Argentiina

La Bocan värit hurmaavat - Buenos Aires, Argentiina
 

Matka Argentiinaan - tulista tangoa ja jäätäviä maisemia

Moni aloittaa Etelä-Amerikan kiertomatkan Argentiinasta, ja syystä. Argentiinassa reissaaminen on helppoa, joten voit tutkia maan päästä päähän aina etelän Tulimaasta Buenos Airesin tangoklubeille, Patagonian jäätiköille ja Iguassun putouksille. Matka Argentiinaan valloittaa reissaajan sydämen.

Argentiina

Argentiina on suuri maa tutkittavaksi, mutta onneksi reppureissaajan on helppo liikkua paikasta toiseen busseilla, jotka ovat varsin tilavia ja mukavia. Aikaa kuluu toki lentämiseen verrattuna enemmän, mutta matkalla voi sitäkin paremmin ihailla vaihtuvia maisemia. Matkustusmukavuutta voit lisätä vain muutamalla eurolla varaamalla bussilipun comfort-luokkaan.

Matka Argentinaan - tulinen tango
Argentiinan ehdoton tunnusmerkki on tulinen ja intohimoinen tango.

Pääkaupunki Buenos Aires

Matka Argentiinaan vie sinut mitä luultavimmin Argentiinan kosmopoliittiseen pääkaupukiin. Buenos Aires onkin epäilemättä yksi Etelä-Amerikan suurista suosikeista. Kaupunki jakautuu osiin, joita kutsutaan nimellä barrios ja joista jokaisella on oma luonteensa ja tunnelmansa. Buenos Airesissa ei niinkään ole suuria nähtävyyksiä, vaan kaupungin viehätys perustuu paikallisen elämänmenon seuraamiseen ja ilmapiirin aistimiseen. 

Erinomainen ajatus on startata matka Argentiinaan kielikurssilla, jolloin tutustut helpommin paikallisiin ja yleensäkin saat reissustasi paljon enemmän irti. Se, että osaat edes hieman espanjaa auttaa myös, kun haluat löytää Buenos Airesin kuumimmat tangoklubit ja parhaat pihviravintolat. Buenos Airesissa voit tehdä myös vapaaehtoistöitä esimerkiksi kouluissa ja tarhoissa.

Argentiina - matkat Buenos Airesiin
Buenos Airesin suurkaupungissa riittää menoa ja tekemistä.

Iguassun putoukset

Buenos Airesista pohjoiseen, Brasilian ja Paraguayn rajalla, sijaitsevat massiiviset Iguassun putoukset. Alue on varsin erikoislaatuinen luonnon taideteos, sillä yksittäisiä putouksia on alueella huimat 275 kappaletta. Putouksiin voi käydä tutustumassa vaikka veneretkellä, jolla suihkitaan välillä aivan putousten alla. Kuohuja voi ihailla myös lintuperspektiivistä helikopterin kyydistä. Vaikka putouksilla vierailee paljon matkailijoita, Iguassua ei silti missään nimessä kannata jättää pois Argentiinan matkan reissusuunnitelmasta.

Salta ja Mendoza - Argentiinan vuoret ja viini

Matka Argentiinaan vie sinut myös Saltaan ja Mendozaan. Buenos Airesista matkaat näppärästi länteen Saltan provinssiin, josta löytyy hyviä apajia patikoinnin, pyöräilyn ja koskenlaskun harrastajille. Saltan alueelta löytyy myös Argentiinan parhaiten säilynyttä siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria. "Train to the Clouds" -juna siksakkaa sinut pitkin siltoja ja läpi tunneleiden - lienee itsestäänselvää, että maisemat tässä kuivassa ja vuoristoisessa osassa Argentiinaa ovat huikeat.

Lähellä Chilen rajaa sijaitseva Mendoza on portti Andeille. Hyvän viinin ystävät tuntevatkin alueen, sillä jotkut parhaista argentiinalaisista viineistä tulevat täältä. Mendozassa makuhermojasi hemmotellaan, kun suuntaat maistelemaan paikallisia tuotteita alueen lukuisille viinitiloille. 

Matkat Argentiinaan - Salta
Saltan alueella onnistuu niin viininmaistelu kuin vuorikiipeily!

Pohjoinen Patagonia - Bariloche ja Valdésin niemimaa

Viinitilakierrosten jälkeen voit jatkaa matkaasi Argentiinassa Mendozasta etelään kohti Barilochea. Patagonian pohjoisosassa sijaitsevan Barilochen kauniit vuoristojärvet, vehreät metsät ja raikas ilma irrottavat taatusti arjesta. Talvisin lumiset vuorenrinteet houkuttavat laskettelijoita ja lautailijoita, kesäaikaan puolestaan trekkailu, kiipeily, kalastus ja maastopyöräily ovat monen reissaajan suosikkiaktiviteetteja.

Barilochesta itään sijaitsee Valdésin niemimaa, jota pidetään yhtenä maailman monipuolisimmista luontokohteista. Laumoittain pingviinejä, merileijonia, merinorsuja ja valtavia valaita tulee niemimaalle lisääntymään ja kasvattamaan poikasiaan, joten saat taatusti mukaasi loistavat reissukuvat. Matka Valdésin niemimaalle kannattaakin tästä syystä ajoittaa loka-marraskuuhun.

Eteläinen Patagonia ja Ushuaia

Lumihuippuisia vuorijonoja, mittaamattoman kokoisia jäätiköitä ja karun villiä luontomaisemaa silmänkantamattomiin - tätä on eteläinen Patagonia. 8000 asukkaan kaupunki El Calafate on läpikulkupaikka Argentiinan arktisille jäätiköille, joista erityisesti Perito Moreno on ainutlaatuisen vaikuttava. Unescon maailmanperintölistaltakin löytyvät kansallispuistot Torres del Paine (Chilen puolella) ja Los Glaciares puolestaan tarjoavat oivalliset olosuhteet vaeltamiseen ja kiipeilyyn.

Matka Argentinaan - Tierra Del Fuego
Matkalla Argentinassa kannattaa myös käydä ihailemassa hylkeitä ja pinguja Tierra Del Fuegon alueella.

Kun matkustat vielä hieman etelämmäs, saavut Ushuaiaan, maailman reunalle. Ushuaiasta pääsee kätevästi Tulimaan, Tierra del Fuegon saaristoalueelle, joka on luontoseikkailijoiden mieleen. Kaupunki on myös pysähdyspaikka ennen reissua Etelämantereelle, jonne järjestetään seikkailumatkoja aina marraskuusta maaliskuuhun. Tuolloin Etelämantereella on kesä, päivä on pisimmillään ja meri ei ole jäässä, joten pienemmät alukset pääsevät alueelle. Matka Etelämantereelle onkin aivan ainutlaatuinen matka maailmaan, jonne vain harva löytää.

Ota yhteyttä