Maputo

Heimonaamioita Maputossa, Mosambikissa.
 

Matkat Maputoon - pieneen Suureen kaupunkiin

Mosambikin pääkaupunki Maputo on erilainen urbaani kohde, sillä se tuntuu yhtä aikaa suurelta ja pieneltä! Leveät bulevardit, vanhat puut, kahvilat, markkinat ja pilvenpiirtäjät muodostavat kiehtovan sekoituksen uutta ja vanhaa. Tutkaile katukojujen tarjontaa ja ihmettele portugalilaista siirtomaa-arkkitehtuuria. Maputo on lisäksi aivan huikeiden luontokohteiden tuntumassa.

Maputo

Maputo on sekä Mosambikin mahtava pääkaupunki että suurin satama ja se sijaitsee Intian valtameren rannikolla lähellä paikkaa, jossa Tempe-joki laskee mereen. Kaupungilla on moderni silhuetti, jota koristavat taivasta vasten piirtyvät korkeat pilvenpiirtäjät, mutta näiden lisäksi Maputossa on myös pieniä kahviloita, kiehtovia museoita ja vilkkaita markkinoita.

Pieni suuri Maputo

Verrattuna muihin Saharan eteläpuoleisiin Afrikan kaupunkeihin Maputon urbaani alue tuntuu lähes pieneltä ja intiimiltä. Yleinen tunnelma on eläväinen ja mukava, kerjäläisiä näkee kaduilla vain vähän eivätkä poliisipartiot kuulu päivittäiseen katukuvaan. Suuret turistilaumat eivät ole vielä löytäneet Maputoa, joten tänne matkaava saa melko rauhassa tutkia paikallista elämänmenoa, joka muistuttaa paikoin yhtä paljon eteläamerikkalaista kuin afrikkalaistakin. Maputon historiaan kuuluvat monet vuodet Portugalin vallan alla. Kaupungin nimi oli itse asiassa aiemmin Laurenco Marques - se oli nimetty portugalilaisen tutkimusmatkailijan mukaan, joka rantautui tämän afrikkalaisen kaupungin satamaan vuonna 1544. Museum of the Revolutionissa voit sukeltaa historiaan ja ottaa selvää, kuinka irrottautumisprosessi portugalilaisista tapahtui.

Koettavaa Maputossa

Matkalla Maputoon kannattaa tutustua kaupungin kauniiseen rannikkoon sekä satamaan, joka monine laivoineen on yksi Itä-Afrikan rannikon tärkeimmistä. Mahtipontinen Central Railway Station on myös vierailun väärti, sillä kaikessa komeudessaan se muistuttaa enemmän palatsia kuin rautatieasemaa.

Maputon markkinat

Kun olet kävellyt pitkään kuumuudessa ja tarvitset virkistystä, suuntaa paikallisille markkinoille, joilla pääset nauttimaan tuoreista hedelmistä ja vihanneksista. Maputossa on lisäksi lukuisia baareja, joissa voit terävöityä mosambikilaisella Laurentina-oluella ja tanssia itsesi pyörryksiin.

Kohteena Maputo

Maputo on kontrastien kaupunki, jossa kuilu rikkaiden ja köyhien välillä on suuri. Kuten monissa muissakin suurissa Afrikan kaupungeissa, myös täällä on sekä slummeja että ylellisiä alueita kalliine huviloineen ja luksushotelleineen. Jos suunnittelet matkaa Mosambikiin ja tähän Afrikan osaan, Maputo on varteenotettava vierailukohde. Se on myös erinomainen paikka aloittaa seikkailu muuhun Afrikkaan, sillä vain kolme kilometria kaupungin ulkopuolella sijaitsee kansainvälinen lentokenttä Maputo International Airport, joka on pääportti Kaakkois-Afrikkaan suuntautuviin reissuihin.

Maputo - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä