Lesotho

Upeita maisemia sateenkaaren saattelemana, Lesotho.
 

Matka Lesothoon - Etelä-Afrikan kätketyn helmen apajille

Jättimäisen Etelä-Afrikan syleilyssä sijaitsee pieni valtio nimeltä Lesotho. Tämä maa, josta moni eurooppalainen ei tiedä paljoakaan, ansaitsee paljon enemmän huomiota kuin mitä se tällä hetkellä saa.

Lesotho

Matka Lesothoon on melkein kuin löytöretki toiseen maailmaan: Lesotho on maa, joka on niin suurenmoinen ja koskematon, että saatat tuntea itsesi äkkiä maailman ainoaksi asukkaaksi - ehdottoman hyvällä tavalla! Sitä, että Lesothoa kutsutaan nimellä "Kingdom of Heaven eli Taivaan Valtakunta ei ole vaikea ymmärtää, kun pääsee ihailemaan alueen neitseellisen kaunista luontoa sen huikeine vuoristoineen. Alueella on runsaasti patikointireittejä, sillä se sijaitsee korkealla ylängöllä, joten Äiti Maan ihmeitä ihailemaan pääsee mukavasti jalan. Näitä maisemia katsellessa on helppo käsittää, miksi paikalliset asukkaat tuntevat niin suurta ylpeyttä kotimaastaan.

Ratsain Lesothossa

Lesothon syrjäisimpiin ja kaikkein upeimpiin kolkkiin pääsee matkaamalla paikallisten Basotho-ponien selässä. Tämä on todella mahtava matkustustapa, sillä siten pääset heti mukaan paikalliseen elämänmenoon ja saat kaikkein aidoimman kokemuksen tästä hiljaisesta ja kaukaisesta maasta! Matka Lesothoon tuntuu melkeinpä matkalta menneisyyteen…

Dinosaurusten alanko ja Sehlabatheben Kansallispuisto

No, alanko ei ehkä ole aivan oikea sana tässä, sillä Lesothon matalimmat alueet ovat 1400 metrin korkeudella. Näille seuduille lähteminen kuitenkin kannattaa, sillä täällä koet tuulahduksen suoraan dinosaurusten aikakaudelta: ketäpä eivät kiehtoisi esihistorialliset, miljoonia vuosia vanhat dinojen jalanjäljet? Täällä voit myös ostaa paikallisia, erityislaatuisia ja upeita käsitöitä. Alangolta voit jatkaa matkaasi Sehlabatheben Kansallispuistoon, joka yksin on vierailun arvoinen sen syrjäisen sijainnin ja monisärmäisen luonnon takia. Puistossa on paljon kunnioitusta herättävän suuria kivimuodostelmia, pieniä järviä, jokia ja vesiputouksia. Paikka on erityisen hyvä kohde eksoottisten lintujen bongaukseen ja vuoristokasvillisuuden ihailuun. Alueella elää myös karaistuneita vuorikauriita ja lisäksi sen vesistöistä on löytynyt aiemmin sukupuuttoon kuolleeksi luultu kalalaji. Puisto on laajuudeltaan 6500 hehtaaria ja lepää 2400 metrin korkeudessa. Retkiä vesiputouksille ja muualle puistoon voit tehdä joko jalkapatikassa tai ratsain.

Lesothon jyhkeät vuoret

Semonkong, Malalea ja Sani Pass ovat eräät kiehtovimmista alueista Lesothon vuoristossa. Kuten monet muutkin paikat maassa, myös nämä ovat syrjäisiä ja suhteellisen tutkimattomia. Paras tapa näiden kohteiden kokemiseen on osallistua opastetuille retkille, jotka tavallisimmin kulkevat Etelä-Afrikan sekä muiden Eteläisen Afrikan maiden läpi. Näillä vuoristoisilla alueilla voit myös käydä vierailulla omaleimaisissa Basotho-kylissä. Monet maan vuorista sijaitsevat Lesothon keski- ja koillisosissa, ja useimpien päältä avautuu unohtumattomat näkymät vehreän kauniisiin laaksoihin.

Matkustus Lesothoon ja sen ympärillä

Kuten aiemmin on mainittu, eräs parhaimmista tavoista tutkia Lesothoa on liittyä opastetuille seikkailuretkille. Mutta jos olet liikkeellä yksin, on olemassa lukuisia muitakin mahdollisuuksia matkustaa Lesothoon Etelä-Afrikasta. Esimerkiksi minibussit kulkevat päivittäin Etelä-Afrikan Underbergin ja Lesothon Mekothlongin välillä, koukaten Sani Passin kautta. Big Sky Coaches ja Inter Cape -lentoyhtiöillä on myös päivittäisiä lentoja Etelä-Afrikan Bloomfonteinista Maseruun, Lesothon pääkaupunkiin. KILROYlta löydät useita jännittäviä seikkailumatkoja Afrikan mantereella.

