Kilimanjaro

Kilimanjaron huipulle pääset seikkailumatkoillamme
 

Matka Kilimanjarolle - Kimaltelevalle tulivuorelle

Oletko seikkailijaluonne, joka ei kaihda haasteita? Siinä tapauksessa kannattaa rantalöhöilyn sijaan kiivetä ylös Afrikan korkeimman vuoren eli Kilimanjaron huipulle. Hikiset ponnistelut palkitaan kaikentäyttävällä tyytyväisyyden tunteella ja huimilla maisemilla, jotka avautuvat silmiesi eteen Uhuru Peakilla, Vapauden huipulla. Matka Kilimanjarolle alkaa tästä!

Matka Kilimanjarolle

Swahiliksi Kilimanjaro tarkoittaa "kimaltavaa vuorta". Korkeutta tällä kaunottarella on 5 895 metriä. Lumen peittämä Uhuru Peak on swahilia ja merkitsee Vapauden huippua. Vaellus vuorelle kestää viidestä päivästä pariinkin viikkoon riippuen omasta kunnosta ja valitusta reitistä. Valitse itsellesi sopivin reitti, vaativuustaso ja siihen käytettävä aika. Valmistaudu hyvillä varusteilla ja reippaalla asenteella, sillä trekki koettelee hyväkuntoistakin. Kilimanjaron voi kuitenkin valloittaa kuka tahansa normaalikuntoinen reissaaja, jota huippu vetää tarpeeksi puoleensa!

Kilimanjaro National Park

Matka Kilimanjarolle taivalletaan kansallispuistoalueella. Päästäksesi huipulle, vie tie pitkin savannia ja sademetsiä, joissa näet kaunista luontoa ja eläimiä. Lähes 2000 metrissä, juuri puurajan yläpuolella, alkaa Kilimanjaron kansallispuisto. Siitä lähtien vaellat maisemissa, joita on vaikea edes kuvitella etukäteen. Puisto todella ansaitsee paikkansa UNESCOn maailmanperintölistalla!

Matka Kilimanjarolle on huima kokemus
Kilimanjaron vaellusreitti kulkee läpi uskomattoman monimuotoisten ja erilaisten maisemien.

Reitin valinta

Voit varata paikkasi matkaporukasta etukäteen tai suunnitella reissusi vasta paikan päällä. Tarjolla on monia, hyvää palvelua tarjoavia putiikkeja, mutta muista olla tarkkana, sillä palveluntrajoajissa on huimia eroja. Etukäteen varaamasi reissu on varmasti luotettava. Valitsemme yhteistyökumppaneiksemme ainoastaan paikallisia yrityksiä, jotka maksavat mukana kulkeville kokeille ja tavaroiden kantajille kunnon korvauksen sekä tarjoavat heille asianmukaiset varusteet.

Kun suunnittelet matkaa Kilimanjarolle, sinun täytyy valita myös vaellusreitti. Kilimanjaron huipulle pääsee kuutta eri reittiä pitkin. Marangu Route on parhaiten tunnettu, sillä se on helpoin. Sen lempinimi onkin Coca Cola -reitti, ja sen voi vaeltaa ylös viidessä päivässä.

Hyvä ja hieman vähemmän ruuhkainen, mutta hiukan hankalampi, reitti on Machame Route. Syystä tai toisesta sen lempinimi on "Whiskey route". Sen läpivaeltaminen kestää päivän tai pari pidempään, mutta et tule katumaan sitä, että käytit enemmän aikaa tällä vaativammalla reitillä korkeassa ilmanalassa. Jos kaipaat lisää haasteita, valitse Lemosho Route.

Valitsitpa sitten minkä tahansa reiteistä, toivottavasti olet yksi niistä voittajista, jotka pääsevät kuvaamaan itsensä lähes 6000 metriä merenpinnan yläpuolella Uhuru Peakilla! Matka Kilimanjarolle on upea ja palkitseva kokemus joka tapauksessa, vaikket aivan huipulle asti kiipeäisikään.

Vuoristotauti

Kun valmistaudut reissuun, varaudu vuoristotautiin. Vuoristotauti johtuu korkean ilmanalan vähäisestä hapen määrästä. Yleisiä oireita ovat päänsärky, heikotus ja pahoinvointi. Pahimmillaan vuoristotaudin seuraukset ovat hengenvaaralliset, joten kuuntele tarkkaan saamasi ohjeistus reissun aluksi, ja vuoren rinteillä anna oppaiden määrätä tahti.

Vuoristotaudin oireet ovat yksilökohtaisia ja vaihtelevat: voit joskus nousta vuorelle monta kertaa ja olla välillä hyvinkin pahoinvoiva, ja välillä taas täysin terve. Et varsinaisesti voi itse vaikuttaa siihen, saatko vuoristotaudin vai et, mutta voit yrittää estää sen syntymistä. Paras keino vuoristotautia vastaan on antaa keholle tarpeeksi aikaa sopeutua uusiin korkeuksiin, eli matkaa suunnitellessasi mieti tarkkaan, voisitko lisätä reissuun yhden ylimääräisen päivän. 

Matka Kilimanjarolle - Huipulla tunnelmat ovat katossa!
Uhuru Peakille selvittyään saa ansaitusti hieman tuulettaa!

Valmistautuminen matkaan

Valmistautuessasi Kilimanjaron vaellukselle voi olla hyvä idea tehdä pieni trekki Mount Kenyalle tai Mount Merulle, jotka molemmat näkyvät muuten Uhuru Peakilta. Trekki auttaa sinua totuttautumaan ohueen ilmaan. Trekkejä järjestävät kertovat, mitä varusteita tarvitset, mutta valmistaudu jo kotoa hyvillä, käytetyillä trekkibootseilla ja hyvällä fyysisellä kunnolla.

Vuoren lähellä: Amboseli

Kenian puolella Kilimanjaroa on Amboselin kansallispuisto. Trekin jälkeen tämä on mahtava paikka spottailla elefanttilaumoja!

Kilimanjaro - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä