Johannesburg

Matka Johannesburgiin - Näe moderni Etelä-Afrikka - Nelson Mandela -silta
 

Matka Johannesburgiin - Etelä-Afrikan metropoliin

Johannesburg on Etelä-Afrikan suurin kaupunki. Mielenkiintoisessa miljoonakaupungissa kulttuuri kukoistaa, ja esimerkiksi vierailu Sowetossa avaa uusia näkökulmia koko maahan. Matka Johannesburgiin tarjoaa reissaajalle Etelä-Afrikkaa parhaimmillaan!

Matka Johannesburgiin

Johannesburg on Etelä-Afrikan suurin miljoonakaupunki, jota ei useinkaan yhdistetä luontoelämyksiin, vaikka Magaliesbergin alueen maisemat lepuuttavat urbaaneihin kulmiin tottunutta silmää varsin ansiokkaasti.

Johannesburg, maailman 40 suurimpaan metropolialueeseen lukeutuva kulta- ja timanttikaupan keskus avautuu matkailijalle, jos vain tiedät mitä etsit. Johannesburgissa kohtaavat köyhät ja ökyrikkaat ja modernit rakennukset halkovat nuhjuista katukuvaa: matka Johannesburgiin on todellinen sukellus vastakohtien yltäkylläisyyteen.

Matka Johannesburgiin - Kapungin valot kätkevät kaupunkiin sekä valtaisia rikkauksia että äärimmäistä köyhyyttä

Musta Soweto

Sisällytä Johannesburgin matkaan myös pala historiaa ja saat reissuusi aivan uuden ulottuvuuden. Lähde päiväretkelle Soweton kaupunkialueelle, ja näet erilaisen version Johannesburgin todellisuudesta. Opastetulla kierroksella siirrytään vauraimmilta alueilta köyhimpiin, katsastetaan paikallisia kyliä ja tutustutaan sowetolaiseen elämäntapaan.

Voit toki vaellella alueella yksinkin, mutta oppailta kuulet paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja ylipäätänsä tietoa alueen historiasta ja nykypäiävn arjesta. Muista myös varmistaa turvallisuus ennen soolo-seikkailujasi. Johannesburgissa on paljon alueita, joita kannattaa turistina välttää.

Monet reissaajat sanovatkin, että Etelä-Afrikan menneisyyttä ja nykyisyyttä voi ymmärtää vain tutustumalla Sowetoon ja Nelson Mandelan entiseen kotiin rakennettuun Mandela-museoon. Niin ikään Johannesburgin Apartheid-museo ja Museum Africa ovat suositeltavia kohteita historiasta ja maan nykytilasta kiinnostuneelle. Matka Johannesburgiin on paitsi täynnä upeita elämyksiä, myös äärimmäisen opettavainen.

Luontoretket Johannesburgissa

Matka Johannesburgiin on modernin kaupunkielämän ja köyhän Soweton lisäksi mahdollisuus upeisiin luontoseikkailuihin. Leijonapuisto on suosittu päiväretkikohde, jonne tehdään reissuja kaikkialta Johannesburgista. Siellä näet savannien kuninkaan luonnossa, ja pääset tutustumaan erilaisiin vapaaehtoistyöprojekteihin.

Leijonapuisto on hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole aikaa varsinaiselle safarille, mutta haluat nähdä villieläimiä lähietäisyydeltä. Puisto on tavallaan minisafarin ja eläintarhan välimuoto, jossa ajellaan autolla eri eläinten laidunmailla ja lopuksi kierretään tarha-alueella kävellen.

Johannesburgista järjestetään toki myös eripituisia safareita Etelä-Afrikan kuuluisimpaan kansallispuistoon, Krugeriin. Ajomatkaa kertyy melkoisesti, mutta paikan päällä vaivannäkö palkitaan moninkertaisesti. Krugeriin luonnonpuistoon kannattaa matkata muulloin kuin sadekaudella, jollet ole 100% pesunkestävä travelleri.

Matka Johannesburgiin - Tee päiväretki leijonapuistoon

Muuta tekemistä Johannesburgissa

Monelle matka Johannesburgiin on välietappi matkalla Etelä-Afrikan muihin kohteisiin. Johannesburgissa riittää kuitenkin aktiviteettejä ja kokemuksia, joista kannattaa ottaa kaikki irti. Lähde tutustumaan ihmisen synty- ja kehityshistoriaan Cradle of Humankindiin n. 25 kilometrin päähän kaupungin keskustastasta tai pelaa kierros golfia Johannesburgin erinomaisilla kentillä.

Teatterin ystävien kannattaa tutustua Market theatre -kompleksiin, joka on Johannesburgin tärkein esittävän taiteen keskus. Tsekkaa myös taidegallerioita sekä paikallista musiikkikulttuuria pulppuavat lukuisat klubit. 

Liikkuminen Johannesburgissa

Johannesburgissa ei juurikaan ole julkista liikennettä, vaan paikalliset liikkuvat epävirallisilla minibusseilla. Kaupunkiin on turvallisinta tutustua päiväretkillä muiden reissaajien kanssa. Johannesburgin korkeiden rikostilastojen vuoksi omin päin kuljeskelua on syytä välttää tai tarkista ainakin ensin hostellilta alueet, joita kannattaa välttää.

Mittaritaksit soitetaan paikan päälle. Safecab- ja Rose Taxi -taksifirmat ovat maineeltaan parhaat. Reissaajalle mittaritaksi on minibussia turvallisempi ja mukavampi vaihtoehto.

Sowetoon, Pretoriaan ja muihin kaupunkeihin pääsee junalla. Kaupungin tärkein bussiterminaali sijaitsee Ghandi Squarella. Baz Bus on "hop on, hop off" -tyyppinen bussiverkosto, joka liikennöi yli 180 hostellin välillä. Johannesburgista pääset myös kätevästi Lesothoon, Pretoriaan ja Swazimaahan. 

Majoitus Johannesburgissa

Johannerburg on täynnä upeita hotelleja ja hostelleja jokaisen budjettiin. Suosittelemme, että varaat ainakin yhden yön etukäteen, jotta pääset lennon jälkeen suoraan lepäämään. Hyvä ja helppo valinta on starttipaketti. Suurin osa matkailijoista majoittuu kaupungin pohjoispuolella. 

Ota yhteyttä