Gambia

Gambian matkat - Kohti kuumaa Länsi-Afrikkaa
 

Gambian matkat - Kohti kuumaa Länsi-Afrikkaa

Gambia on yksi Afrikan pienimmistä maista. Tätä lähes 500 kilometriä pitkää ja 50 kilometriä kapeata maata ympäröi toinen Afrikan maa, Senegal. Pitkulainen Gambia venyttäytyy kauniilta Länsi-Afrikan rannikolta sisämaahan Gambiajokea reunustaen. Varaa Gambian matkat meiltä ja lähde ikimuistoisiin seikkailuihin!

Gambia

Ollessasi matkalla Gambiassa, pääset helposti lähituntumaan maan kutsuvan rannikon kanssa valtion pitkulaisesta muodosta johtuen. Täällä on huojuvia palmupuita, kirkkaansinistä vettä ja vastustamattomia hiekkarantoja - ihanteellinen kohde niille, joiden unelmiin kuuluu rentoutuminen pyyhkeen päällä lämpöisen auringon alla!

Gambian matkat - Kohti kuumaa Länsi-AfrikkaaGambian matkat = rannalla rentoutumista, palmuterapiaa ja seikkailuja Afrikan taivaan alla. 

Gambia tarjoaa monipuolista tekemistä matkalaiselle. Täällä on viehättäviä ja omaleimaisia kalastajakyliä sekä luksuskohteita niille turisteille, jotka matkustavat paksun lompakon ja golfmailojen kera. Monet pakettimatkat, etenkin Pohjoismaista, ovat jo hyvän aikaa suuntautuneet Gambiaan. Kielimuurikaan ei Gambiassa tarvitse murehtia, sillä maan virallinen kieli on englanti.

Matka halki Gambian: melo pitkin Gambiajokea

Gambialla on paljon muutakin tarjottavaa kuin aurinko ja hiekkarannat. Maata halkoo keskeltä Gambiajoki, joka on alueen yksi mahtavimmista nähtävyyksistä. Pitkällä matkallaan joki virtaa niin savannien kuin sademetsienkin läpi.

Eräs parhaista tavoista nauttia maan upeasta luonnosta on matkata paikallisella kanootilla ("pirogue") pitkin jokea. Tee visiitti River Gambia National Parkiin, kansallispuistoon, joka koostuu viidestä saaresta, joilla asustaa suuria apinalaumoja.

Apinaveijari - Gambian matkat Morjesta apinaveijareita Gambian matkallasi. What's up dude?

Tutkimusmatkaile Kiang West -kansallispuistossa

Kiang West National Park on yksi suosituimmista kohteista Gambiassa. Puisto on Gambian suurin luonnonsuojelualue ja se perustettiin vuonna 1987. Puistossa tiedetään asuvan jopa 300 erilaista lintulajia. Tämä on ehdoton must-see Gambiaan matkustaessa!

Banjul - Gambian pieni pääkaupunki

Jos kaipaat tuulahduksen urbaania meininkiä, lähde tsekkaamaan Gambian pääkaupunki Banjul. 50 000 asukkaan Banjul on yksi maailman pienimmistä pääkaupungeista. Britit perustivat kaupungin vuonna 1816 St. Maryn saarella Gambian jokisuulla varuskunnaksi, jonka tarkoitus oli estää orjakauppa. Kohtisuorat kadut muistuttavat vielä tänä päivänä arkkitehdin piirtämästä hurjasta menneisyydestä.

Gambian matkat - BanjulGambian pääkaupunki Banjulin maisema on värikäs. 

Banjulista löytyy valkoisia brittiläisen siirtomaa-ajan rakennuksia ja leveitä puiden varjostamia katuja. Täällä sijaitsee myös Gambian kansallismuseo, joka kertoo, miten Gambiasta tuli itsenäinen valtio.

Banjulista voi esimerksiksi hypätä lauttaan, joka vie toiselle puolen Gambiajokea. Koska kansainvälinen lentokenttä Yundum sijaitsee vain 24 kilometriä kaupungin ulkopuolella, tämä on monen reissaajan alkupiste halki Gambian.

Jos ajat muutamia kilometrejä etelään, saavut Gambian suurimpaan kaupunkiin Serekundaan. Serekunda on selkeästi hektisempi ja kaupunkimaisempi kuin Banjul. Ravintoloita, kauppoja ja baareja on riittämiin. Useimman turistit myös saapuvat tänne urbaaniin ajanviettoon.

Gambia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä