Durban

Ranta Durbanissa, Etelä-Afrikassa
 

Matka Durbaniin - Etelä-Afrikan surffausparatiisin

Durbanissa paistaa aurinko noin 230 päivänä vuodessa, joten on hyvin epätodennäköistä, että sääolosuhteet pilaavat lomatunnelmasi. Matkailusesonki kestääkin vuoden ympäri, millä on ehdottomasti suuri vaikutus tämän touhukkaan satamakaupungin meininkiin. Upeat rantakelit kannattaa hyödyntää esimerkiksi surffaten ja sukeltaen.

Matka Durbaniin

Durban sijaitsee Intian valtameren kupeessa. Kaupunkia hallitsee pitkä rantakatu, jolla pilvenpiirtäjähotellit kohoavat kohti sinistä taivasta. Durbanissa upeat paratiisirannat hemmottelevat reissaajaa, ja lokoisissa kahviloissa ja ravintoloissa nautit huoletta kylmistä juomista ja merimaisemasta. Näet luultavasti meren täydelta surffareita, sillä rannikko on tunnettu mahtavista aalloistaan.

Matka Durbaniin näyttää tältä!

Kävelymatkalla Durbanissa kohtaat paljon vaikuttavia rakennuksia, jotka on rakennettu siirtomaatyyliin. Kuten monissa maailman suurkaupungeissa, turvallisuuteen on hyvä kiinnittää reissussa huomiota pysyttelemällä pois tietyiltä alueilta yöaikaan. Parhaat neuvot saat luonnollisesti paikallisilta, joten kuuntele ihmeessä, mitä esimerkiksi hostellin henkilökunnalla on sanottavanaan aiheesta.

Vapaaehtoistyöt Durbanissa tuovat matkaasi aivan uuden ulottuvuuden ja pääset samalla kurkistamaan lähemmin paikalliseen elämänmenoon.

Ushaka Marine World - Yksi maailman suurimmista akvaarioista

Mikäli haluat oppia lisää Durbanin rannikon merielämästä, kannattaa sinun ehdottomasti vierailla uShaka Marine Worldissa, joka kuuluu viiden suurimman akvaarion joukkoon maailmassa. Näe delfiinejä, snorklata värikkäiden kalojen kanssa ja pulikoi yhdessä monista altaista. uShaka Marine World on erittäin vaikuttava paikka ja yksi Durbanin matkan parhaimmista nähtävyyksistä.

Durbanin historiaa

Durban perustettiin vuonna 1824 Natalin satamana, ja 30 vuotta myöhemmin se sai nimensä Englannin kuvernöörin Benjamin D'Urbanin mukaan. Erityisesti 1980-luvulla kaupungin satama kasvoi huomattavasti, jolloin se myös modernisoitiin lisäämään kaupankäyntiä. Durban on nykyään tärkeä teollisuuskaupunki.

Suurin osa Durbanin asukkaista ovat intialaisten jälkeläisiä, jotka vuokrattiin työvoimaksi monille alueen sokeriviljelyksille 1800-luvun lopussa. Intialaiset vaikutteet näkyvät ja maistuvat edelleen alueen ruokakulttuurissa, joten mikäli pidät tulisesta curryruoista, tämä on juuri oikea paikka sinulle!

Matkailua Durbanin sykkeen ulkopuolella

Mikäli mielit päästä pois kaupungin sykkeestä, yhdistä Durbanin matkaasi vierailu lähistöllä sijaitseviin kansallispuistoihin, kuten Drakensbergiin ja Zululandiin. Rannikolla, lähellä Mosambikin rajaa, on myös paljon kauniita ranta-alueita.

Durban - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä