Madagaskar

Makit ovat yleinen näky Madagaskarilla
 

Matka Madagaskarille - elävään Nooan arkkiin

Tänne eivät kaikki löydä. Madagaskar on syrjäisiin maailmankolkkiin kaihoavan löytöretkeilijän kohde, jossa pääsee patikoimaan niin monimuotoisen luonnon seassa, ettei moista uskonut mistään löytyvänkään. Sukeltaminen, snorklaus ja paratiisirantojen valloittaminen kutkuttavat jokaisen varpaita, mutta kuinka moni toteuttaa unelmansa? Matka Madagaskarille on mahdollista. Pitää vain laittaa tuulemaan!

Madagaskar

Madagaskar on kuin suoraan luontodokumenteista repäisty eko-eden. Samanlaista luonnon rikkautta ja eläimistöä et löydä mistään muualta, siksi mieleen tuleekin elävä Nooan arkki. Madagaskarin luontohelmi sijaitsee saarella Intian valtameressä, Afrikan itärannikolla.

Madagaskariin kuuluu kuusi provinssia: Antananarivo, Antsiranana, Fianarantsoa, Mahajanga, Toamasina ja Toliara. Antananarivo on saaren pääkaupunki ja siellä sijaitsee kaikki tarvittavat palvelut. Kaikkiaan tällä maailman neljänneksi suurimmalla saarella asuu noin 20 miljoonaa ihmistä, joista osa on vanhoja merirosvojen jälkeläisiä.

Matka Madagascarille tarkoittaa upeita biitsejäMadagaskarin saarivaltiossa riittää upeita rantoja tutkittavaksi.

Maaginen Madagaskar

Paikallisessa elämänmenossa ja tavoissa sekoittuvat monet kulttuurit, ja – karkeasti yleistäen – monien mielestä yleisvaikutelma onkin ennemmin aasialainen kuin afrikkalainen. Ikivanhat uskomukset magian ja henkien voimiin ovat säilyneet ainakin osittain ja erityisesti korkeammilla seuduilla asuvat ihmiset elävät perinteikkäästi. Vanhoihin tapoihin lukeutuu mm. tanssiperinteet, joita onnekas matkalainen pääsee ihailemaan.

Madagaskarilla asuu 5% kaikista maailman eläimistä, joista suuri osa on ainutlaatuisia, eli vain saarelta löytyviä lajeja. Kamerasi objektiivin eteen voi ilmestyä vaikkapa elefanttilintu tai jättiläismaakilpikonna. Kasvilajejakin on arviolta 10 000, mikä kertoo maiseman moninaisuudesta. Monet matkalaiset suuntaavat saaren eteläosien kuiviin sademetsiin ihmettelemään luonnon loistoa. Idässä taas kasvavat trooppisemmat sademetsät.

Matka Madagaskarille - trooppiset sademetsätMadagaskarin trooppiset sademetsät ovat täynnä elämää. 

Madagaskarin matkailu on vasta kehittymässä
Matkailu on keskittynyt pääosin saarivaltion koillis- ja luoteisrannikolla oleville pienille saarille sekä luonnonpuistoihin. Madagaskarin matkailuvaltteina ovat saaren erikoislaatuinen eläin- ja kasvikunta. Turismia elinkeinonaan harjoittavat puhuvat jonkin verran englantia, valtaosa kansasta ymmärtää vain malagasya ja ranskaa.

Nähtävyydet

Voit seurata valaiden vaellusta Madagaskarin länsirannikolla Ifatyssa suunnilleen heinäkuun ja elokuun kieppeillä, kun valaat uivat Mosambikin kanaalin läpi. Mikäli hait ja kirjavat kalat kiinnostavat, kannattaa hypätä samoihin vesiin pinnan alle sukeltamaan. Madagaskarin parhaat sukellusspotit löytyvät Anakaon rannikolta. Rantahirmujen kannattaa puolestaan suunnata Ifatyn pohjoisosiin.

Matka Madagaskarille - Ifatyn rantamaisemaaIfatyn rantamaisemaa Madagaskarin länsirannikolla.

Matka Madagaskarille on must luontomatkailijalle

Park National de l'Isalosta löydät fantastiset trekkausreitit. Kuljet vuolaiden vesiputousten ja kanjonien maisemissa, joita kuvaa parhaiten kuvaus 'unimaisema'. Voit aloittaa patikoinnin Ranohiran kylästä ja mitä kauemmas kuljet suositummilta spoteilta, sen kauniimmiksi näkymät käyvät.

Tsekkaa myös La Maison d'Isalon interaktiivinen ekomuseo, jonne lapsetkin ovat tervetulleita. Ekomuseossa kerrotaan kiinnostavalla tavalla luonnon ihmeellisyyksistä ja paikalliskulttuurista.

Park National d'Andohahela ja Parc National D'Ankarafantsika ovat nekin luontomatkaajan nähtävyyslistalla. Telttailusta innostuneet suuntaavat kulkunsa kauniille Locaro Peninsulan alueelle, jonka rantaviivalla voi rentoutua rauhassa ja samoilla sademetsien poluilla eläimiä bongaillen.  

Madagascarin reissulla tapaat runsaasti eläinkavereita Madagaskarissa tapaat kaikki karvaiset kaverit. 

Liikkuminen Madagaskarissa

Madagaskarille pääsee lautoilla tai lentäen Euroopasta ja Afrikan mantereen puolelta (esim. Johannesburgista ja Nairobista). Vesireitti kulkee Mauritiuksen Toamasinasta. Air Madagaskarilla on useita sisämaan reittejä. Bussiyhteys löytyy esim. Toliaran ja Ifatyn väliltä.

Jos kuitenkin haluat päästä koskemattomammille maille, varaudu mielikuvituksekkaampaan matkantekoon: Madagaskar ei ole löytöretkeilijän helpoin kohde ja se on kehitysmaa, mutta usein määränpäät ovat niin hienoja, että vaivannäkö kannattaa.

Milloin mennä

Mikäli suunnittelet tekeväsi trekkausretkiä Madagaskarissa, matka kannattaa ajoittaa kuivalle kaudelle, joka ulottuu huhtikuusta lokakuulle.

Matkavinkkimme reilulle matkaajalle

Maassa maan tavalla - toimii mottona aina! Tutustu Lonely Planettisi avulla paikallisiin käyttäytymiskoodeihin, joita on hyvä noudattaa mukavan yhteiselon ylläpitämiseksi. Koska metsähakkuut uhkaavat saaren upeaa luontoa, suosittelemme olemaan ostamatta matkamuistoja, jotka on tehty trooppisesta puusta tai koralleista. Näin osallistut saaren suojeluun! Reilun matkailun yhdistyksestä saa lisäideoita, miten voi matkata reilummin.

Madagaskar - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä