Kruger Park

Matka Kruger Parkiin - Elämäsi safari Etelä-Afrikassa
 

Matka Kruger Parkiin

Etelä-Afrikan Kruger Parkin safarilla paatuneinkin cityeläjä löytää itsestään luontoihmisen, sillä savannin eläimet - norsut, kirahvit, virtahevot ja seeprat - ovat ihmeellistä nähtävää, ja nukahtaminen savannin äänien ympäröimän teltan suojassa hakee kokemuksena vertaistaan.

Kruger Parkin kansallispuisto

Valmistaudu häkeltymään, hämmentymään ja ihastumaan. Ota kamera valmiiksi ja nauti menosta. Kruger Parkissa pääset bongaamaan villieläimiä heti matkan alusta asti, sillä alue suorastaan vilistää antilooppeja, seeproja ja kirahveja, norsuista puhumattakaan. Kameran ja älypuhelimen muisti täyttyy ennätysvauhtia safarin edetessä, ja suurempi objektiivi menee ostoslistalle viimeistään lammikossa haukottelevan virtahevon kohdalla –  tästä on saatava lähikuva!

Kruger Park - Virtahepo lammikossa

Kruger Parkissa löydät itsestäsi sisäisen tutkimusmatkailijan, kun ammattitaitoinen opas kertoo, miten erottaa naaras- ja uroskirahvin korvatupsujen perusteella, mitä norsun jättämä kasa kertoo sen ruokavaliosta ja miljoona muuta mielenkiintoista asiaa Etelä-Aafrikan luonnosta.

Illalla yrittäessäsi saada unenpäästä kiinni teltan suojassa, leijonan komea karjahtelu tuntuu kuuluvan jostakin hyvin läheltä... Todellisuudessa peto lönkyttelee kilometrin päässä leiristä, mutta se fiilis! Savannin yön äänien kuuntelu on kokemus, jota ei hetkessä unohda: joka puolella rapisee, murisee ja sirittää aamunsarastukseen saakka.

Jännitystä yösafarilla

Iltapäivän helteessä juomapaikalla käy kuhina, kun apinat ja villisiat pörräävät lätäkön ympärillä ja tekevät tilaa vasta, kun iso norsu saapuu paikalle korviaan heiluttaen. Illan hämärtyessä puisto muuttuu jännitysnäyttämöksi, kun kaikkien odottama yösafari alkaa. Jeepin nokalla istuva opas valaisee pusikkoa isolla taskulampulla, ja joka puolella näkyy kiiluvia silmäpareja. Ylhäällä puussa vilahtaa gepardi ja mielikuvituksesi täyttää kuvilla kaikki ne lukuisat äänet, joita kuulet ympärillä.

Krugeriin omin päin tai järjestetylle safarille

Sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa Kruger Parkin reissullesi. Jos olet valmis käyttämään reilusti aikaa reissun suunnitteluun ja olet rohkea, voit harkita auton vuokraamista. Johannesburgista ajomatka Kruger Parkiin kestää vähintään 4 tuntia, joten älä yritäkään tehdä päiväreissua puistoon. Puistossa voit majoittua leiriytymispaikoilla, joista löytyy sekä teltta- että mökkipaikkoja.

Matka Kruger Parkiin - Kirahvi puun latvastossa

Lähtiessäsi safarille omin päin, huomioi, ettei eläimiä välttämättä olekaan ihan helppo bongata. Oppaan ammattitaidon avulla safarista saa yleensä enemmän irti. Osaavat oppaat tietävät, missä eläimet liikkuvat, ja he osaavat myös kertoa eläimistä ja niiden tavoista paljon. Oppaat myös osaavat antaa eläimille niiden tarvitseman tilan ja kunnioittavat puiston sääntöjä. Jos lähdet omatoimiselle safarille, varmista etukäteen, että tiedät toimintatavat ja noudatat ohjeistuksia.

Järjestettyihin reissuihin kuuluu useimmiten myös majoitukset sekä ruoat, joten sinun tarvitsee vain tuoda itsesi ja kamerasi mukaan. Järjestetyillä reissuilla voit luottaa autojen turvallisuuteen.

Kruger Park - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä