Entebbe

Upea auringonlasku Ugandassa.
 

Matka Entebbeen - seikkailut alkavat Ugandasta

Entebbe sijaitsee aivan Ugandan pääkaupungin Kampalan ulkopuolella. Koska maan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee täällä, matkat myös muihin Ugandan osiin alkavat Entebbestä. Vaikka reissu jatkuisi toisaalle Afrikkaan, kannattaa Entebbessä stopata hetkeksi. Täällä ilma on puhdasta, kadut turvallisia ja vanhat siirtomaapuutarhat ja puistot luovat omaa tunnelmaansa.

Entebbe

Ugandan pääkaupunki Kampala sijaitsee vain 56,3 km päässä Entebbestä, joten matkalla kannattaa poiketa myös tässä vilkkaassa kaupungissa. Täältä on hyvät junayhteydet Keniaan, ja lauttakyydillä pääsee kätevästi Victoria-järven yli Tansaniaan. Monien erilaisten eläinten koti Uganda Wildlife Education Centeristä löytyy mm. osa Entebben nähtävyyksistä. Keskuksessa, joka on aivan Afrikan sydämessä, asustaa useita savanneilta tuttuja eläimiä. Keskus perustettiin vuonna 1952 nuorille eläimille, jotka olivat hylättyjä, tai yksin Afrikan luonnossa. Tästä kehittyi pikku hiljaa vuosien varrella kokonainen eläintarha. Nykyään keskus toimii kotina useille erilaisille eläimille, kuten apinoille, leijonille, biisoneille ja monelle lintulajille.

Häikäisevä Victoria-järvi

Entebbe sijaitsee aivan kuuluisan Victoria-järven kupeessa. Victoria-järvi on Afrikan suurin järvi ja eräs suosituimmista nähtävyyksistä Tästä osasta Ugandaa löytyvätkin useimmat turisteja kiehtovat aktiviteetit ja majoituspaikat. Kauneutta uhkuva järvi on nimetty vuonna 1858 silloisen Englannin kuningattaren, Queen Victorian mukaan, englantilaisen virkamiehen John Speken toimesta. Hän oli ensimmäinen eurooppalainen, joka saapui Victoria-järven rannalle. Järvi on jaettu Ugandan, Tansanian ja Kenian kesken. Jos haluaa ihailla upeita näköaloja ja tutkia ympäristöä tarkemmin, Entebbestä voi lähteä pienelle purjehdusretkelle ympäri Victoria-järveä. 

Entebbe - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä