Seychellit

Kilppari Seychelleillä.
 

Matka Seychelleille - nautiskelijan paratiisiin

Jos näet päiväunelmia loputtomista kirkkaanvaaleista rantahietikoista, auringonpaisteesta, turkoosina välkehtivästä merestä - ja mikä tärkeintä, rauhasta ja hiljaisuudesta, silloin Seychellien saariryhmä on sinulle oiva paratiisi. Mikäli kuitenkin sattuisit kyllästymään palmun katveessa loikoiluun, voit toki aina lähteä surffaamaan, sukeltamaan tai purjehtimaan.

Seychellit

Madagaskarista kaakkoon, lämpimässä Intian valtameressä, lepäävät Seychellien paratiisisaaret. Tämä on matkakohde, joka valitaan, kun mielessä on totaalirelaus ja todelliset elämän nautinnot. Afrikan pienin valtio Seychellit koostuu noin 115 saaresta, joten saarihyppelystä voi hyvinkin muodostua reissun mielenkiintoisin harrastus! Saarten värikäs merenalainen elämä tarjoaa myös runsaasti tutkittavaa niin snorklaajille kuin sukelluksesta innostuneille. Lekottele leppeästi heiluvan palmun alla tai tee retki viidakkoon, jossa voit ihastella mahtavia mango- ja banaanipuita.

Tutkimusretket lehvästön keskelle kannattaa tehdä ajan kanssa, sillä saarilta löytyvä eksoottinen eläimistö ja kasvisto tarjoavat paljon ihmeteltävää. Vain tältä alueelta löytyvät kotoperäiset matelija-, sammakko-, lintu- ja kalalajit ovat antaneet Seychelleille erityisen leimansa. Suurin osa saarista on asumattomia, ja maan rajoittaessa saarilla käyvien matkailijoiden määrää Seychellien on onnistunut pysyä mahdollisimman luonnontilaisena. Saarten luonnon kauneus onkin jotain hyvin erityistä - tämä reissu on varmasti yksi vaikuttavimmista, joita tulet kokemaan.

Seychellien pääkaupunki Victoria

Saarivaltion pääkaupunki Victoria sijaitsee suurimmalla saarella, Mahé:lla. Pääosa asukkaista asuu täällä, Victorian lisäksi alueella on vain pienempiä kyliä, ei niinkään kaupunkeja. Pääkaupungista löytyy satama ja tori, joihin molempiin kannattaa tutustua. Beau Vallon Bayn lahdessa oleva paratiisiranta tarjoaa mahdollisuuden virkistävään dippaukseen ennen muille saarille suuntautuvia tutkimusretkiä.

Seychellien monikulttuurinen keittiö

Kun ottaa huomioon Seychellien kolonialistisen historian, ymmärtää hyvin, miksi paikallinen keittiö on sellainen kuin se on: lukuisat saarivaltiota hallinneet maat ovat jättäneet vaikutteensa makuihin, muun muassa mausteiden muodossa. Makuja löytyy niin ranskalaisesta, englantilaisesta, afrikkalaisesta, kiinalaisesta kuin intialaisesta keittiöstä. Tämä on kohde, josta saat myös taatusti tuoreita hedelmiä ja valiojoukon erilaisia meren antimia! Paikallinen Seybrew-olut sammuttaa janon mukavasti, ja tujauksen vahvempaa kaipaavalle suosittelemme tummaa Takamaka Rum -rommia, paikallista erikoisuutta.

Kieli

Seychelleillä pärjäät hyvin, mikäli puhut englantia tai ranskaa. Entisessä Ranskan ja Englannin siirtomaassa puhutaan lisäksi Creolin kieltä yhtenä kolmesta virallisesta kielestä. Saarivaltio itsenäistyi vuonna 1976.

Mitä tehdä paratiisissa

Paras asia, mitä Seychelleillä voi tehdä, on relaus ja huolten poisheitto! Tämän voi helposti toteuttaa loikoilemalla rannalla, nauttimalla auringosta ja pulahtamalla kirkkaaseen veteen. Alueella on lukemattomia, uskomattoman kauniita rantoja löydettäviksi. Jos kuitenkin kaipaat jotakin erilaista, aktiviteetteja löytyy niin veden päältä kuin altakin: snorklaus ja sukellus tarjoavat rentouttavan katsauksen kalojen valtakuntaan, surffaus taas saa pulssin kohoamaan vaahtopäitä jahdatessa! Kalastus on myös yksi meditatiivinen aktiviteetti...

UNESCO:n suojelukohteet

Eräs Seychellien luonnon tunnetuin ominaispiirre on "Coco-de Mar" -palmu, joka kantaa latvustossaan maailman painavimpia hedelmiä: pähkinät voivat painaa jopa 15-30 kg kappaleelta! Palmuja kasvaa luonnonvaraisena vain Praslin-saarella, ja matka Valle de Main kansallispuistoon on paras tapa nähdä niitä. Valle de Mai kuuluu UNESCO:n maailmanperintölistalle. Retkellä Praslinille kannattaa varata aikaa vierailuun saaren itäpuolella sijaitseville Grand Ansen ja Petit Ansen mahtaville rannoille - täällä kamera saa takuulla töitä! Merellinen kansallispuisto St Anne on myös visiitin väärti. Kansallispuistoon pääsee ainoastaan veneellä Mahésta. Toinen UNESCO:n listalle päässeistä kohteista Seychelleillä on Aldabran atolli. Vaikeapääsyisen sijaintinsa ansiosta atolli on säilynyt lähes koskemattomana, ja siitä on tullut maailman suurimman jättiläiskilpikonnapopulaation asuinalue.

Miten liikkua Seychelleillä

Ympäri pääsaarta voi reissata joko hyppäämällä bussin kyytiin, vuokraamalla auton tai polkupyörän - tai mikset kokeilisi vaellusta omin jaloin? Muille saarille pääsee purjehtimalla tai vuokraamalla veneen. Jos budjettisi sattuisi antamaan myöten, on tarjolla myös helikopterikyyti!

Milloin mennä ja sää

Suunnittele matkasi saarivaltioon hyvissä ajoin, sillä vierailijoiden määrä on rajoitettu. Paras aika matkustukseen riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Vältettävät kuukaudet ovat lokakuusta helmikuuhun, jolloin ilmat ovat epävakaiset. Lopun vuotta sääolosuhteeet ovat yleensä erittäin hyvät. Jos haluat matkustaa Seychelleille sukeltamaan, paras hetki on syyskuusta marraskuuhun ja maaliskuusta huhtikuuhun. Surffaajille otollisimmat olosuhteet ovat toukokuusta lokakuuhun. Vinkkinä mainittakoon, että aurinkovoide korkeilla suojakertoimilla kannattaa ostaa jo kotimaasta, sillä perillä saatat joutua pulittamaan siitä kolminkertaisen hinnan.  

Majoitus Seychelleillä

Seychellit ovat melko kehittymätön mutta suhteellisen tyyris matkakohde. Majoitus muodostaa reissun suurimman menoerän, joten välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä kysy etukäteen eri vaihtoehdoista KILROYn paljon matkanneelta staffilta. Me autamme Sinua suunnittelemaan jouhevimman matkanteon aakkoset - lennoista autonvuokraan ja seikkailuretkiin!

Seychellit - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä