Kamerun

Gorillat viihtyvät Kamerunissa.
 

Matkat Kameruniin - Afrikkaan pienoiskoossa

Kamerun on 1200 km pohjoisesta etelään ulottuva tasavalta Länsi-Afrikassa. Kamerunia kutsutaan Afrikaksi pienoiskoossa, mikä johtuu maan monikulttuurisuudesta ja monipuolisesta luonnosta. Täältä löytyy sekä palmurantoja, autiomaata, tulivuoria, sademetsää että savanneja.

Kamerun

Kamerunista löydät kaiken, mitä Afrikalla on tarjottavanaan. Maasta puolet on metsän peitossa, mutta täältä löytyy myös autiomaan hiekkaa, vuoria ja savanneja. Kamerunissa on upeita rantoja, jonne voit mennä rentoutumaan, nauttimaan auringosta tai syömään tuoreita merten antimia palmupuiden varjossa.

Afrikan vanhimmat sademetsät 

Matkustaessa Kameruniin kannattaa ehdottomasti käydä Afrikan vanhimmissa sademetsissä, joissa elää monia eri eläinlajeja. Muun muassa maan pohjoisosassa voi vierailla De Wazan kansallispuistossa, jossa asuu leijonia, elefantteja, gaselleja, kirahveja ja paljon eri lintulajeja. Kamerunvuori on Afrikan yksi suurimmista tulivuorista. Se kohoaa 4095 metrin korkeuteen ja on Kamerunin korkein kohta. Rannikolla sijaitsevaa Kamerunvuorta ympäröivät sademetsät, ja vuoren aktiivisuudesta huolimatta suuret retkikunnat tekevät sen luo retkiä vuosittain. Kamerunista löytyy myös Mandara-vuoret, joiden eri puolilla on eristäytyneitä kaupunkeja. Vaikutteita Euroopasta Kamerunin monipuolisuus ei koske vain sen luontoa, sillä myös maan kulttuuri on saanut paljon vaikutteita useista eri maista. Monen vuoden ajan Kamerun toimi Saksan siirtomaana, kunnes ensimmäisen maailmansodan jälkeen sen valloittivat britit ja ranskalaiset. Maan itäosa itsenäistyi vuonna 1960 ja sen länsiosa heti seuraavana vuonna.

Paikallista taidetta ja luolia

Kamerunissa asuu melkein 17 miljoonaa ihmistä. Sen pääkaupunki Yaoundé sijaitsee jyrkässä maastossa n. 200 km etelään satamakaupunki Doulassa. Yaoundéssa on monia upeita nähtävyyksiä, joista kannattaa eritoten vierailla paikallisen taiteen museossa ja benediktiniläisluostarissa. Jos sattuu kulkemaan kaupungin ulkopuolella, pääsee tutustumaan paikallisiin Akok-Bekoe -nimisiin luoliin.

Kamerunin monet murteet

Kamerunin viralliset kielet ovat ranska ja englanti, mutta koska maassa asuu yli 200 erilaista etnistä ryhmää, täällä kuulee puhuttavan useita muitakin kieliä ja niiden eri murteita. Kamerun on öljymaa, mikä on johtanut sekä talouskasvuun että poliittisiin levottomuuksiin. Maa on tullut tunnetuksi jalkapallojoukkueestaan, joka osallistuu lähes aina jalkapallon MM-kisoihin, sekä perinteisestä paikallisesta musiikistaan, jota kutsutaan nimellä Makossa.

Kamerun - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä