Sambia

Sateenkaari Viktorian putouksien yllä
 

Matka Sambiaan - Afrikan hiomaton timantti

Sambia on mahtava vaihtoehto mikäli haluat kokea aidon Afrikan ilman länsimaisia vaikutteita ja mikäli tykkäät matkustaa hieman karkeasti. Sambia on hiomaton timantti ja tarjoaa lähes esteettömän pääsyn kaikkeen mitä vain voit kuvitella luonnon kauneudesta, villieläimistä sekä kiehtovista aktiviteeteista.

Sambia

Sambia on iso maa, jossa etäisyydet ovat isot ja tekevät reppureissaamisesta paikoin haastavaa, mutta samalla äärimmäisen mielenkiintoista. Erityisesti villi ja kesyttämätön Zambezi-joki on tutkimisen arvoinen. Zambezi-joen varrella, Zimbabwen rajalla kohisee yksi maailman vaikuttavimmista vesiputouksista: 128 metriä korkea ja maailman kuulu Victoria Falls, jonka skotlantilainen tutkimusmatkailija David Livingstone alunperin nimesi kuningatar Victorian mukaan. Alue tämän vaikuttavan vesiputouksen ympärillä tarjoaa todellista seikkailun taikaa.

Matkat Sambiaan - Victorian putoukset
Miten olisi koskenlasku tai benji-hyppy Zambezi-joen uskomattomissa maisemissa?

Sambia – Eteläisen Afrikan sydän

Sambia sijaitsee eteläisessä Afrikassa Angolan itäpuolella, Tansanian ja Kongon eteläpuolella. Sambian eteläpuolella sijaitsee Botswana ja Zimbabwe ja itäisellä rajalla Malawi sekä Mosambik. Sambia on todella eteläisen Afrikan sydän.

Vaikka Sambia onkin suhteellisen suuri maa, sen asukasluku on vain n. 11 miljoonaa. Sen lisäksi että Sambia on yksi maailman harvimmin asutuista maista, se on myös yksi maailman köyhimmistä maista. Sambian talous nojautuu pitkälti kuparin vientiin ja siksi maan talous on erittäin riippuvainen maailmanmarkkinahinnoista. Tupakka, sokeriruoko, puuvilla ja maapähkinät ovat maanviljelyksen tuotteita, mutta köyhä maa kaipaa lisää tulonlähteitä: turistit ovat siis tervetulleita!

Sambia pähkinänkuoressa

Yleisesti ottaen ihmiset Sambiassa ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, varsinkin mikäli matkustaa suurten kaupunkien ulkopuolella jossa ne varsinaiset ainutlaatuiset kokemukset ovat koettavissa. Suurin osa maasta on tasankoa 1000-3000 metriä merenpinnan yläpuolella, jossa vallitsee trooppinen ilmasto. Maisema vaihtelee sademetsästä ja metsäsavanneista laajoihin ruohosavanneihin. Sambiassa on myös useita kansallispuistoja, joista suosituimmat ovat Etelä Luangwa, Kafue ja Alempi Zambezi.

Sambian safari ja villi luonto

Sambia on ihanteellinen kohde mikäli haluaa kokea todellisen safariseikkailun. Sambian safareille voit lähteä joko jalkaisin, hevosella, kanootilla tai autolla. Sambian villissä luonnossa on mahdollista olla lähellä kaikkea kirahveista hyeenoihin, ja mikäli tuuri osuu kohdallesi, saatat nähdä virtahepo- tai norsulauman ylittämässä jokea. 

Sambian joet tarjoavat myös puitteet lintuharrastajille sekä kalastajille, jotka saapuvat eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi niille, jotka etsivät terävähampaista Hydrocynus vittatus -kalaa (paremmin tunnettu tiikeri-kalana) Sambia on ykkösvalinta reissukohteena.

Sambia tarjoaa myös mahdollisuuksia toimintaseikkailuille ja adrenaliinivirtauksille. Etenkin mikäli valitset päämajaksi Livingstonin: hulluttele extreme-lajien parissa, laske koskea valkopäiden pyörteissä, vaella hulppeissa maisemissa ja pomppaa benjihyppy reunan yli dramaattisissa maisemissa. 

Matkat Sambiaan - Zambezi-joen elefantit
Kyllä, norsulaumat tosissaan ylittävät joen yhdessä koko porukalla!

Ota yhteyttä