siis yleensä Foz do Iguaçun, kun taas rauhallisemman, pienen paikan charmin sekä viidakkotunnelman kannattajat suosivat Puerto Iguazúa Argentiinan puolella.

Iguassun putoukset Argentiinassa ja Brasiliassa - kumpi valita?

Iguassun valtavissa vesiputouksissa riittää ihmeteltävää, monelta kantilta, sillä Iguassu näyttäytyy erilaisena eri suunnista katsottuna. Brasilian puolella saat kokonaiskäsityksen putousten suureellisuudesta ja siten siis parhaat panoramavalokuvat. 

Argentiinasta käsin pääset puolestaan jopa niinkin lähelle putouksia, että kastut, sillä veneajelu vie reissaajat ihan putousten alle. Monet kysyvät, kumpi puoli putouksia on vaikuttavampi, johon me vastaamme, että miksi valita. Unohda siis 'joko tai' -puntarointi. Valitse sen sijaan 'sekä että', kun kerran olet matkannut tänne asti. Ihaile ja ikuista kuviin Igassun putoukset niin Argentiinan kuin Brasilian puoleltakin!

Iguassun putoukset - Seikkailumatkalla vältät turistirysätJos haluat välttää suuret turistimassat, erilaiset seikkailumatkat vievät sinut paikallisoppaiden johdolla syrjäisempiinkin osiin putouksia.

Koe koko ihana Iguassu

Iguassun putouksille lennät Buenos Airesista alle parissa tunnissa. Putouksiin sekä niitä ympäröivään sademetsämaiseen kansallispuistoon voit tutustua omatoimisesti tai varaamalla retken majapaikastasi paikan päällä. Mutta jos haluat ehdottomasti välttää suuret turistimassat ja keskittyä sen sijaan ennemminkin valtaviin vesimassoihin, erilaiset seikkailumatkat vievät sinut paikallisoppaiden johdolla syrjäisempiinkin osiin putouksia. Lisäksi näillä seikkailumatkoilla voit kokeilla erilaisia aktiviteettivaihtoehtoja; esimerkiksi veneretki putousten alle tai helikopteriajelu putousten päällä on unohtumaton kokemus.

Milloin mennä

Iguassun putouksille voi matkustaa mihin tahansa vuodenaikaan, mutta on hyvä muistaa, että olosuhteet vaihtelevat kauden mukaan. Paras ajankohta Iguassun matkalle on kevät ja syksy, jolloin on lämmintä ja putouksissa riittää voimaa. Kesällä joulu-tammikuussa on puolestaan kuumaa ja kosteata. Lämpötila talvikuukausina (kesä-syyskuu) on lempeä, mutta putouksissa virtaa vähemmän vettä, mikä saattaa vähentää vau!-kokemusta.

Iguassun putoukset - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä