Etelä-Amerikka

Paikallisia galapagossaarelaisia - Etelä-Amerikka
 

Matkat Etelä-Amerikkaan - Mañana, mañana

Etelä-Amerikka on täydellinen matkakohde jokaiselle, joka haluaa elää "mañana, mañana" -tyyliin. Koko mannerta leimaa rento fiilis, ja hymyileviin, ulospäinsuuntautuneisiin paikallisiin on helppo tutustua. Luonnonihmeitä, kirjavia kulttuureita ja suurkaupunkeja riittää ihmeteltäväksi.

Monipuolinen Etelä-Amerikan manner venyttäytyy Panaman rajalta aina Cape Horniin asti, joka on jo lähes Etelämantereella. Tälle välille mahtuu huikea ruokien, mausteiden, rytmien ja maisemien valikoima. Heittäydy argentiinalaisen tangon tunnelmiin, rauhoitu inkojen raunioilla, sukella Amazonian sademetsän syleilyyn, jammaile Brasiliassa Rion karnevaaleilla tai hengähdä Antarktiksen jylhissä maisemissa.

Jos budjettisi antaa myöten, ovat Galapagossaarien luonnonihmeet unohtumaton kokemus. Pienen palan paratiisia löydät Los Roquesin saarelta Venezuelasta tai Fernando de Noronhasta Brasiliasta. Etelä-Amerikassa voit myös opiskella espanjaa kielikursseilla Argentiinassa, Ecuadorissa ja Perussa ja tehdä vapaaehtoistöitä erilaisissa yhteisö-, eläintensuojelu- ja luonnonsuojeluprojekteissa.

Sademetsäseikkailuja Etelä-Amerikassa 

Opettele surffaamaan Brasiliassa tai jos aallot eivät houkuta, voit myös vain loikoilla leppoisasti varjossa riippumatossa  rantaviivaa kyllä riittää! Rantalomailun vastapainoksi voit siirtyä Amazonin sademetsään joko Brasiliassa, Venezuelassa, Perussa, Boliviassa, Ecuadorissa tai Kolumbiassa

Amazonin sademetsän hengästyttävän upean floran ja faunan kokemiseksi täytyy tosin nähdä hieman vaivaa, mutta viidakon kuumuus, kosteus ja alkeelliset olosuhteet eivät haittaa, kun ympärillä vilahtelee alligaattoreita, papukaijoja, laiskiaisia ja apinoita niiden luonnollisessa ympäristössä. Taatusti mieleenjäävä elämys on myös jokiristeily Amazon-joella ja öinen tähtitaivas – yksikään planetaario ei vedä vertoja tähtitaivaalle Amazonin yllä!

Kosteutta on ilmassa myös Argentiinan pohjoisimmassa nurkassa, Brasilian ja Paraguayn rajalla, jossa näyttävät Iguassun putoukset kuohuavat. Kuohujen katsastamiseen kannattaa varata minimissään pari päivää, jotta näet putoukset sekä Argentiinan että Brasilian puolelta. Varaathan mukaasi kameran, joka kestää kosteutta, jotta saat ikuistettua putoukset useista eri kulmista läheltä ja kaukaa. Iguassun valokuvauksellisuutta lisäävät vedestä taittuvat sateenkaaret sekä moniväriset perhoset, jotka voivat olla jopa kätesi kokoisia.

Matkat Etelä-Amerikkaan - Titicaca-järvi Perussa

Titicaca-järvellä Perussa soutuvene on paras kulkuneuvo.

Etelä-Amerikan huiput kohokohdat - Andit ja Machu Picchu

Amazonin sademetsän lisäksi toinen kiistaton Etelä-Amerikan matkan kohokohta on Andien vuoristo. Vaikka olisitkin nähnyt Machu Picchun kuvissa, eivät ne pysty kuvaamaan edes murto-osaa elämyksestä, jonka itse koet Andeilla kävellessäsi inkojen jalanjäljissä. Machu Picchun lisäksi Andivuoriston muita ehdottomia nähtävyyksiä ovat Titicaca-järvi Perun ja Bolivian rajalla sekä intiaanien uskonnollisiin rituaaleihin muinoin liittyneet Nazcan linjat.

Mikäli adrenaliininmakuiset aktiviteetit ovat mieleesi, Andeilla voit myös vaeltaa, pyöräillä, kiipeillä tai kokeilla vaikkapa koskenlaskua. Etelä-Amerikka hemmottelee myös laskettelun ystäviä: Las Leñas, Los Penitentes, Bariloche ja Portillo ovat vain muutama esimerkki Andien rinteillä sijaitsevista hiihtokeskuksista.

Matka Etelä-Amerikkaan ja maailman laidalla 

Jos pidät tangosta, jalkapallosta ja mehevistä pihveistä, on Argentiina loistava matkakohde. Buenos Aires on hieno kaupunki, jossa kokemattomampikin reissaaja pääsee helposti sisään eteläamerikkalaiseen elämänmenoon. Tsekkaa myös kaupungin yöelämä, josta Buenos Aires on kuuluisa.

Argentiinaan mahtuu paljon, mm. maailman eteläisin kaupunki, Ushuaia. Tierra del Fuegon kansallispuisto on vaeltajan unelma, vaikkakin puistossa kulkeminen on rajoitettu pienelle alueelle. Mykistävät maisemat ovat lyhyenkin vaelluksen palkintona ja tässä maailman kolkassa riittää unohtumattomia näkyjä. Ja jos mielit eteläisintä kaupunkia etelämmäksi, vaihtoehtona on vielä seikkailu Antarkikselle

Matkat Etelä-Amerikkaan - Argentina Patagonia Valle De Chalten
Argentinassa voi ihailla ilmastojen ääripäitä, maisemat ovat uskomattomia!

Liikkuminen Etelä-Amerikassa

Useimmat matkustavat Etelä-Amerikkaan Sao Paulon, Rio de Janeiron tai Buenos Airesin kautta. Myös Quito ja Lima ovat hyviä vaihtoehtoja. Mantereella riittää nähtävää ja kierreltävää, mutta ainakin reissun suuret linjat on hyvä hahmottaa etukäteen. Esimerkiksi mantereen sisäiset lentoliput saattavat tulla Etelä-Amerikassa kalliiksi, joten kannattaa kysyä reissaavilta asiantuntijoiltamme edullisia lentopasseja ja apua reittisi suunnittelussa. Maateitse matkustettaessa näkee toki enemmän kuin lentäen - tsekkaa usean maan rekkareissut

Helpoin ja turvallisin tapa kokea Etelä-Amerikan ihmeet on lähteä seikkailumatkalle. Reissujemme kautta pääset matkustamaan samanhenkisten matkaajien kanssa, olitpa sitten kiinnostunut inkojen valtakunnan raunioista, selviytymisseikkailusta sademetsässä tai erilaisesta rantalomailusta.

Matkat Etelä-Amerikkaan - Alpakat Boliviassa

Alpakat Boliviassa tervehtivät aamun sarastaessa.

Majoitus Etelä-Amerikassa

Hotelleja ja hostelleja löytyy paljon suurista kaupungeista ja muista reppureissaajien suosimista paikoista. Etenkin, jos olet ensimmäistä kertaa lähdössä Etelä-Amerikkaan, suosittelemme hankkimaan KILROYn kautta starttipaketin, johon kuuluu turvallinen kuljetus lentokentältä majapaikkaasi. Siinä tapauksessa, että osaat vaikka vain vähänkin espanjaa tai portugalia, voit saada paljon irti matkastasi yöpymällä B&B-perhemajoituksessa, joita löytyy paljon etenkin suurten kaupunkien ulkopuolelta.

Milloin matkustaa Etelä-Amerikkaan

Helmikuun karnevaalikausi on suosituin aika matkustaa Etelä-Amerikkaan. Jos haluat kokea Rion karnevaalit, kannattaa varata matka hyvissä ajoin, sillä lennot ja majapaikat oikeasti loppuvat kesken. Amazonille kannattaa suunnata kesäkuun ja joulukuun välillä. Paras aika lähteä patikoimaan inkojen polkuja on toukokuusta lokakuuhun (Inca Trail on suljettu helmikuussa). Laskettelukausi on parhaimmillaan heinä- ja elokuussa, kun taas Chilen ja Argentiinan kesä on kuumimmillaan marraskuusta maaliskuuhun. Suurimpaan osaan Etelä-Amerikkaa voit kuitenkin matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Ota yhteyttä