Malawi

Matkalla Malawissa törmäät useisiin mahtaviin pikkukyliin
 

Matka Malawiin - Afrikan sykkivään sydämeen

Malawi jää usein kuuluisempien naapureidensa jalkoihin, mutta oikeasti tälle ei ole mitään todellista syytä. Malawi on yksi Afrikan matkailuhelmistä, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia niin upean luontonsa kuin ystävällisten ihmisten, henkeäsalpaavien rantojen ja uniikkien kyliensäkin puolesta. Maassa sijaitsee myös Afrikan kolmanneksi suurin järvi, Njassajärvi.

Malawi sijaitsee kaakkois-Afrikassa Mosambikin, Tansanian ja Sambian naapurissa. Afrikan-matkaa suunniteltaessa maa jää usein kuuluisempien kaimojensa jalkoihin, mutta todellisuudessa Malawin seikkailut ovat uniikkeja ja näin vähintäänkin samalla viivalla muiden mahdollisten kohteiden kanssa! Matkustaessasi Malawiin paikallisten ystävällisyys hämmästyttää, eikä olekaan ihme että maata kutsutaankin lempinimellä "Warm Heart of Africa".

Upeat Cape Maclearin rannat, Lake Malawi

Lilongwe - Malawin pääkaupunki

Lilongwe on upean vehreä kaupunki. Se on niin vehreä, että matkaaja alkaa helposti miettimään onko täällä kaupunkikeskustaa ollenkaan! Lilongwesta löytyy kaksi kaupunginosaa, Vanha ja Uusi Kaupunki, joiden välistä löydät Lilongwe Nature Sanctuary -luonnonpuiston. Mikäli Malawi kuuluu matkasuunnitelmiisi, kannattaa pääkaupungille varata muutama päivä, jonka jälkeen se toimii täydellisenä tukikohtana muun maan tutkimiselle. Itse kaupunkitekemistä täällä ei sen pidemmälle ajalle löydy, mutta kulttuurista enemmän kiinnostuneille löytyy syväluotaavampia vapaaehtoistyöprojekteja.

Njassajärvi

Matka Malawiin ei ole valmis, ennen kuin olet viettänyt muutaman päivän Njassajärvellä. Afrikan kolmanneksi suurimmalta järveltä löydät kristallin kirkkaan veden lisäksi värikkäitä kaloja, joiden seassa voit snorklailla ja sukellella. Järven suosituimpiin aktiviteetteihin kuuluu myös melonta, auringonotto, lentopalloilu sekä paikallisten ruokien maistelu. Kande Beach, Nkhata Bay ja Monkey Bay ovat vain muutamia paikkoja järven ympärillä, joissa on yksinkertaisesti vain pakko käydä! Älä siis ylläty, jos vietätkin täällä astetta pidemmän ajan kuin mitä alunperin ajattelit...

Auringonlasku Njassajärvellä

Tekemistä Malawissa

Ollakseen suhteellisen pieni maa Malawi tarjoaa matkailijalle yllättävän monta erilaista aktiviteettivaihtoehtoa. Rentouttavan rantaelämän lisäksi maassa on lukuisia kansallispuistoja, joissa pääsee unohtumattomalle safarille seuraamaan villieläinten elämää. Esimerkiksi Liwonden kansallispuistossa elävät rinta rinnan niin virtahevot, krokotiilit, leijonat, elefantit kuin leoparditkin.

Maan vaihteleva luonto tarjoaa täydellisen maaston myös vaellukselle, maastopyöräilylle ja hevosratsastukselle. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Mt. Mulanjen valloitus tai huristelu läpi Zomba Plateaun? Jos etsit todellisia eri kulttuurien kohtaamispaikkoja, löydät ne takuulla Malawin autenttisista kylistä, joissa paikalliset ottavat vieraat avosylin vastaan. Paikallinen väestö kun ei ikinä tunnu lakkaavaan hymyilemästä!

Sää Malawissa

Malawin kesät ovat kuumia ja sadekausi ajoittuu marraskuusta huhtikuuhun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nämä kuukaudet ovat huonoja matkustamiselle, mutta paras aika matkustaa on kuitenkin touko-lokakuun välillä. Tällöin antaa Njassajärvi parastaan niin rantatunnelmissa kuin miellyttävine lämpötiloineenkin.

Monkey Bay on erinomainen pysäkki Malawissa.

Matkustus ympäri Malawia

Malawi on mukana monella seikkailuillamme ympäri Afrikkaa. Jos päätät kuitenkin matkustaa maahan itsenäisesti, voit tehdä sen luottavaisin mielin sillä maata pidetään suhteellisen turvallisena kohteena turisteille. Malawin tieverkosto on yllättävän hyvässä kunnossa (toisin kuin naapurimaissa...), mutta bensaa voi olla toisinaan hankala löytää. Julkinen bussiliikenne on aina yksi vaihtoehto, mutta nämä vaihtelevat hyvinkin paljon niin laadultaan kuin mukavuudeltaankin. Helpoin tapa matkustaa täällä päin maailmaa onkin joko palkkaamalla itselleen kuski, tai hypätä yhdelle meidän megalomaanisista reissuista!

Ota yhteyttä