Mosambik

Matka Mosambikiin - rantabungalowissa nukahdat aaltojen ääniin
 

Matka Mosambikiin - Katkarapuja rantatuolissa

Sekä eteläisessä Afrikassa asuville, että monille matkaajille Mosambik on vähemmän tunnettu biitsiparatiisi, jossa rantaviiva kulkee silmänkantamattomiin. Nautiskele tuoreista merenelävistä rantatuolissa. Mosambik on vain kivenheiton päässä lämpimästä ja kirkkaasta Intian valtamerestä. Matka Mosambikiin alkaa tästä!

Mosambik

Johannesburgista Mosambikiin matkaa reilussa kuudessa tunnissa bussilla tai alle tunnin lennolla. Paikan päällä sinua odottaa upea rantaviiva täynnä tekemistä. Reissaaminen Mosambikissa ei välttämättä ole yhtä helppoa, kuin Etelä-Afrikassa, mutta turisteja on huomattavasti vähemmän.

Kannattaa liikkua bussilla; suurten kaupunkien välillä liikennöi isompia busseja, ja chapas minibusseilla pääsee kaikkialle muualle. Varaudu Afrikka-tyyliseen lähikontakti-travellaukseen - bussi pursuaa matkaajia kapsäkkeineen.

Matka Mosambikiin - villin luonnon äärelleMatka Mosambikiin kannattaa pienistä epämukavuuksista huolimatta. Luonnon nähtävyydet eläimineen ovat jotain henkeäsalpaavaa.

Maputo

Ennen reissua rannalle kannattaa tutustua Maputon katuihin, joilla Portugalin siirtomaa-ajan piirteet ja sotien jäljet ovat yhä näkyvissä. Vaeltele kaupungin toreilla, maistele tuoreita katkarapuja ja koe paikallisen musiikin rytmit. Hyrisevä Maputo on pullollaan kiinnostavaa koettavaa reppureissaajalle.

Mosambikin vesiurheiluapajat aktiivireissaajalle

Mosambikin vahvuus on 2000 kilometriä upeaa rantaviivaa. Sen varrelta löydät autioita, pikkurantoja sekä mielettömän määrän vesiurheilumahdollisuuksia. Purjehtimisen, merimelonnan ja urheilukalastuksen lisäksi voit sukeltaa, sillä rannikolta löytyy maailman parhaimpia sukelluskohteita myös aloittelevalle sukeltajalle. Sukelluskoulujen hinnat ovat suhteellisen halpoja.

Mosambik on vähemmän tunnettu biitsiparatiisi Miltä kuulostaisi pitkä aamulenkki autiolla rannalla? Tee matka Mosambikiin ja heitä kiireet menemään.

Tofo Bay

Reissaa Maputosta koilliseen Inhambanen maakuntaan, josta löydät parhaat biitsit. Paikassa tuntee rennon afrikkalainen elämänmenon, joten relaa, chillaa ja nauti elämästä paikalliseen tyyliin.

Kun olet vetänyt henkeä pari päivää, kannattaa suunnata merisafarille, joita järjestetään päivittäin. Saatat päästä esimerkiksi snorklaamaan maailman suurimman kalan eli valashain näköpiiriin. Tämä majesteettisen iso eläin voi kasvaa jopa 12 metrin pituiseksi, joten sen bongaaminen on yksi Mosambikin matkan huippuhetkistä!

Matka Mosambikiin - ValashaiSnorklaamaan valashaiden kanssa - sitä tarjoaa Mosambik!

Bazaruto Archipelago

Jos matkakassassasi on vielä tuohta, kannattaa suunnata Bazaruton Archipelagoon - se on todella idyllinen saaristoalue. Viiden saaren muodostama, suojeltu luonnonpuisto sijaitsee noin 400 kilometriä Tofosta pohjoiseen, eikä siellä ole kunnon teitä, kauppoja tai turistihoukuttimia, vain huikean kaunista luontoa. Reissu saattaa kuitenkin kustantaa enemmän sen syrjäisen sijainnin vuoksi, ainakin verrattuna Tofossa vietettyyn aikaan.

Mosambik - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä