Etelä-Afrikka

Matka Etelä-Afrikkaan vie sinut Blyde River Canyonin hulppeisiin maisemiin
 

Matka Etelä-Afrikkaan - Safareilta surffaamaan

Etelä-Afrikka on luonnoltaan ja maisemiltaan upea reissukohde. Voit surffata Kapkaupungin rannoilla tai vaeltaa kauniin luonnon keskellä. Ihastele leijonien karjaisuja safarilla Kruger Parkissa tai lähde vapaaehtoistöihin tukemaan paikallisia yhteisöjä. Etelä-Afrikka on todellinen reissaajan paratiisi.

Matka Etelä-Afrikkaan

Etelä-Afrikka on historiansa ja huikean luontonsa ansiosta kiinnostava maa, josta löytyy must-see-kohteita vaikka kuinka paljon. Etelä-Afrikka on myös turvallinen matkakohde, kun vain tietää oikeat paikat ja liikkuu yhdessä muiden reissaajien kanssa. Kysy vinkit ja suositukset meiltä, niin voit lähteä reissuun turhaa stressaamatta!

Kapkaupunki ja Cape Point

Matka Etelä-Afrikkaan ei ole mitään ilman stoppia Kapkaupungissa! Kapkaupunki yllättää reissaajan kansainvälisyydellään. Keskustan moderneissa ravintoloissa herkuttelet sushilla ja juot lattea shoppailun ohessa. Kapkaupungin yöelämä on vauhdikas, ja tarjolla on runsaasti hyviä konsertteja.

Robbenin vankilasaari kertoo maan historiasta, ja Pöytävuoren huipulta avautuvat huimat näkymät muistat ikuisesti. Varmista siis, että matkallasi Etelä-Afrikassa aika riittää myös Kapkaupunkiin!

Matka Etelä-Afrikkaan - Pingviinit ihastuttavat Kapkaupungissa
Kapin niemimaalla sijaitsevalla Simonstownin Boulders Beachilla, pääset katsomaan hyvin toimeentulevaa afrikanpingviinipopulaatiota.

Hyväntoivonniemen Cape Point on niin ikään must Etelä-Afrikan reissulla. Myrskyisyydestään tunnetun Intian valtameren ja Atlantin kohtaamispaikka on koitunut monen merimiehen kohtaloksi, mutta näkymät rannalta käsin ovat yksinkertaisesti kauniit. Cape Pointissa voi kiivetä ylös korkealla sijaitsevalle vanhalle majakalle, josta avautuvat aavat, upeat näkymät merelle ja vuorille.

Red Location - Eteläafrikkalainen township

Etelä-Afrikan matkalla kannattaa ehdottomasti tutustua myös maan historiaan, joka auttaa ymmärtämään maan monimuotoisuutta, ristiriitoja ja kulttuuria.

Port Elisabeth ei itsessään ole kummoinen kaupunki, mutta sieltä pääset kätevästi päiväretkelle Etelä-Afrikan vanhimpaan townshipiin nimeltään Red Location. Kokemus on avartava, ja erinomaisesti toteutetussa Red Location -museossa opit paljon Etelä-Afrikan historiasta. Tieto on arvokasta ja selittää hyvin maan nykypäivän tilannetta. Paikallisessa shebeen-pubissa maistelet Xhosa-heimon herkullisia erikoisruokia. Toinen kiinnostava township on elämää uhkuva Kwazakhele.

Durban ja Wild Coast Etelä-Afrikan etelärannikolla

Kwazulu-Natalin etelärannikolla sijaitseva Durban on Etelä-Afrikan tunnetuin rantalomakohde, jossa saat, hieman yllättäen, erinomaista intialaista ruokaa. Jos olet allerginen hyvin kehittyneelle turismille, suuntaa vielä etelämmäksi ja löydät rauhallisempia rannikkokohteita. Esimerkiksi Wild Coast tunnetaan myös huipputasoisista vaellusreiteistään. Älä siis tyydy ensimmäiseen vastaan tulevaan kylään ja hotelliin vaan tee Etelä-Afrikan matkastasi ainutlaatuinen ja kaivaudu hieman syvemmälle tähän mahtavaan reissukohteeseen!

Etelä-Afrikan matka on seikkailuja seikkailujen jälkeen - Surffaa Durbanin rannikolla
Durbanin rannikko suorastaan huutaa surffaamaan näihin vaahtopäihin!

Luontoelämyksiä Etelä-Afrikan matkalla

Etelä-Afrikan matkaan kuuluu tietenkin myös safari: kirkas tähtitaivas telttasi yllä ja aikaiset herätykset yhdessä villin luonnon kanssa painuvat lähtemättömästi mieleen. Safareilla opit Etelä-Afrikan luonnosta paljon uutta asiantuntevan oppaan johdolla. Todennäköisesti näet norsuja, kuduja, kirahveja, sarvikuonoja, seeproja ja kasapäin muita eläimiä, joiden nimiä et edes tiedä.

Auringonlaskun jälkeen ilta safarilla kuluu nuotiotulen ääressä muiden reissaajien tarinoita kuunnellen. Näiden maisemien ja tunnelmien jälkeen voit hyvillä mielin kuitata matkan Etelä-Afrikkaan onnistuneeksi!

Valtavan kokoinen Krugerin kansallispuistoalue on safareista tunnetuin. Voit yöpyä bungalowissa, hotellissa tai teltassa omasta fiiliksestä ja budjetista riippuen.

Etelä-Afrikan matkaan kuuluu tietenkin safari - Kruger Park
Krugerin luonnonpuistossa voi bongata muun muassa tämän eläinkunnan kuninkaan. 

Taivasta hipovat Swartberg-vuoristot ja rantamaisemat Garden Routen varrella pakottavat näkymästä haltioituneen matkaajan pysähtymään usein. Ainut huoli tällä reissulla on, riittääkö älypuhelimen ja kameran muisti tallentamaan kaikki ne näkymät, joita vastaan tulee, ja jotka haluat tallentaa ikuisesti muistiin!

Hermanuksen pikkukaupunki, niin ikään Garden Routen varrella, on tunnettu sitä kautta etelästä pohjoiseen vaeltavista etelänmustavalaistaan. 

Cango Cavesin tippukiviluolasto sijaitsee Western Capin provinssissa lähellä Outshoornia. Miljoonia vuosia vanhojen koristeellisten kalkkikivimuodostelmien keskellä kolmi- tai miksei nelikymppinenkin tuntee itsensä yllättävän nuoreksi. Seikkailuhenkiselle on tarjolla erityisen hermoja koetteleva luolastoreitti, jonka aikana joudut kiemurtelemaan ja paikka paikoin vetämään vatsaa sisään päästäksesi etenemään kapeissa kohdissa.

Surffaus Etelä-Afrikan matkalla

Matka Etelä-Afrikkaan on oiva tilaisuus opetella uusia taitoja ja kokeilla omia rajoja. Sukella, vaella tai kiipeile ainutlaatuisissa maisemissa. Etelä-Afrikkan on tunnettu myös erinomaisista surffaus- ja leijalautailurannoistaan. Kapkaupungissa on laaja ja monipuolinen valikoima mahtavia surffikursseja, joista löytyy jokaiselle sopiva paketti.

Surffaustunteja voit myös ottaa esimerkiksi Plettenberg Bayn pikkukaupungissa, jonka ympäristössä on lisäksi upea patikointireitti. Hyvin merkitty ja helppokulkuinen polku kulkee Robbergin niemen ympäri fantastisissa maisemissa merileijonien karjunnan saattelemana. Polku kulkee lähellä vesirajaa, joten huomio aallokko nousuveden aikana.

Vaellus Etelä-Afrikassa

Nosta Etelä-Afrikan matkasi uusiin korkeuksiin ja ilmoittaudu vaellusretkelle vuoristoon. Tsitsikamman ja Wild Coastin alueilla on maailman parhaimmistoon lukeutuvat vaellusmaastot. Drakensberg-vuoristo Durbanin ja Johannesburgin välissä on puolestaan vaeltajan ja kiipeilijän unelma. Raikkaassa vuoristoilmassa voit myös tehdä vaelluksia ratsain ja samalla ihmetellä Afrikan korkeinta vesiputousta.

Amphitheatre backpackers -hostelli järjestää vaellusretkiä ja päiväreissuja vuorten syleilyssä lepäävään Lesothoon. Siellä näet paimentolaiselämää ja ikivanhoja kalliomaalauksia. Voit tavata paikallisen noitatohtorin kysyäksesi neuvoja mihin tahansa vaivaan. Lesothoon vuokra-autolla matkaavan kannattaa varmistaa rajanylitysasemien aukioloajat ja huomioida aikatauluja suunnitellessa teiden huono kunto. Helpointa, ja turvallisinta, on reissata pienryhmässä kunnon menopelillä.

Benjihyppy Etelä-Afrikassa

Matka Etelä-Afrikkaan sopii myös hurjapäille, sillä Garden Routen varrella sijaitseva Bloukrans Bridge -silta tarjoaa todellisia adrenaliinipiikkejä huimapäille! Ja vaikka benjihyppy ei kuuluisikaan loma-aktiviteettien listallesi, on paikka ehdottomasti näkemisen arvoinen. Sillalta järjestetään jatkuvasti melko edullisia hyppyjä, joita taustajoukot voivat ihailla näköalabaarista käsin. Hyppää huimat 216 metriä alaspäin kanjoniin – jos uskallat! Ja jos innostut lajista, niin vaihtoehtojahan maailmalta löytyy!

Sukeltaminen Etelä-Afrikassa

Noin neljän tunnin ajomatkan päässä Durbanista sijaitseva Sodwana Bay on sukeltajan paratiisi. Maailman perintökohteisiin lukeutuva St Lucia -meripuisto on osittain Sodwana Bayn rannikolla. Vedenalaisen elämän monimuotoisuus on häkellyttävää. Trooppisten kalaparvien lisäksi ohitsesi saattaa uida jättiläismäinen valashai, delfiini tai chilli elämää viettävä merikilpikonna. Sukelluksen pariin halaville järjestetään sukelluskursseja, joiden turvin pääset hyvin alkuun.

Matka Etelä-Afriklaan - Mahduta reissuusi haisukellus - jos uskallat!
Nosta adrenaliinitasot haiden kanssa sukeltaessa - jos uskallat!

Valkohaista kiinnostunut voi puolestaan tutustua näihin merten kuninkaisiin venereissuilla, joita järjestetään esimerkiksi Kapkaupungista ja sen lähialueilta. Häkki sukeltajineen lasketaan mereen ja pian sen ympärille ilmestyvät uteliaat hait, joita voi tuijottaa silmästä silmään. Tämän lähemmäksi kunnioitusta herättäviä merten kuninkaita et pääse milloinkaan - paitsi tietenkin lähtemällä Etelä-Afrikkaan vapaaehtoistöihin valkohaiden kanssa.

Etelä-Afrikan viinitilat

Matka Etelä-Afrikkaan on seikkailujen ja safarien lisäksi myös makumatka. Groot ConstantiaPaarStellenbosh ja Franschhoek ovat kaikki idyllisiä, leppoisan elämän keitaita. Vierailulla viinitilalle kuulet viininteon saloista ja pääset tottakai maistelemaan herkullisia makuja. Eteläafrikkalaisella viinitilalla arkihuolet sulavat kauas pois lintujen sulolaulun säestyksellä.

Etelä-Afrikan matka on seikkailujen ja extreme-lajien lisäksi myös viinimatka
Viininmaistelu tuo hyvää tasapainoa Etelä-Afrikan extreme-lajeihin!

Liikkuminen Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan turismin kannalta tärkein kulkureitti on N2-valtatie, jota kutsutaan Garden Routeksi. Se on Mossel Bayn ja Storms Riverin välinen kaunis rannikkotie, jonka varrella ylität huimia rotkoja, näet ökyrikkaiden rannikkovilloja ja köyhiä townshippeja, vehreää metsää ja karua aavikkoa. Autonvuokraus on Etelä-Afrikkaa kiertävälle hyvä idea. Vaihtoehtoinen kulkupeli on Baz Bus. Se on "hop on, hop off" -tyyppinen bussiverkosto, joka liikennöi yli 180 hostellin välillä Etelä-Afrikassa.

Julkista liikennettä ei Etelä-Afrikassa juurikaan ole, mutta kaupunkien välillä liikennöivät modernit ilmastoidut bussit. Taksit ovat reissaajalle mukavampi ja turvallisempi kulkuväline kuin paikallisten käyttämät minibussit.

Matkavinkit Etelä-Afrikkaan

Kulinaristisia elämyksiä janoavan kannattaa kokeilla bobotie-liharuokaa, joka sisältää härkää, kananmunaa ja riisiä. Maista myös strutsimunakasta ja kudunliharuokia äläkä unohda vierailla paikallisilla viinitarhoilla.

Kapkaupungissa pidettävä kansainvälinen jazz-festivaali - Capetown Jazz Fest on hieno kokemus musiikin ystäville.

Ota yhteyttä