Marokko

Kamelilla matka taittuu perinteiseen tyyliin
 

Marokon matkat - Käärmeenlumoajien mekka

Palmubiitsejä ja markkinakojujen kiihkeää tinkimispeliä, kuivaa aavikkoa ja dramaattisia vuoristonäkymiä. Marokko on vastakohtien maa; loisteliaiden palatsien juurella kerjäävät köyhät varakkaampien maistellessa grillattuja sardiineja ravintoloissa. Basaarit heräävät eloon pimeän laskeuduttua ja käärmeenlumoojat huojuttavat hypnoottisesti lemmikkejään. Marokon matkat – Afrikka alkaa täältä!

Luo oma matkapakettisi Marokkoon

Marokko

Marokko on paljon muutakin kuin turistien kansoittama Atlantin rannalla sijaitseva Agadir! Marrakechin värikäs sisämaan kulttuurikaupunki imaisee reissaajan tunnelmaansa. Djema-el-Fna on kaupungin markkinoita pursuava ydin. Kaupankäynti ei hidastu pimeän tullenkaan, vaan käärmeen lumoajat jatkavat uhkarohkeaa esitystään ja hennatatuointeja maalataan kadunkulmissa. Djema-el-Fna on maaginen kokemus!

Marokon matkat - basaarien vilinääMarokon matkalla ei kannata missata basaareilla käyntiä.

Muutaman ajotunnin päässä sijaitseva rannikkokaupunki Essaouira hurmaa kävijän kuin kävijänkin. Rento tunnelma ympäröi matkalaisen ja arkihuolet unohtuvat alta aikayksikön. Rantalomaa etsivä suuntaa Agadiriin, jonka biitsit jatkuvat silmän kantamattomiin, eikä bilepaikoista ole pulaa. Matkaa pohjoiseen päin ja päädyt viehättävään Casablancan kylään, jolla kylläkään ei ole paljoakaan yhteistä saman nimisen leffan kanssa.

Marokon pääkaupungissa Rabatissa voi tuntea eurooppalaisen kulttuurin rippeitä. Vuokra-autolla pääsee parhaiten Atlas-vuorille, josta avautuvat näkymät ovat silmiä hivelevän kauniita - rosoisia vuorenharjanteita ja syvissä laaksoissa kimmeltäviä järviä! Fillarillakin näkee hyvin maisemia.

Loputtomasti horisonttiin jatkuva kuiva aavikko on vallannut maan lännessä. Kamelin kyttyröiden keskellä taivallat pitkin kuumaa hiekkaerämaata kuin paraskin beduiini.

Marokon matkat - perinteistä kylämaisemaaPerinteisen marokkolaisen kylämaiseman kruunaa lumihuippuiset vuoret horisontissa.

Pohjoisessa ja lännessä törmää omaleimaisiin pikkuruisiin kyliin. Ait Benhaddou, Skoura ja Todra Gorge ovat oikeita kylien helmiä, joissa matkalainen oppii yhtä jos toistakin maan historiasta. Kasbahsin savesta rakennettu linnoituksen tapainen rakennus on satoja vuosia vanha.

Marokkolainen keittiö

Tajine-niminen perinteinen ruokalaji herauttaa veden kielelle; lampaasta, kalasta tai kanasta valmistettua herkku tarjoillaan vihannesten kera savikupissa. Tajine komeilee jok'ikisen ravintolan listoilla. Couscous on toinen paikallinen herkkuruoka, johon sekoitetaan lihaa, vihanneksia ja mausteita. Grillatut sardiinit ja kaikki kalaruuat ovat herkku sinänsä. Marokkolaiset rakastavat kuivattuja hedelmiä, kuten taateleita, aprikooseja ja luumuja.

Marokon matkat - marokkolainen keittiöMarokon matkat aiheuttavat tarvetta laajentaa omaa ruokarepertuaaria myös koti-Suomessa, nams!

Koska marokkolaiset ovat muslimeja, suhtautuminen alkoholiin on konservatiivista, eivätkä ravintolat tavallisesti myy alkoholia lainkaan. Suurkaupungeissa saatetaan olla tosin hövelimpiä. Teetä sen sijaan löytyy vaikka mistä. Teekulttuuriin kuuluu höyryävän juoman hörppiminen pikkuisista kupeista mielellään useita kertoja päivässä. Paikalliset juovat erityisesti makeaa minttuteetä, joka virkistää kuumuudessa tehokkaasti. Tuorepuristettu raikas appelsiinimehu on supermarokkolainen juttu.

Milloin mennä Marokkoon

Marokko on mainio lomakohde vuoden ympäri, mutta monet valitsevat kevään tai syksyn kuukaudet reissuajankohdakseen, sillä kesällä Marokko muuttuu kiehuvan kuumaksi kattilaksi. Sääolosuhteet vaihtelevat myös sen mukaan, missä päin maata liikut.

Marokon matkat - ihanat vuoristomaisematMarokon matkat tarjoavat ihanan yhdistelmän palmuja, vuoria, autiomaata, rantaa ja Afrikan eksotiikkaa.

Reissuvinkkimme Marokkoon

Tinkimismaratooni on alkanut! Aloita alle puolen hinnan, äläkä annan kaupustelijan hämätä sinua. Ole yhtä röyhkeä ja pulita kapistuksesta sellainen hinta, joka sopii itsellesi ja myyjälle. Basaareja Marokossa piisaa. Värikkäät kojut notkuvat kuivattuja hedelmiä, vaatteita ja taidokkaita käsitöitä. Pääset tetsaamaan kaupantekotaitoja myös paikallisella kielellä, kun olet ensin käynyt arabian kielikurssilla.

Marokossa vietetään erilaisia festivaalijuhlia useita kertoja vuoden mittaan - ei vain suuremmissa kaupungeissa, vaan myös pikkukylissä. Tsekkaa netistä tulevat riennot ja ajoita reissusi sopivasti niiden aikaan.

Ramadan paastoaika on muslimeille todella tärkeä. Kunnioita paikallisia tapoja, niin kaikki sujuu mukavasti.

Aktiivireisaus ja surffaus Marokossa

Maan rantoja huuhtovat Atlantin aallot, jotka ovat kuin tehty surffaukseen. Voit myös liittyä paikallisten jalkapallopeleihin rantaviivalla, joka reunustaa kaupungin edustaa.

Ota yhteyttä