Essaouira

Essaiouralaisia taloja.
 

Matka Essaouiraan - Merenkulkijoiden kaupunkiin

Essaouiran aallot houkuttelevat surffaajia ympäri maailmaa. Satamakaupungin kalaravintolat taas hellivät kulinaristin aisteja. Tutustu Medinan historialliseen vanhaan kaupunkiin, joka on UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla, syystä!

Maalauksellinen Essaouira

Pieni Essaouiran kylä sijaitsee noin parin sadan kilometrin päässä Agadirista pohjoiseen Atlantin rannalla. Valkosiniset talot, mukulakivikadut ja pikkukujat tekevät ranskalaissävytteisestä Essaouirasta varsin viehättävän kaupungin, joka on kulttuurihistoriallisestikin kiinnostava kohde.

Foinikialaiset merenkulun asiantuntijat asuttivat kaupunkia jo 700-luvulla eKr. Myöhemmin Roomalaiset käyttivät sen satamaa. Kultaisella 60-luvulla Essaouira oli hippien ja rock-artistien pyhiinvaelluspaikka. Nyt paahdettuja manteleita verkkaiseen tahtiin mutustelevia paikallisia hengailee katujen varsilla. Tunnelma on rauhallinen. Biletystä kaipaavalle Essaouira ei tarjoa mitään, mutta hidasta ja leppoisaa elämää haikailevalle sen sijaan kaupunki on täydellinen lomakohde. Essaouira on myös taiteilijoiden kaupunki. Tasokkaat taidekaupat ja galleriat ilahduttavat taiteenystävää.

Essaouiran basaarit

Essaouira tunnetaan taidokkaista puukäsitöistään. Basaarien kiertely on kiehtovaa puuhaa ja turhista rahoista pääsee samalla kätevästi eroon. Kuivatut hedelmät, mauste teet, keramiikka-astiat, värikkäät lamput ja korut sopivat hyvin tuliaisiksi. Basaareihin kuuluu tinkimiskulttuuri. Hio vääntötaitojasi ennen markkinapaikkojen korkkaamista - niin sinua huijataan hitusen vähemmän. Essaouiran Medinan vanhakaupunki, on UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla.

Aktiivireissaajalle

Kaupungin rantoja huuhtovat Atlantin aallot ovat mannaa surffaajille, jotka kansoittavat rantoja. Voit myös liittyä paikallisten jalkapallopeleihin rantaviivalla, joka reunustaa kaupungin edustaa.

Kalaherkkuja ja couscousta

Essaouiran satama on maan kolmanneksi suurin, mikä merkitsee sitä, että hyvää tuoretta kalaa on saatavilla. Ränsistyneiden kalastaja-alusten saaliita puretaan aina aamuisin. Mukavia pieniä ruokakeitaita on siellä täällä. Niissä syöt hyvin ja huokeasti, tsekkaa myös Les Alizés. Jos kukkaro kestää loisteliaamman kulinaristisen elämyksen, suuntaa ravintola Chez Samiin, jolla on jo klassikkomaine. Maista perinteisiä marokkolaisia couscous- ja tajineaterioita ja tilaa makeaa minttuteetä palan painikkeeksi. Paikalliset hörppivät teetä useita kertoja päivässä, sillä se virkistää tehokkaasti kuumassa ja kuivassa ilmastossa. Kahviloita on riittämiin. Marokkolaisissa kekseissä resepti on aivan erityinen; pääaines on hasista.

Liikkuminen Essaouirassa

Essaouira sijaitsee noin 500 kilometrin päässä pääkaupungista Rabatista ja muutaman sadan kilometrin päässä Agadirista. Kaikki kolme rannikkokaupunkia ovat tutustumisen arvoisia reissukohteita. Junaliikennettä ei ole nimeksikään, joten bussi on parempi menopeli. Lentokentältä voi myös vuokrata oman auton.

Milloin mennä

Essaouira on hieno reissukohde vuoden ympäri, mutta ilmasto viilenee joulu-tammikuussa. Vuoden keskilämpötila leijuu noin 19-25 asteen paikkeilla, mutta alzee-tuulet viilentävät ilmastoa välillä muutamalla asteella. Kaunis Essaouira on ollut turismilta melko piilossa, toisin kun Agadir. Tutustu Essaouiraan ennen kuin massat löytävät sen!

Essaouira - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä