Burkina Faso

Paikallisia lapsia, Burkina Faso.
 

Matka Burkina Fasoon – Keskelle Länsi-Afrikan sydäntä

Burkina tarkoittaa vapaata, arvokasta ja rehellistä. Faso voidaan kääntää vanhaksi maaksi. Burkina Faso on tasavalta, joka kuuluu Länsi-Afrikkaan. Burkina Fason ympärillä ovat Mali ja Niger pohjoisessa, Benin idässä, sekä Togo, Ghana ja Norsunluurannikko etelässä. Matka Burkina Fasoon tarjoaa monia mielenkiintoisia kokemuksia luonnosta, kulttuurista ja ystävällisiä ihmisistä.

Burkina Faso

Alue oli ennen Ranskan siirtomaata, koska 1890-luvulla Ranska voitti Mossi-kansan, jotka yhä muodostavat Burkina Fason väestön enemmistön. Vuonna 1960 se Burkina Faso kuitenkin itsenäistyi. