Victorian putoukset

Victorian putoukset – Onko tässä kaunein raidereitti maailmassa?
 

Victorian putoukset

Victorian putousten äärellä ei voi kuin ihmetellä tätä käsittämätöntä luonnonihmettä. Valtavien vesimassojen pauhatessa alas vieressä,  mielen valtaa kunnioitus, jota on vaikea sanoin kuvailla. Monet vain haaveilevat putouksille pääsystä, vaikka voisivat toteuttaa sen! Me autamme tekemään haaveista totta!

Victoria Fallsin siirtomaatyylinen kaupunki poikkeaa paljon muusta Zimbabwesta ja se tunnetaan luonnonihmeestään, Victorian pauhaavista putouksista, jonne kävelee kymmenessä minuutissa kaupungin keskustasta. Kaupungissa on paljon hotelleja, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Käväise paikallisella käsityötorilla, josta voit ostaa Afrikan hienoimpia käsintehtyjä taide-esineitä.

Victorian putoukset ilmasta käsinVictorian putouksia pääsee ihailemaan lintuperspektiivistä helikopteriretkillä. 

Victorian putousten sijainti

Victorian putoukset sijaitsevat Sambesi-joessa, Sambian ja Zimbabwen rajalla ja se on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Putouksille pääsee joko Livingstonesta Sambiasta tai Victoria Fallsin kaupungista Zimbabwesta. Putoukset on nimetty skotlantilaisen tutkimusmatkailijan David Livingstonen toimesta. Putouksilla on myös alkuperäinen vanhempi nimi Mosi-oa-Tunya, mikä tarkoittaa savu, joka jyrisee ja se on putouksien virallinen nimi Sambiassa.

Vaikka putoukset eivät ole korkeimmat tai leveimmät maailmassa, niitä silti väitetään suurimmiksi. Puistossa voit kävellä 1,7 kilometriä pitkää päällystettyä tietä, mikä on tehty rotkon kärkeen ja josta on mahtavat näkymät putouksille. Sadekauden aikana on kuin kävelisi rankassa sademyrskyssä, kun vesi kuohuu satoja metrejä maan yläpuolella ja jyrisee vain 60 metrin päässä.

Victorian putoukset kutsuvat seikkailijoitaSeikkailijat suuntaavat Victorian putouksille.

Seikkaile Victorian putouksilla

Voit järjestää itsellesi helikopterikyydin putouksien ylle. Yleensä siitä veloitetaan noin 100 USD/ 10 min, mutta ilmalento on hintansa arvoinen. Muista kamera, sillä tässä on elämäsi tilaisuus napsia parhaat maisemakuvat koskaan! Victorian putoukset tunnetaan kauneutensa ohella paikkana, josta hurjapää saa todellisen adrenaliinipistoksen. Laajasta aktiviteettien valikoimasta voit valita muun muassa benjihyppyä, rotkokeinuntaa ja koskenlaskua. Putouksilla turvallisuus on hyvin huomioitu, joten jänishousukin uskaltaa järkeillä itsensä kokeilemaan kaikkea uutta.

Paikallisilta järjestäjiltä saat hyviä aktiviteettipaketteja ja mitä enemmän aktiviteetteja valitset sitä alemmaksi hinta tippuu. Voit myös bongailla eläimiä Victoria Falls National Parkissa tai osallistumalla retkelle Chobe National Parkiin, Botswanaan. Booze cruise Sambesi-joella on hyvin suosittu ja samalla pääset melko lähelle putouksia. Auringonlasku joella on sydäntä hivelevän kaunis. Hyvällä onnella voit nähdä sekä krokoja että suuria virtahepolaumoja.

Liikkuminen Victorian putouksilla

Taksit ovat edullisia ja helppoja napata. Useimmat nähtävyydet ovat kävelyetäisyyden päässä toisistaan, jos asut kaupungin keskustassa tai sen lähettyvillä. Emme kuitenkaan suosittele kävelemistä pimeän tultua. Villieläimet kulkevat vapaasti etkä varmasti halua törmätä pimeällä kadulla puhveliin tai sarvikuonoon.

Victorian putoukset - villieläimiäVillieläimet retkillään Victorian putouksilla.

Reissuvinkkimme Victorian putouksille

Suunnatessasi putouksille, ole varuillasi, sillä matkan varrella voit törmätä mihin tahansa elefanteista puhveleihin! Kaupungissa kannattaa käydä huippuravintolassa nauttimassa hyvää riistaa ja grilliruokaa. Sinut puetaan upeisiin perinteisiin zimbabwelaisiin vaatteisiin, mikä on melkein pakollista, jos aiot päästä herkuttelemaan mitä vain. Jos uskallat, voit maistaa mopani-toukkia. Meiltä saat edulliset lennot ja majoituksen, sekä kosolti hyviä vinkkejä Afrikan safareista ja seikkailumatkoista.

Victorian putoukset - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä