Mombasa

Merinäköalaa Mombasassa, Keniassa.
 

Matka Mombasaan - Kenian vanhimpaan kaupunkiin

Mombasa on Kenian rannikolla sijaitseva monikulttuurinen kaupunki. Afrikan kauneimmilta valkoisilta hiekkarannoilta on hyvä aloittaa rentouttava ja aktiivinen reissu. Matka Mombasaan alkaa nyt!

Mombasa
Alun perin lahdenpoukamalla sijainnut Mombasa on Kenian vanhin kaupunki, jonka historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Tämän ajanjakson aikana laajalle levinneet vähemmistöt ovat asettuneet myös kaupunkiin antaen sille monikulttuurisen luonteen: afrikkalaiset perinteet kohtaavat arabi- ja kristillisen kulttuurin kanssa. Itse asiassa juuri Mombasassa on Kenian laajin muslimien keskittymä.

Matka Mombasaan - kamelit biitsilläTee matka Mombasaan ja pääset hengailemaan biitsille kamelikavereiden kanssa.

Mombasan kierros

Mombasa henkii historiaa. Vaikka itse kaupungissa kannattaa viettää vain päivä tai pari, sen menneisyys on kiehtova. Vieraile esimerkiksi massiivisessa Fort Jesus -linnoituksessa, joka on hallinnut sataman sisääntulopaikkaa jo 1500-luvulta lähtien. Linnoitukselta voit kävellä ympäri vanhan kaupungin keskustan kapeita kujia ja kuvitella mielessä vanhoja aikoja.

Mombasan kauniit rannat

Viehättävimmät paikat, joissa voi viipyä pidempääkin, löytyvät vähän Mombasan kaupungin ulkopuolelta. Suosituimmat mestat ovat Diani ja Malindi. Tänne on rakennettu suuria länsimaisia lomakeskuksia, mutta voit myös helposti löytää hostellin tai romanttisen pikkumökin, joka sijaitsee ihan rannan tuntumassa. Apinat muuten kisaavat öisin pitkin mökkien kattoja, joten älä turhaan pelästy kesken unien…

Sitten se varoituksen sana: Afrikan upeat rannat houkuttelevat myös rikollisia. Varo rantapoikia, joilla on uskomattomia keinoja rahojesi keikkaamiseen.

Matka Mombasaan - Diani biitsin maisemiaDrinkki käteen ja aivot narikkaan. Anna itsellesi lupa rentoutua Diani-biitsin merituulessa.

Mombasan aktiviteetteja

Aktiivisen ja urheilullisen matkaajan kannattaa hengata jollakin lukuisista rantakaupungeista nimittäin jos et niin välitä rannalla makaamisesta, niin täältä löydät kaikki kuviteltavissa olevat vesiurheilumahdollisuudet. Voit vuokrata erilaisia surffausvälineitä, snorklata tai sukeltaa upeissa paikoissa Kisiten, Watamin tai Malindin merellisissä kansallispuistoissa.

Sukella pinnan alle värikkääseen maailmaan, jossa on hämmästyttävä määrä erilaisia korallien muotoja ja värejä sekä kaloja. Kun purjehdit kohti sukelluspaikkaasi, näet luultavasti delfiinien hyppivän veneen vieressä. Loppukesän tai syksyn aikaan voit jopa nähdä joukon ryhävalaita.

Aivan Mombasan ulkopuolella on täydellinen paikka minisafarille: Shimba Hills National Reserve. Jos kuitenkin haluat kunnolliselle, pidemmälle safarille, on Keniassa monia muita paikkoja!

Kulinaristin Kenia

Kun olet nähnyt eri kalalajien uivan ympäriinsä, seuraavassa hetkessä nautitkin niitä lautasellasi! Jos pidät merenelävistä, on Kenian rannikko taivas sinulle. Loputon määrä ravintoloita, joilla on osuvia nimiä kuten Charlie's Claws - Charlien Sakset, tarjoavat huippupalvelua ja -laadukkaita illalliskokemuksia. Silti jokaisessa rannalla sijaitsevassa (todella halvassa) pikkuravintolassa valmistetaan omalla erityisellä tavalla herkullista ruokaa. Seikkailuista pitävät voivat toki itsekin pyydystää lounaansa, tai käydä paikallisella torilla ostamassa tuoretta kalaa, ja valmistaa sen itse.

Mombasa - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä