Tansania

Safari kuuluu Tansanian matkan must-kokemuksiin.
 

Matka Tansaniaan - Serengetistä Sansibarille

Matkalla Tansaniassa voit tehdä vaikka mitä. Koe savannien elämää safarilla, kiipeile, laiskottele hiekkarannalla tai kaupunkilomaile kulttuurista nauttien. Dar es Salaam on hyvä paikka aloittaa reissu edullisten lentojen vuoksi. Siitä voikin jatkaa seikkailua Kilimanjaron huipun kautta Serengetin kansallispuistoon ja edelleen Gombe Stream -kansallispuistoon tutustumaan simpansseihin.

Suunnittele täydellinen matka Tansaniaan:

Vauhdikas startti Tansanian matkalle – Dar es Salaam

Matka Tansaniaan saa hyvän aloituksen maan suurimmasta ja vauraimmasta kaupungista, Dar es Salaamista. Kaupunki on sekoitus afrikkalaista, intialaista ja arabialaista kulttuuria. Nimi Dar es Salaam tulee arabian kielestä, ja tarkoittaa laveasti kääntäen rauhallista satamaa, mikä tosin ei ehkä nykyään enää kuvaa kaupunkia. Tämän päivän Dar es Salaam on äänekäs ja kiivastahtinen, mutta tarjoaa silti vastustamattoman näkymän tansanialaiseen kaupunkielämään.

Vieraile Tansanian suurimmalla markkinapaikalla, Kariakoo-torilla, joka pursuaa eksoottisia tuotteita ja suomalaisesta näkökulmasta varsin erikoista ruokaa. Tutustu kuumiin rytmeihin Dar es Salaamin yökerhoissa ja tanssi aamuun asti paikallisten kanssa. Sekä kaupungin pohjois- että eteläosa tarjoaa pieniä rantakyliä, joissa voi leiriytyä suoraan rannan tuntumassa.

Pohjoinen Tansania: luonto, villieläimet ja vaellus

Tansanian pohjoisosasta löydät upeaa ja koskematonta luontoa. Pohjoisosassa on nimittäin lähes voittamaton määrä villieläimiä ja luontoa aidoimmillaan. Niin ja tietysti sieltä löytyy myös Kilimanjaro – Tansanian matkan ehdoton kohokohta.

Matka Tansaniaan - Tansanian matkalla löydät hyviä maisemia - Kilimanjaro
Haasta itsesi ja lähde vaellukselle Kilimanjaron huikeisiin maisemiin!

Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori, joten se tarjoaa mielettömät mahdollisuudet vaellukselle hulppeissa maisemissa. Tarjolla on monen eri tason reittejä, ja majoittua voi joko vuoristomajoissa tai teltassa. Kiipeäminen ylös asti on vaativa suoritus, mutta huipulta avautuvat näkymät ovat ehdottomasti vaivan arvoiset. Kruunaa siis matka Tansaniaan Kilimanjaron valloituksella!

Moshin kylässä, Kilimanjaron juurella, voit osallistua myös vapaaehtoistöihin. Vapaaehtoistyössä pääset tukemaan paikallisia projekteja ja teet matkastasi Tansaniaan varmasti ikimuistoisen.

Tansanian safarit

Tansanian matkaan kuuluu ehdottomasti safarit. Serengeti on se suurin ja ehkäpä kuuluisin Tansanian safarikohteista, mutta vähemmän tunnettu Arusha National Park on myös erinomainen vaihtoehto. Arushan kansallispuisto on 137 neliökilometriä laaja ja sijaitsee Kilimanjaron ja Mt Merun välissä. Korkeuseroista johtuva maaston monimuotoisuus takaa hyvän kodin eläimille ja kasveille. Hienoimpia paikkoja ovat Ngorongoron kraatteri, Lake Momelan ja  Mt. Meru, joka on hyvä vaihtoehto Kilimanjarolle.

Matka Tansaniaan - Tansanian matkalla on monta kohokohtaa - Leijonaperhe Serengetissä
Tansaniassa on myös mahtavia safarireissuja.

Arushassa on paljon eri safarivaihtoehtoja. Serengetissä on seeproja, puhveleita, elefantteja, hyeenoja, kirahveja, antilooppeja, erilaisia apinoita sekä tuhansia lintuja. Jos onnistaa, saatat nähdä leopardin. Toinen vaihtoehtoinen safari voisi olla Lake Manyara National Parkissa, jossa on laumoittain virtahepoja ja flamingoja. Lake Manyara on tunnettu myös puuhun kiipeävistä leijonistaan, jotka viettävät suurimman osan päivästään akaasiapuissa. Safarilla voi yöpyä joko teltassa tai mökeissä. Miljoonien flamingojen asuttama Lake Natron on myös mahtava luontokohde!

Läntinen Tansania

Läntisen Tansanian mielenkiintoisin paikka on Gombe Stream National Park, jossa on mahdollista nähdä simpansseja. Puisto sijaitsee lähellä Burundin rajaa, Lake Tanganiykan äärellä, ja sinne pääsee ainoastaan veneellä. Sijainti on lähes keskellä Afrikan mannerta.

Monet tuntevat tarinan Jane Goodallista, joka aina 1960-luvulta lähtien on tutkinut simpanssien käyttäytymistä. Gomben tutkimuskeskus on nimetty hänen mukaansa. Jos sinua onnistaa, saatat jopa tavata keskuksessa naarassimpanssi Fifin, joka oli vain 3-vuotias, kun Jane Goodall aloitti projektinsa. Fifi on ainoa alkuperäisestä ryhmästä elossa oleva simpanssi. Simpanssien lisäksi paikalla on paviaaneja ja muita eri tyyppisiä apinoita. Puistosta löytyy myös yli 200 erilaista lintulajia, joten et ole koskaan yksin metsässä! Gombessa voit leiriytyä mökeissä (lodges), teltassa rannan tuntumassa tai leirintäalueella.

Lähellä Sambian rajaa Lake Tanganiykalla on massiivinen Kalambon vesiputous. Se on 235 metriä korkea ja toiseksi korkein vesiputous Afrikassa. Voit yhdistää Kalambossa käymisen Katavi National Parkissa vierailuun, joka on yksi vähiten vierailluista puistoista. 4000 neliökilometriä puistoa voi yksin olla sinun, joten siellä on hyvät mahdollisuudet nähdä eläimiä. Katavi on suistomaata, joten tarjolla on mm. virtahepoja, elefantteja ja krokotiileja.

Matka Tansaniaan - Sansibar

Kaiken vaeltamisen, eläinbongailun, villin luonnon ihailemisen ja kaupungin sykkeestä nauttimisen jälkeen on aika päättää Tansanian matka rantahiekalla makoiluun. Sansibarin saari sijaitsee Dar es Salaamin vieressä rannikolla. Sansibar tunnetaan kauniista rannoistaan, sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan sekä leijalautailuharrastajista.

Rentoudu Tansanian matkalla - Sansibarin hiekkarannat rentouttavat väkisinkin!
Biitsejäkin löytyy Tansaniasta: mahdollisuudet ovat rajattomat snorklailusta leijalautailuun!

Saaren suurin kaupunki, Stone Town, on sekoitus arabialaista, eurooppalaista ja intialaista arkkitehtuuria. Tuntuukin kuin olisi Tuhannen ja yhden yön sadussa... Sansibarilta löydät vanhan sulttaanin kylpylän, joka muistuttaa haaremiajoista. Orjatori kertoo synkemmästä historiasta.

Matkavinkit Tansaniaan

Sansibarille pääsee helposti lautalla Dar es Salaamista tai lentämällä Sansibarin lentokentälle. Se on hieman hintavampi kohde, joten varaudu tähän höllentämällä kukkarosi nyörejä.

Itä-Usambaran vuoristometsät tarjoavat rauhallisempia, tursitivapaita elämyksiä luonnon helmassa. 

Ota yhteyttä