Senegal

Senegalin matkat - Retba-järven (Lac Rose) vaaleanpunainen vesi johtuu mikroskooppisesta Dunaliella salina -levästä.
 

Senegalin matkat - Länsi-Afrikan tähti

Senegal, yksi Afrikan monimuotoisimmista ja mielenkiintoisimmista maista, sijaitsee Länsi-Afrikassa, Saharan kuivien tuulien ja Atlantin kosteiden henkäysten välissä. Tässä pienessä maassa on vähän kaikkea: hiekkarantoja, aavikkoa, viidakkoa, kulttuuria sekä hurmaavia kalastajakyliä. Senegalin matkat alkavat täältä!

Nyt on oikea hetki lähteä reissuun Senegaliin! Pian turistimassat löytävät tämän mielenkiintoisen Afrikan tähden. Tämä pieni, läntisen Afrikan maa on täynnä luonnon omia helmiä, kuten kaunista hiekkarantaa, tiheää viidakkoa, karua aavikkoa, mangrovemetsiä, suistoja ja paljon muuta. Eikä kulttuuriakaan pidä unohtaa. Senegalissa on paljon toreja, festivaaleja, eläväistä yöelämää, mielenkiintoista arkkitehtuuria ja paljon hyviä kalaravintoloita.

Senegalin matkat - Länsi-Afrikan tähtiSenegalin rannat kutsuvat fiilistelemään afrikkalaista elämänmenoa.

Dakar - Senegalin pääkaupunki

Senegalin matkat alkavat yleensä pääkaupunki Dakarista. Dakar on myös oiva kohde aloittaa muiden Länsi-Afrikan maiden tutkiminen. Senegalin pääkaupungista on lisäksi todella hyvät yhteydet Eurooppaan, tänne pääsee muun muassa Pariisista ja Madridista.

Dakar on mahtava kaupunki täynnä elämää. Täällä on Länsi-Afrikan parhaat musiikki- ja elokuvafestivaalit sekä eläväisimmät yökerhot. Dakarissa et tule tylsistymään, sillä kaupunki hiljentyy vain harvoin. Kaikkialla soiva musiikki ja meluisat markkinat ovat jatkuvasti läsnä, ja ne tuovatkin reissaajan lähemmäs todellista afrikkalaista elämää.

Senegalin matkat - DakarSenegalin matkat starttaavat yleensä pääkaupunki Dakarista.

Saint-Louis - historiallinen Senegal

Kummallista kyllä, Senegalilla on oma Saint-Louisinsa! Jo pelkkä nimi huokuu jazzia, historiaa, kreolikulttuuria ja siirtomaatyylistä arkkitehtuuria. Tätä kaikkea Senegalin Saint-Louis nimenomaan on. Tämä kuvankaunis kaupunki sijaitsee 320 kilometria Dakarista pohjoiseen, Senegal-joen suulla aivan Atlantin rannalla.

Saint-Louis perustettiin 1695 ja se oli Länsi-Afrikan ensimmäinen ranskalainen siiirtomaakaupunki. Täällä voit nauttia näyttävästä ranskalaisesta siirtomaa-arkkitehtuurista, vaikuttua vanhoja aikoja huokuvasta tunnelmasta ja käydä jazzfestivaaleilla, jotka järjestetään yleensä toukokuussa. Senegalin Saint-Louis tuo vahvasti mieleen Atlantin kreolikulttuurit kuten New Orleansin, Havannan ja Salvador do Bahian.

Pohjois-Senegalin kansallispuistot

Dakarista ja Saint-Louisista kannattaa matkustaa edelleen pohjoisempaan lähelle Mauritanian rajaa, josta löydät suuren Parc National des Oiseaux du Djoudj -kansallispuiston, joka on UNESCOn maailmanperintölistalla.

Puistossa voi lähteä joelle veneajelulle ja bongailla eksoottiset lintulajit kuten flamingot, pelikaanit ja haikarat sekä muut kiehtovat lajit. Kansallispuisto on yksi maailman tärkeimmistä kosteikoista sekä lintujen rauhoitusalueista, toisin sanoen todellakin käymisen arvoinen paikka.

Casamance - eteläinen Senegal

Casamancen alueella eteläisessä Senegalissa on ajoittain levottomuuksia, joten kannattaa aina varmistaa Ulkoministeriöstä viimeisin matkustustiedote ennen kuin lähtee alueelle. Casamancen alueella on paljon jokisuistoja, kosteikkoja ja vehreitä metsämaita. Lisäksi alueella on osa maan parhaista hiekkarannoista ja reppureissaajien suosimat Kafoutinen ja Abénén kylät.

Senegalin matkat - Retba-järvi (Lac Rose)Senegalin erikoisuus on Retba-järvi (Lac Rose), jonka vesi on vaaleanpunaista.

Senegalin rannat - yhdet maailman parhaista

Rannat ovat monille yksi suurimmista syistä matkustaa Senegaliin. Joka puolella pitkin rantoja näkyy paljon värikkäitä kalastusveneitä aaltojen tuudittamina. Rannikolla on myös runsaasti erilaisia rantalomakohteita jokaiseen makuun, aina hintavista lomakohteista yksinkertaisiin kyliin. Rannat ovat alueen parhaita ja ehkä jopa maailman parhaita!

Ile de Gorée - rauhaa ja hurjaa perintöä

Senegaliin matkustettaessa kannattaa myös mennä Dakarin rannikolla sijaitsevalle Ile de Goréen saarelle, mikäli kaipaa rentoutumista ja rauhaa. Täällä ei ole teitä eikä autoja, pelkästään kapeita kujia köynnöksineen ja siirtomaatyylisine taloineen.

Gorée on tärkeä turistikohde Länsi-Afrikassa myös siksi, että saarella oli erityisrooli Amerikkaan suuntautuvassa orjakaupassa. Eritoten mustat amerikkalaiset saapuvat tänne kunnioittamaan esi-isiensä perintöä ja tutustumaan omaan historiaansa. Ile de Gorée kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Senegal - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä