Windhoek

Namibian parlamentti Windhoekissa, Namibian pääkaupungissa.
 

Matkalla Windhoekissa

Ollessasi Namibiassa matkaa sen auringontäyteiseen pääkaupunkiin Windhoekiin, joka oli ennen kuuluisa kuumista lähteistään, mutta tänä päivänä moderni kaupunki, jossa voit tehdä melkein mitä haluat. Käy linnassa ja markkinoilla, sekä ihaile saksalaista arkkitehtuuria kolonian aikakaudelta. Windhoek yllättää positiivisesti!

Windhoek

Windhoek, Namibian suurin kaupunki, lepää 1650:n metrin korkeudessa huikaisevan kauniissa laaksossa, jossa elelee noin 230 000 asukasta. Nimi Windhoek tulee sanasta "winter hoek", farmista, jolla johtaja Jonker Afrikaner syntyi 1800-luvulla. Afrikkalaiseksi kaupungiksi Windhoek on erinomaisen siisti ja hieman maalaismainen, ja se onkin kuuluisa lampaannahan kauppapaikkana. Moikkaa kadulla yhtä monista Martti Ahtisaaren mukaan nimetyistä Marteista ja nauti paikallisesta, korkealaatuisesta liharuoasta ja juomisista, joista jotkut ovat maailmallakin tunnettuja, esim. Windhoek-kalja (saksaksi Reinheitsgebot) on paikallistuote.

Saksalaiset vaikutteet 

Namibia oli Saksan siirtomaa vuodesta 1884 aina ensimmäiseen maailmansotaan asti, ja saksan kieli sekä kulttuuri pitävät yhä vankkaa jalansijaa Windhoekissa. Näet monia katuja saksalaisilla nimikylteillä varustettuina, ja ehkä nautit lounaan yhdessä monista kaupungin saksalaisista ravintoloista. On myös saksalaisia leipomoita, saksalaista kaljaa ja joka vuosi juhlitaan saksalaisia karnevaaleja. Vaikka englanti on maan virallinen kieli, ymmärretään saksaa monin paikoin.

Independence Avenue, Windhoekin keskusta, on saksalaistyylisten rakennusten valtaama. Varhaiset rakennukset kuten Alte Feste, Namibian vanhin rakennus, sekä luterilainen Christchurch (kuva alempana), ovat visiitin arvoisia kohteita. Alte Festessä on myös Namibian  kansallismuseo. Vieraile Tintenpalastissa, Namibian parlamentissa, jonka huikeista puutarhoista näet koko kaupungin.

Windhoekin nähtävyydet Kansainvälinen lentokenttä on noin 45:n kilometrin päässä kaupungin ulkopuolella, ja paras keino päästä sieltä kaupunkiin on ottaa taksi tai vuokrata auto. Useimmat hotellit ja hostellit löytyvät ihan keskustasta, joten kaupat, ravintolat, klubit ja nähtävyydet ovat kaikki kävelymatkan päässä!

Löydät keskustasta pieniä ostoskeskuksia sekä useita arkadeja, joista suosituin on Independence Avenue. Saat kaupoista, putiikeista, matkamuistomyymälöistä, ravintoloista ja kahviloista mitä ikinä tarvitset. Suurin ostoskeskus on Maerua Mall, jonka löydät kaupungin eteläosasta Jan Jonker-kadulta. Parhaiten pääset sinne taksilla. Post Street Mall'issa kaupungin keskustassa on käsityömarkkinat, joilta löydät kalliita tuotteita. Halvemmalla pääset suuntaamalla Okahanjan käsityömarkkinoille noin tunnin matkan pohjoiseen Windhoekista. Voit liftata tai ottaa sinne taksin.

Windhoekin yöelämä

Monet paikat, kuten kaupat, ravintolat, kahvilat ja internetkuppilat, ovat sunnuntaisin suljettu tai auki vain klo 13:00 asti. Alkoholijuomia ei myydä kaupoissa enää seitsemän jälkeen illalla arkipäivinä eikä yhden jälkeen iltapäivällä viikonloppuisin. Jos etsit viihde-elämää, on pakko sanoa että Windhoekin yöelämä on aika nihkeää. Löydät kaupungista monia ravintoloita, mutta et montakaan klubia. Oikeaa yöelämää Namibiassa harjoitetaan pääasiassa isojen kaupunkien ulkopuolella. Alueet kuten Khomasdal Kata ja Tura tunnetaan elävästä yöskenestään monine baareineen ja pubeineen; niiden viikonloppujuhlat eivät koskaan näytä loppuvan! Windhoekissa suosituin viihdemuoto on Che N'Temba. Löydät kaupungista paikallista kulttuuria ja saat kaiken irti heittäytymällä paikallisen musiikin rytmeihin.

Ruoka

Windhoekissa on paljon ravintolatarjontaa, jokaiselle maulle ollen tarjolla oma ravintolansa. Vaikka saksalaisella keittiöllä on dominointiasema, on mukaan heitetty myös namibialaisia vaikutteita. Huomaat sen mm. lihan määrästä ja laadusta. Kasvissyöjät varokoon: Namibia on todellisten lihansyöjien maa.

Majoitus Windhoekissa

Windhoekissa ei tarvitse huolestua majoituspaikkojen niukkuudesta, sillä kaupungissa on monia yöpymispaikkoja. Voit valita hostelleista, bed & breakfasteista ja vierastaloista aina luksushotelleihin. Matkailu on kukoistanut kaupungissa aina vuoden 1990 itsenäisyydestä lähtien, mikä näkyy majoituksen tasossa. Suosittelemme varaamaan yösijan etukäteen.

Windhoek - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä