Dar es Salaam

Matka Dar es Salaamiin - rantaelämä kutsuu!
 

Matka Dar es Salaamiin - afromuotia ja ruokaherkkuja

Dar es Salaam on täydellinen välipysähdys matkallasi Sansibarille tai safareille. Sukella tansanialaisen yöelämän pyörteisiin ja nauti darilaisia ruokaherkkuja. Afromuotiin pääset tutustumaan elämää kuhisevilla toreilla. Kalastus, sukeltaminen ja snorklaus ovat hyviä vaihtoehtoja rannalla makoilulle. Matka Dar es Salaamiin on täydellinen aloitus Afrikan valloituksellesi!

Dar es Salaam

Dar es Salaam, tai lempinimeltään Dar, on Tansanian vaurain ja suurin kaupunki. Aikoinaan pienemmästä kalastajakylästä kasvanut city on nykyisin maan politiikan ja talouden ankkuri. Dar es Salaam on maakunta, jossa on kolme pääaluetta: Kinondoni, Illala ja Temeke, jossa yhteensä asuu 2,5 miljoonaa ihmistä.

Matka Dar es Salaamiin - afromuotia ja ruokaherkkuja
Dar es Salaamin reissulla pääset tutustumaan afrikkalaiseen käsityöosaamiseen.

Dar es Salaam on hurmaava mutta myös hektinen kaupunki, jossa on markkinoita, historiallisia rakennuksia, kahviloita ja eloisa klubiskene. Kulkiessasi pitkin kaupungin katuja, huomaat, miten täällä yhdistyvät afrikkalaiset, arabialaiset ja kaakkoisaasialaiset kulttuuriperinteet. Historiallisten rakennusten välissä leijuu tuoreen kahvin tuoksu, ja iltaisin baareista saattaa kuulua villejä kongolaisia rytmejä taikka siirappisia vanhoja rakkauslauluja.

Dar es Salaamin ranta-alue on kaunis, ja paikalliset kohtelevat matkalaista ystävällisesti. Harjoittele pari sanaa swahilia, niin jutustelu roihahtaa käyntiin vieläkin helpommin.

Matka Dar es Salaamiin - toimiva välipysähdys matkalla Sansibarille
Dar es Salaamin matkaan kannattaa yhdistää Sansibarin paratiisisaari.  

Monet reissaajat pysähtyvät Dar es Salaamissa matkallaan Sansibarin hiekkarannoille tai safareille. Kun olet täällä, käy ainakin Bagamoyon, Bongoyon ja Mbudjan saarilla. Kalamiehet ja naiset voivat harrastaa syvänmeren kalastusta ja sukeltajat taas voivat hyvällä onnella törmätä haihin.

Nähtävää ja koettavaa Dar es Salaamin matkalla

Cocon rannalle kannattaa suunnata erityisesti viikonloppuisin, jos haluat tutustua paikallisiin ja rentoutua halpojen drinkkien kera. Muita käymisen arvoisia rantoja ovat Kigamboni ja Kipepeo, joille pääsee hyvin lautalla ja taksilla. Amani ja Raskutani -rantakohteet sijaitsevat kauempana, mutta ne ovat silti suosittuja auringonpalvontapaikkoja. Saatat joutua pulittamaan muutaman kolikon rantojen käytöstä, sillä monet niistä ovat hotellien omistamia.

Dar es Salaamin rantamaisemaa
Matka Dar es Salaamiin ja näihin maisemiin – joko mennään?

Perinteisiä tanssiesityksiä voi nähdä Mwalimulu Julius K Nyereren kulttuurikeskuksessa, josta voit kysyä myös muista tapahtumista. Käväise lisäksi kaoottisen kuhisevalla Kariakoon torilla, jossa näet afromuotia ja -taidetta. Mwenge Carvers' Marketissa puutaiteilijoiden kädentaitoja voi ihmetellä livenä näiden tehdessä taiteteoksiaan.

Korkeatasoisempaa ja kukkaronnyörejä venyttävää shoppailua voi harrastaa Mlimani Cityn kauppakeskuksessa. Zanaki streetiltä taas löydät parasta intialaisruokaa muiden ruokaherkkujen ohella. Kokeile myös paikallisia Kilimanjaro-, Safari- ja Serengeti-oluita.

Vapaaehtoistyöt Dar es Salaamissa

Monet humanitäärista avustustyötä tekevät kansalaisjärjestöt pitävät toimistoaan Dar es Salaamissa, joten saatat hyvin päästä mukaan heidän hankkeisiinsa, mikäli vapaaehtoistyö kiinnostaa.

Matka Dar es Salaamiin - vapaaehtoistyötVapaaehtoistyö on hyvä tapa nähdä maailmaa ja tehdä samalla hyvää. 

Liikkuminen Darissa
Julkisen liikenteen virkaa toimittavat daladalat, minibussit, joilla on kaikilla oma määrätty reittinsä. Sen näkee etulasissa lukevasta päämäärästä, ja niiden kyytiin tai kyydistä voit hypätä mistä vain ja milloin vain. Huikkaa vain "shoo-sha" niin kuski äkkää pysähtyä. Ne daladalat, joiden etukyltissä lukee "posta" vievät kaikki kohti kaupungin keskustaa.  

Ubungo on kaupungin keskeinen linja-autoasema, josta suurin osa busseista lähtee. Aseman löydät Morongoro Rd.lta. Scandinavia Express -linja-autofirmalla on oma asemansa Msimbazi St:n ja Nyerere Rd:n kulmassa. Jos mahdollista, kannattaa turvallisuussyistä aina saapua ja lähteä ennen pimeän tuloa, vaikka Dar es Salaamilla onkin melko turvallisen ja mukavan kaupungin maine. Bussifirmaa valittaessa jätä halvin pois laskuista, sillä se saattaa kulkea hermojaraastavan hitaasti, eikä turvallisuudestakaan aina ole takeita.

Junat lähtevät kahdelta asemalta: Tazara station ja Tanzanian Railways Corporation Station.

Nopeat lautta- ja venekyydit liikennöivät Dar es Salaamista Pembaan, Sansibarille ja Mtwaraan. Kannattaa varmistaa niiden kulkuaikataulu, sille aivan kaikki reitit eivät toimi joka päivä

Majoitus Dar es Salaamissa

Darissa voit majoittua vaatimattomista oloista luksukseen. Kysy unelmanikkareiltamme lisää budjetillesi sopivasta majoituksesta.

Milloin mennä

Dar es Salaamin ilmasto on vuoden ympäri kuuman kostea. Sateisempaa on maaliskuusta toukokuulle ja huhtikuu on kuukausista sateisin. Paras matkustusajankohta ulottuu kesäkuusta syyskuulle, jolloin sateet ovat nopeita ryöpsähdyksiä eivätkä lämpötilat ole kaikkein kuumimmat.

Reissuvinkkimme Dar es Salaamiin

Taskuvarkaiden taitoja ei kannata vähätellä; pidä laukustasi huolta erityisesti linja-autoasemilla, junissa, daladala-busseissa ja toreilla.

Dar es Salaam - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä