Kapkaupunki

Matka Kapkaupunkiin - Pöytävuoren huipulle pääsee kiiveten tai kabinilla
 

Matka Kapkaupunkiin - Kontrastien kehtoon

Kaunis Kapkaupunki lumoaa reissaajan sydämen monipuolisuudellaan. Patikkaretki Pöytävuoren huikeisiin korkeuksiin on mahtava aloitus reissullesi, ja sen jälkeen voitkin suunnata surffaamaan, sukeltamaan, safarille, viinitiloille tai townshippeihin. Kapkaupungin matka ei jätä ketään kylmäksi!

Matka Kapkaupunkiin

Kapkaupungin rannikolla on yksi Etelä-Afrikan tärkeimmistä satamista. Kaupungin keskusta on moderni ja täynnä trendikkäitä sushibaareja, internetkahviloita, pilvenpiirtäjiä ja tyylikkäitä vaateliikkeitä. Vilkas yöelämä on hyviä keikkoja pullollaan.

Kapkaupungin yleisfiilis on raikas ja täynnä oivalluksia, jotka saavat reissaajan hymyilemään. Matka Kapkaupunkiin on erinomainen aloitus Etelä-Afrikan valloituksellesi.

Nouse pöydälle!

Aurinkoisena päivänä kannattaa suunnatta kohti kaupungin kupeessa kohoavaa Pöytävuorta. Huipulle pääsee helpoiten vaijerin varassa kabinilla, mutta jos vuoreen todella haluaa tuntumaa, sille voi nousta jalan polkuja pitkin. Matkan varrella voi jo ihailla kauniita näkymiä ja huipulle päästyäsi koet onnistumisen lisäksi henkeäsalpaavan maiseman aina Hyväntoivonniemelle asti. Olo on kuin seisoisi maailman katolla!

Matka Kapkaupunkiin - Hyväntoivonniemi ja Cape point kuuluvat Pöytävuoren kansallispuistoon

Patikkapolku Pöytävuorelle on hyvin merkitty, ja peruslenkkareilla selviää parissa tunnissa ylös asti. Pilvet vain voivat olla harmina, sillä ilma voi muuttua nopeastikin kiipeämisen aikana. Kannattaa siis tarkistaa säätiedotus etukäteen ja kysäistä vielä viimeiset sisäpiirin tiedot paikallisilta ennen vaelluksen aloittamista. Toisaalta vaellus pilvissä ei sekään ole hullumpi kokemus! Upeita rannikkomaisemia löydät myös Chapmans Peak Drivelta ja Cape Pointilta.

Robben Islandin vankilasaari

Kapkaupungin matkaan kuuluu myös olennaisesti pala tärkeää ihmisoikeushistoriaa. Robben Islandin vankilasaari on hyvä historiallinen päiväretkikohde. Saarelle pääset helposti lautalla. Saarella toimivat oppaat kertovat paikan menneisyydestä parhaiten, sillä he ovat itse olleet siellä mielipidevankeina. Kapin District Six -museo on myös hyvin toteutettu: museo herättää tunteita ja pistää ajattelemaan. Museon ja koko saaren välityksellä pääset paremmin sisään Kapkaupungin ja koko Etelä-Afrikan historiaan.

Matka Kapkaupunkiin - Tutustu Robben Islandin historiaan

Water Frontin shoppailualueella voit viettää rentoa iltaa pimeänkin laskeuduttua, sillä alueella on turvallinen maine. Hyvällä tuurilla kuulet ja näet live-jazzia. Täältä löydät musiikin lisäksi hyviä ja huokeita ravintoloita herkutteluun.

Khayelitshan township on yksi Kapkaupungin monista kaupunginosista. Tänne pääset parhaiten järjestetyllä päiväretkellä, jonka etuna on asiantunteva opas. Häneltä kuulet paikallisista tavoista ja townhipeissa vallitsevasta yhteisöllisyyden kulttuurista Ubuntusta, joka tekee reissaajaan vaikutuksen. Township-retki on avartava kokemus ja hyvä kontrasti Kapkaupungin trendikkäille kaduille ja sushibaareille. Matka Kapkaupunkiin on todellakin täynnä vastakohtia. 

Viinitiloille Kapkaupungista

Matka Kapkaupunkiin on myös tilaisuus viininmaisteluun. Suuntaa Kapkaupungista Paarlin, Stellenboschin ja Franschhoekin alueiden idyllisille viinitiloille. Nämä vuorten ympäröimät mukavan elämän tyyssijat ovat viininystävän taivas. Viinitilat yllättävät usein edullisuudellaan, ja ne avaavat uuden kiehtovan rypälemaailman viineistä tietämättömällekin. 

Aktiivireissausta ja haisukelluksia

Jos haluat uhmata pelkojasi, voit katsoa valkohaita silmästä silmään häkkisukelluksella, joita järjestetään Kapkaupungin rannikolla. Näin lähelle et mitenkään muuten pääse näitä merten valtiaita! Kokemus pumppaa adrenaliinia suoniisi sellaisella vauhdilla, että tuskin koskaan unohdat kokemaasi.

Vesiaktiviteeteista voi nauttia myös pinnan päällä. Surffikurssi tai leijalautailu tuovat uuden ulottuvuuden Kapkaupungin matkaasi. 

Kapkaupungin liikenne

Julkista liikennettä ei ole, joten paras tapa liikkua lyhyempiä matkoja on napata taksi tai kävellä. Pimeällä kannattaa erityisesti suosia takseja jalkapelin sijaan. Jos haluat saada reissustasi kaiken irti, kannattaa vuokrata auto. Baz Bus on myös erinomainen kulkupeli, kun kiertelet pitkin Etelä-Afrikkaa. Kiertelevän bussin reitillä on kaikkiaan 180 hostellia ympäri maata! 

Matka Kapkaupunkiin - Tallustele pingviinien kanssa Cape Pointissa

Majoitus Kapkaupungissa

Kapkaupungista löytyy useita tasokkaita hostelleja. Yksi ehdoton suosikkimme on Once in Cape Town, jonne voit myös buukata starttipaketin

Matkavinkit Kapkaupukiin

Paras biitsi on reissaajien mukaan Cliftonin hiekkaranta. Maista strutsiburgeria, joka vie kielen mennessään!

Ota yhteyttä