Tunisia

Tunisian matkat - rikkaiden värien ja makujen maailmaan
 

Tunisian matkat - erilaiseen osaan Afrikkaa

Vuoria, jokia, villiä luontoa, vehreitä oliivilehtoja, kilometreittäin rantaa huojuvine palmupuineen ja Tähtien sodan Tatooine-maisemia Saharassa. Tunisiassa on tätä kaikkea ja paljon muuta. Lähde ja ihastu - Tunisian matkat alkavat tästä!

Tunisia

Afrikan maista aurinkoinen Tunisia on yksi niistä kohteista, joista löytyy jokaiselle jotakin mielenkiintoista. Se voi olla merielämästä nauttimista veneen kannella, kameliratsastusta aavikolla tai historiallisten nähtävyyksien tutkimista ikiaikaisissa maisemissa.

Ennen matkaa on hyvä aina tarkistaa ajankohtainen turvallisuustilanne Ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Tunisian matkat - kameliratsastusta aavikollaTunisian matkat jäävät mieleen täydellisenä elämyksenä, kun koet sekä aavikon, että ihanat biitsit.

Tunisian suolajärvet ja keitaat

Tunisiaan tutustuessa huomaa nopeasti, että maa on ominaisuuksiltaan erittäin monipuolinen: se levittäytyy siniseltä Välimereltä aina kuivaan Saharan autiomaahan saakka, ja maisemat vaihtelevat tällä matkalla dramaattisesti. Jättimäisiä suolajärviä, majesteettisia havupuiden täyttämiä vuoristoalueita ja keitaita, joilla taateleita kasvaa silminkantamattomiin! Nämä ja monet muut upeat maisemat takaavat onnistuneen ja kiehtovan matkan.

Tunisian värikäs historia

Vuosien 1881 - 1956 välillä Tunisia oli Ranskan siirtomaa, jonka seurauksena tällä muslimimaalla on edelleen vahvat siteet Eurooppaan. Kolonialismi on jättänyt jälkensä kulttuuriin, kuten myös pääkaupunki Tunisiin, jonka tyylissä näkyy sekä läntisiä että itäisiä virtauksia. Ranskalaiset vaikutteet näkyvät kuitenkin näistä vahvimpina.

Tunisian matkat - erilaiseen osaan AfrikkaaTunisian idylliin kuuluu kauniina kiemurtelevia katuja. 

Eläväiset kadut, kojut ja kahvilat - Tunisian sydän

Kävellessä ympäri perinteisempää arabialaista aluetta pääkaupunki Tunisissa ja monissa muissa maan kaupungeissa löytää paljon kiemurtelevia teitä ja katukauppiaita, jotka myyvät jos jonkinlaista tavaraa. Täällä on mausteista ruokaa tarjoavia ravintoloita sekä katukahviloita, jotka tarjoavat tervetulleen varjon levähdyshetkeen kahvikupin ääressä.

Tutkaile katujen hyörinää ja pyörinää ja nauti eläväisestä tunnelmasta! Vilkkaat kadut, värikkäät kauppakojut, perinteikkäät kahvilat ja ravintolat ovat yksi parhaista kohteista Tunisiassa. Ne ovat todellakin maan sykkivä sydän!

Tunisian arkeologinen vetonaula: Karthago

Hieman pääkaupunki Tunisin ulkopuolella on eräs Tunisian ehdottomasti parhaista nähtävyyksistä ja todellisista arkeologisista helmistä. Raunioitunut Karthagon kaupunki perustettiin noin 800 vuotta eaa ja tuhottiin antiikin roomalaisen valtiomiehen, Cato vanhemman toimesta kolmannessa puunilaissodassa 146 eaa. Ehdoton tsekkauskohde matkalla Tunisiaan!

Tunisian matkat - KarthagoTunisian matkat vievät historian ystävän mennessään. Karthagon rauniot ovat kiinnostava vierailukohde tosin kenelle tahansa.

Jos janoat lisää historiallisia kokemuksia pääkaupungin alueella, täällä sijaitsee myös the Bardo Museum. Rakennus, joka jo yksinään arkkitehtuurinsa puolesta on jännittävä, pitää sisällään löytöjä ympäri Tunisiaa. Museossa on kaikkea kuolinnaamioista kunnioitustaherättäviin patsaisiin.

Tunisian elokuvapaikat: Ong Jemal ja Mos Espa

Syvältä Tunisian aavikolta, maan eteläosasta Saharasta, löydät alueen, joka on toiminut monen tutun elokuvan taustana. Ong Jemal -nimisellä alueella on pieni ryhmä kivitaloja, jotka tunnetaan nimellä Mos Espa. Nämä maisemat herättävät varmasti tuttuja mielikuvia useimmille ihmisille, sillä monet Star Wars -elokuvien kohtauksista kuvattiin täällä.

Tämä osa Tunisiaa on ollut myös monen muun suuren elokuvan raamina, eikä ihme, sillä tässä paikassa on jotain hyvin epätodellista, lähes kuumaisemien kaltaista! Olit sitten Star Wars -leffojen fani tai et, tämä on silti yksi parhaimmista matkakohteista Tunisiassa.

Tunisia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä