Komorit

Matka Komoreille rauhoittaa mielen
 

Matka Komoreille -Salaiset saaret

Komorit ovat pieni laajalle levittyvä saariryhmä Intian valtamerellä, Mosambikin kanaalissa, Manner-Afrikan ja Madagaskarin välissä. Komorit ovat samaan aikaan mystiset, villit ja massojen löytämättömissä. Siellä ei ole loistohotelleja tai neonvalojen välkettä. Komorit ovat matkakohde, jonne lähdetään, kun halutaan kauas pois ja omia teitä kulkemaan.

Komorit

Jos haaveilet luksuslomasta hulppean hotellin puitteissa, ei Komorit ole välttämättä sopivin kohde. Vaikka saarilta löytääkin helposti rantoja, joilla rentoutua, kutsuvat saaret kuitenkin kokeilemaan seikkailullisia ja haastavia aktiviteetteja, kuten maastopyöräilyä sademetsissä tai läpi pääsaaren karun ja aavikkomaisen laavakentän, joka on peräisin Grand Comore saarella sijaitsevalta maailman suurimmasta aktiivisesta tulivuoresta, Mt. Kartalasta. Reissu Komoreille voi olla elämäsi seikkailu!

Komorien dramaattinen historia

Grand Comoren lisäksi Komoreihin kuuluvat Mohélin ja Anjouan saaret sekä muutamia asumattomia atolleja ja riuttoja. Saarella vallitsee Islamin usko, joka on peruaan Afrikan itärannikolta sekä Lähi-Idästä ja saaren asukkaat kuvastavat saaren värikästä historiaa Eurooppalaisten valloittajien siirtomaana ja laivaston tukikohtana. Asukkaat ovat arabikauppiaiden, afrikkalaisten orjien, persialaisten sulttaanien ja portugalilaisten merirosvojen jälkeläisiä. Komoreilla on myös neljäs saari, Mayotte, joka kuuluu Ranskalle. Mohéli on kuitenkin saarista kaunein. Se on todellinen paratiisisaari valkoisine hiekkarantoineen, banaanipuineen, vaniljan ja neilikan tuoksuineen sekä ylang-ylangin aromaattisine öljyineen, jota käytetään hajuvesien valmistuksessa.

Nykyaikaa

Komorit ovat yksi maailman köyhimmistä maista. Se on tiheään asutettu ja sen poliittinen ilmapiiri on lievästi kaoottinen. Komoreitten itsenäistyttyä vuonna 1975 maa on nähnyt noin 20 vallankaappausta. Vaikka maa onkin nähnyt suhteellisen rauhanomaisia vuosia viime vuosikymmenen aikana, saa vastavalittu presidentti kiitettävä onneaan, mikäli hän saa istua virassaan niinkin pitkään, että hänestä keritään maalaamaan virallinen muotokuva.

Komoreilla tarvitaa repuntäydeltä kärsivällisyyttä

Olosuhteet turisteille eivät ole mitä parhaimmat Komoreilla. Toisaalta juurikin tämä tosi asia tekee maasta mielenkiintoisen kohteen niille reissaajille, jotka etsivät aitoa ja alkukantaista seikkailua. Islam on maan pääuskonto ja naisten odotetaan käyttäytyvän nöyrästi ja esiintyvän peittävissä vaatteissa. Alkoholin nauttimista ei sallita lainkaan, ei miehille eikä naisille. Reissaajan ei kannata odottaa kuljetusten ja liikenteen toimivan sujuvasti ja reissu Komoreille onkin oppitunti kärsivällisyydestä, nöyryydestä ja sinnikkyydestä. Reissu Komoreille on ennen kaikkea unohtumaton kokemus.

Komorit - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä