Namibia

Matka Namibiaan
 

Namibian matkat - Safareilta rennolle rantalomalle

Namibia on jokaisen valokuvaajan unelmamaa pysäyttävien aavikko- ja vuorimaisemiensa takia. Namibian upeilla safareilla kameralla on töitä! Kuvattavaa riittää norsulaumoista metsästäviin leijoniin. Rannikon aalloilla surffaaja ja rantalomasta haaveileva saavat etsimänsä relausolosuhteet.

Namibia

Namibia on yksi kauneimmista Afrikan maista sen upean rannikon, luonnonpuistojen ja kaupunkikulttuurin vuoksi. Pinta-alaa tällä upealla Länsi-Afrikan maalla on melkein kolminkertaisesti Suomeen nähden, joten Namibiassa todellakin riittää nähtävää ja koettavaa pidemmällekin lomareissulle. Ja Namibiassa on tilaa liikkua, sillä asukkaita on vain 2 miljoonaa!

Namibian naapurimaita ovat Angola, Botswana, Etelä-Afrikka ja Sambia

Karujen autiomaiden – Namibian autiomaan ja Kalaharin autiomaan – väliin jää historiallinen pääkaupunki Windhoek, jossa ilma on raikasta ja tunnelma viihtyisä. Monet matkalaiset kehuvatkin tätä yhdeksi koko mantereen miellyttävimmistä kaupungeista. Windhoek on Namibian maantieteellinen ja kaupallinen keskus, jossa eri kulttuurien sekoitus näkyy katukuvassakin. 

Namibian matkat - Epupa putoukset
Epupan putoukset kuohuoavat Angolan ja Namibian rajalla.

Namibian nähtävyydet ja seikkailut

Namibiasta saa parhaan kokemuksen yhdistämällä reissuun sopivasti alkuperäiskulttuuria ja luontoelämyksiä. Vieraile himba- ja bushman-heimojen kylissä ja ime vaikutteita heidän tuhansien vuosien ajan kehittyneestä elämäntyylistään. 

Pohjoisessa Angloan rajan tuntumassa voit ihailla Epupan putouksia. Swakopmund on puolestaan surffaajien, rantahirmujen ja seikkailijoiden paikka. Täällä pääset testaamaan aaltoja, surffaamaan hiekkadyyneillä tai kokeilemaan vapaapudotusta laskuvarjo kainalossa. 

Pohjois-Namibian rannikoa kutsutaan luurankorannikoksi. Nimi juontaa juurensa valaiden ja hylkeiden valkeista luista; rannikolla törmäät myös laivojen hylkyihin. Rannikkoalue, jossa aavikko ja meri kohtaavat dramaattisesti, on vaikuttava eikä sitä kannata jättää välistä!  Jos historia kiinnostaa, suuntaa askeleesi kohti kalliopiirroksia Twyfelfonteinissa, Damaralandissa.

Jos suuntaat etelään päin lähde vaeltamaan Sossusvlein hiekkadyyneille ja katsasta ihmeessä myös vaikuttava Fisher River Canyon, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni Yhdysvaltojen Grand Canyonin jälkeen.

Safari Namibiassa

Etoshan kansallispuistoa Namibian luoteisosassa pidetään yhtenä maailman hienoimmista safarikohteista. Alueella laiduntaa yli sata nisäkäslajia ja kiikarisi linssille tupsahtaa todennäköisesti mm. leijonia, norsuja, sarvikuonoja, virtahepoja, hyeenoja, sakaaleja, villisikoja ja gaselleja. Subtrooppinen Waterberg Plateau Park korkeine puineen ja ruohoisine tasankoineen on puolestaan oiva paikka valkosarvikuonojen, afrikan puhveleiden, kirahvien, antilooppien, gepardien ja leopardien bongaamiseen. Tai vaihtoehtoisesti koe aavikon yllättävän rikas eläinmaailma ja yövy safarillasi Namib-Naukluftin kansallispuistossa.

Koska Namibialla on niin moninainen luonto eläinasukkeineen, on sinulla myös valittavanasi useista erilaisista safarityypeistä juuri se sinulle sopiva. Opit enemmän, kun mukanasi on kokenut opas, joka osaa kertoa eläinten elintavoista ja safarin elämästä. Valitse joko perinteinen aamusafari, jännittävä yösafari tai - jos uskallat - kävelysafari. Voit tietysti tehdä safarin omatoimisestikin vuokraamalla auton. 

Namibian matkat - Safari kuuluu Namibian matkaan
Namibiassa safarilla opit lisää savannin eläimistä uppoudut niiden elämään!

Namibian luonnonvarat

Namibian luonnonvarat ovat erittäin monipuoliset, mikä on historiaa katsellen ollut enemmänkin kirous kuin onnenpotku, sillä maahan on kohdistunut useita valloituksia. Nykyisin kaivostoiminnasta saadaan timantteja, kuparia, kultaa ja hopeaa. Namibia on ollut sekä Etelä-Afrikan että Saksan siirtomaakunta, ja erityisesti saksalainen perinne näkyy edelleen vahvasti: vaikka englanti on maan virallinen kieli, monet ihmiset puhuvat myös saksaa.

Kylä- ja kaupunkikulttuuria

Pääkaupunki Windhoekissa kuljet historiallisten rakennuksien, kauppojen, kauppakeskuksien, kodikkaiden baarien ja ravintoloiden keskellä. Tätä on afrikkalainen kaupunkiloma parhaimmillaan! Namibiasta löytyy kauniiden maisemien lisäksi myös monia kiinnostavia kyliä. Meren ja aavikon välissä sijaitsee suosittu Seakopmundin kylä. Se on Namibian toiseksi suurin kylä, jossa sekoittuvat ikivanhat ja uudet kulttuurit. Seakopmund on paikka, jossa turistit ja paikalliset nauttivat viileämmästä ilmastosta ja rennosta ilmapiiristä huojuvien palmujen ja hyvin pidettyjen puistojen kupeessa. Kalastaja- ja satamakylä Walvis Bayn laguuni on myös vierailun arvoinen.

Matka Namibiaan - Walvis Bay
Flamingomeri Walvis Bayllä on ehdottomasti vierailun arvoinen!

Namibian sää

Pohjois-Namibiassa on kuumaa ja kuivaa. Kuivat kaudet voivat olla todella pitkiä ja siksi vedestä on usein pulaa. Kauniita maisemia on kuitenkin riittämiin, ja jos kaipaat vaihtelua kuiviin näkymiin, suuntaa etelään, jossa ilmasto on täysin erilainen. Etelästä löydät metsiä, suoalueita ja reheviä lehvästöjä; luonnon värien vaihtelu on mahtavaa!

Paras matkustusaika Namibiaan on kuivan kauden aikoihin huhtitoukokuussa sekä lokamarraskuussa, jolloin lämpötilat ovat miellyttävät.

Reissuvinkit Namibiaan

Suunnitellessasi safaria varaukset kannattaa tehdä ajoissa, erityisesti eteläafrikkalaisten lomasesonkien aikaan. Omilta reissaavilta asiantuntijoiltamme saat parhaat vinkit Afrikan safareista ja seikkailumatkoista.

Ota yhteyttä