Ghana

Kalastajien veneitä rannalla Ghanassa. Tee matka Ghanaan!
 

Matka Ghanaan - yhteen maailman ystävällisimmistä paikoista

Ghana tarjoaa matkaajille mahtavia safareita, leppoisaa rantaelämää sekä eksoottista ja poikkeuksellisen mielenkiintoista kaupunkielämää. Ghanassa on uteliaalle matkaajalle kaikkea kiinnostavaa. Matka Ghanaan voi myös muuttaa maailmaa, jos valitset osallistua vapaaehtoistyöprojektiin.

Ghana sijaitsee läntisessä Afrikassa. Ghanalla on yhteistä rajaa Burkina Fason, Norsunluurannikon ja Togon kanssa. Paikalliset ovat ystävällisiä ja auttavat vierailijoita mielellään. Ghanan luonnon kauneus ja kulttuuri ovat rikkaita, ja turismi onkin maassa kovassa kasvussa. Ghanassa aurinko paistaa läpi vuoden ja lämpötila on keskimäärin 30 astetta. Kesäkuussa on kuitenkin sadekauden aika, jolloin Ghana ei ole reissaajan paras ystävä.

Matka Ghanaan - rantameininkiä auringonlaskun aikaanMatka Ghanaan tarkoittaa auringon kultaamia iltakävelyjä rannalla. Kelpaa!

Vierailut Accraan, Ghanan pääkaupunkiin

Ghanan pääkaupunki Accra on yksi Länsi-Afrikan kiinnostavimpia matkakohteita. Accrassa on kaksi suurta toria, jotka ovat molemmat vierailun arvoisia. Kaneshien torilla myydään ruokaa ja mausteita: makuhermosi eivät palaa koskaan ennalleen Kaneshiessa herkuttelun jälkeen. Makolan tori on hieman keskeisempi, ja sieltä löydät kaikki tarpeelliset tuliaiset, kuten batiikkikankaat sekä puuhelmet ja -veistokset.

Accrassa on lisäksi erinomainen yöelämä: baareja ja klubeja löytyy joka lähtöön. Tanssipaikoissa soitettava musiikki yhdistelee länsimaista ja afrikkalaista musiikkia. Helpoimmin saavutettava ranta on lähellä oleva Coco Beach, mutta kauempana on hurjat määrät muita rantoja. Auringonpalvonta ei ole Ghanassa ongelma.

Ghanalainen ruoka

Ghanalainen pöperö on fantastista. Etenkin jos satut pitämään kalasta ja merenelävistä, kannattaa varata löysäämään vyötä useampaan otteeseen. Fufu on yksi kuuluisimmista paikallisista ruokalajeista, joka on eräänlainen puuro, joka tehdään maissista, banaaneista tai vaikka jamssista.

Aktiviteetit ja kokemukset Ghanassa

Valkohiekkaisilla rannoilla vierailun lisäksi Ghanassa on elämää kuhisevaa viidakkoa, pylväitten päälle rakennettuja kyliä sekä upea luonnonpuisto nimeltä Monkey Forest Resort. Kuninkaan palatsissa, Ashantissa, vierailu on myös elämys. Ghanan kuninkaalla ei ole poliittista valtaa mutta hallitus konsultoi häntä kaikissa suuremmissa päätöksissä.

Matka Ghanaan - yhteen maailman ystävällisimmistä paikoistaGhanan hallitsijan palatsi on kiinnostava nähtävyys.

Aktiivisempaa meininkiä etsiville Ghanalla on tarjota useita eritasoisia vaellusreittejä. Ehkäpä paras näistä reissuista on Togon rajalla sijaitsevan Ghanan korkeimman vuoren, Mount Afadjaton, huipulle kiipeäminen. Ota kamera mukaan ja jätä kiire kotiin, sillä Afadjaton näköaloista kannattaa nauttia ajan kanssa.

Vastapainona vuoristomaisemille voit siirtyä maalta merelle ja lähteä elämäsi laivamatkalle Afrikan rannikkoa pitkin aina Marokkoon asti. Vieraile matkan varrella maissa, joissa vain harva reissaaja on käynyt ja luo ainutlaatuisia muistoja laivan kannella!

Matka Ghanaan - vapaaehtoistyötYhteisöprojektit ovat yksi mahdollisuus vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille Ghanassa.

Majoitus Ghanassa ja Accrassa

Accrassa on muutamia kansainvälisesti laadukkaita hotelleja mutta muualla Ghanassa luksus ei ole vaihtoehto. Hostelleja ja guesthouseja on kauttaaltaan mutta niitäkin lähinnä asutuilla alueilla. Rannalla yöpyminen onnistuu pienissä majoissa osassa rantoja. Ghana Tourism Boardilla on arvosteluasteikko majoituspaikoista, ja heiltä saa myös paljon lisätietoja majoitukseen liittyen.

Kuljetus Ghanassa

Julkinen liikenne Ghanassa tomii mainiosti ja Ghana STC on mukava tapa liikkua. Aikatauluihin ei ole kuitenkaan aina luottamista. Taksit ja minibussit toimivat luotettavammin. 

Ghana - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä