Buenos Aires

Matkat Buenos Airesiin - tulisen kuumaa tangoa tanssimaan tänne!
 

Matkat Buenos Airesiin - tangon kuumaan kotikaupunkiin

Buenos Aires on yksi Etelä-Amerikan monikulttuurisimmista ja viehättävimmistä kaupungeista. Argentiinan pääkaupungissa paikallisten elämänilo sekä intohimo tangoa, jalkapalloa ja hyvää ruokaa kohtaan tarttuvat äkkiä matkailijaankin. Matkat Buenos Airesiin eivät jätä ketään kylmäksi!

Buenos Aires

Buenos Aires on oivallinen kaupunki startata matka ympäri Argentiinaa tai Etelä-Amerikkaa. Tässä kaupungissa leppoisa eteläamerikkalainen elämänasenne ja jonkinasteinen kaaos yhdistyvät eurooppalaisperintönä tulleeseen tehokkuuteen.

Matkat Buenos Airesiin - auringonlaskun Puerto MaderoMatkat Buenos Airesiin ja Argentiinaan ovat hyvä startti Etelä-Amerikan valloitukselle.

Siirtomaa-aika näkyy parhaiten Buenos Airesin barrios-nimellä kutsutuissa kaupunginosissa, joista jokaisessa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Buenos Airesin mielenkiintoisimmat kohteet pystyy kartoittamaan kävellenkin, mutta voit yhtä hyvin liikkua myös taksilla, mikä ei lohkaise kovin suurta osaa matkabudjetistasi.

Metron kyytiin kannattaa puolestaan hypätä vaikka vain elämyksen vuoksi: osa metrovaunuista on edelleen nostalgisen vanhoja puupenkkeineen ja avoimine ikkunoineen.

Buenos Airesin 'barriokset'

Buenos Aires tunnetaan kenties parhaiten intohimoa tihkuvasta tangosta, joka symboloi Argentiinan eleganttia pääkaupunkia. Jos haluat hullaantua tästä tulisesta tanssista ja vaikkapa itsekin harjoitella tangoaskeleita tanssikurssilla, suuntaa San Telmon boheemiseen kaupunginosaan, jonne tullaan nimenomaan tangoamaan. San Telmoa leimaavat lisäksi vilkas kahvilakulttuuri, lukuisat antiikkiliikkeet ja siirtomaa-ajan ihastuttava arkkitehtuuri.

Matkat Buenos Airesiin - katunäkymäBuenos Airesin romanttiset korttelit kutsuvat tutkimaan salaisuuksiaan.

Jos puolestaan pienet erikoisputiikit ja hyvä ruoka vetoavat sinuun, löytyy tähän nopea apu Palermosta. Tässä Buenos Airesin rentotunnelmaisessa kaupunginosassa viihtyy helposti useitakin päiviä, joten on hyvä päätös majoittua Palermossa ainakin muutama yö.

Yksi Buenos Airesin suosituimmista barrioksista on La Boca, jossa on vieri vieressä persoonallisia, värikkäitä taloja. Koska alue on varsin tunnettu, et valitettavasti saa paikkaa ihan täysin itsellesi. Turistimäärästä huolimatta La Bocan talot ja tunnelma kannattaa silti käydä tsekkaamassa. Muistathan, että alue on köyhää, joten turvallisinta on pysyä turistikorttelien tuntumassa.

Buenos Aires, jalkapallo ja Maradona

Oletko futisdiggari? Hommaa liput katsomaan Argentiinan suosituimpaa joukkuetta Boca Juniorsia, jossa myös jalkapallolegenda Maradona aikoinaan pelasi. Stadionilla matsin seuraaminen on mahtavaa, kun taustalla soivat sekaisin huudot ja laulut, ja kannattajat tanssivat ja hyppivät villisti oman joukkueensa puolesta.

Matkat Buenos Airesiin - jalkapalloa ja tangoaJalkapallo-ottelu pitää kokea Buenos Airesin matkalla. 

Liput peliin on hyvä varata etukäteen esimerkiksi hostellisi kautta, jolloin saat pilettien lisäksi näppärän ja turvallisen kuljetuksen stadionille ja takaisin. Sitä paitsi taksin löytäminen matsin jälkeen on - no, oikeastaan mahdotonta.

Matkalla Buenos Airesiin muista myös...

... vierailla Eva Perónin haudalla La Recoletan hautausmaalla, kulkea maailman leveimmäksi sanottua bulevardia Avenida 9 de Juliota pitkin sekä käydä tarkistamassa, kuinka nuoret, kauniit ja rohkeat argentiinalaiset nauttivat auringosta ja biitsistä Buenos Airesin läheisessä kylpyläkaupungissa Mar del Platassa

Kunhan olet lisäksi maistellut tarpeeksi Argentiinan mainioita punaviinejä ja pihvejä, voit piipahtaa Uruguayssa, joka sijaitsee vastapäisellä rannalla. Helppoa, hauskaa eikä liian kallistakaan.

Ota yhteyttä