Matka Lesothoon on melkein kuin löytöretki toiseen maailmaan: Lesotho on maa, joka on niin suurenmoinen ja koskematon, että saatat tuntea itsesi äkkiä maailman ainoaksi asukkaaksi - ehdottoman hyvällä tavalla! Sitä, että Lesothoa kutsutaan nimellä Kingdom of Heaven eli Taivaan Valtakunta ei ole vaikea ymmärtää, kun pääsee ihailemaan alueen neitseellisen kaunista luontoa sen huikeine vuoristoineen. Alueella on runsaasti patikointireittejä, sillä se sijaitsee korkealla ylängöllä, joten Äiti Maan ihmeitä ihailemaan pääsee mukavasti jalan. Näitä maisemia katsellessa on helppo käsittää, miksi paikalliset asukkaat tuntevat niin suurta ylpeyttä kotimaastaan!

Ratsain Lesothossa

Lesothon syrjäisimpiin ja kaikkein upeimpiin kolkkiin pääsee matkaamalla paikallisten Basotho-ponien selässä. Tämä on todella mahtava matkustustapa, sillä siten pääset heti mukaan paikalliseen elämänmenoon ja saat kaikkein aidoimman kokemuksen tästä hiljaisesta ja kaukaisesta maasta! Matka Lesothoon tuntuu melkeinpä matkalta menneisyyteen…

Dinosaurusten alanko ja Sehlabatheben Kansallispuisto

Alanko ei ehkä ole aivan oikea sana tässä, sillä Lesothon matalimmat alueet ovat 1400 metrin korkeudella. Näille seuduille lähteminen kuitenkin kannattaa, sillä täällä koet tuulahduksen suoraan dinosaurusten aikakaudelta: ketäpä eivät kiehtoisi esihistorialliset, miljoonia vuosia vanhat dinojen jalanjäljet? Täällä voit myös ostaa paikallisia, erityislaatuisia ja upeita käsitöitä. Alangolta voit jatkaa matkaasi Sehlabatheben kansallispuistoon, joka yksin on vierailun arvoinen sen syrjäisen sijainnin ja monisärmäisen luonnon takia. Puistossa on paljon kunnioitusta herättävän suuria kivimuodostelmia, pieniä järviä, jokia ja vesiputouksia. Paikka on erityisen hyvä kohde eksoottisten lintujen bongaukseen ja vuoristokasvillisuuden ihailuun. Alueella elää myös karaistuneita vuorikauriita ja lisäksi sen vesistöistä on löytynyt aiemmin sukupuuttoon kuolleeksi luultu kalalaji. Puisto on laajuudeltaan 6500 hehtaaria ja lepää 2400 metrin korkeudessa. Retkiä vesiputouksille ja muualle puistoon voit tehdä joko jalkapatikassa tai ratsain.

Lesothon jyhkeät vuoret Semonkong, Malalea ja Sani Pass ovat eräitä kiehtovimmista alueista Lesothon vuoristossa. Kuten monet muutkin paikat maassa, myös nämä ovat syrjäisiä ja suhteellisen tutkimattomia. Paras tapa näiden kohteiden kokemiseen on osallistua opastetuille retkille, jotka tavallisimmin kulkevat Etelä-Afrikan sekä muiden Eteläisen Afrikan maiden läpi. Näillä vuoristoisilla alueilla voit myös käydä vierailulla omaleimaisissa Basotho-kylissä. Monet maan vuorista sijaitsevat Lesothon keski- ja koillisosissa, ja useimpien päältä avautuu unohtumattomat näkymät vehreän kauniisiin laaksoihin.

Matkustus Lesothoon ja sen ulkopuolelle

Kuten aiemmin on mainittu, eräs parhaimmista tavoista tutkia Lesothoa on liittyä opastetuille seikkailuretkille. Mutta jos olet liikkeellä yksin, on olemassa lukuisia muitakin mahdollisuuksia matkustaa Lesothoon Etelä-Afrikasta. Esimerkiksi minibussit kulkevat päivittäin Etelä-Afrikan Underbergin ja Lesothon Mekothlongin välillä, koukaten Sani Passin kautta. Big Sky Coaches ja Inter Cape -lentoyhtiöillä on myös päivittäisiä lentoja Etelä-Afrikan Bloomfonteinista Maseruun, Lesothon pääkaupunkiin. KILROYlta löydät huikeita seikkailumatkoja eri puolille Afrikan mannerta.

Lesotho - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä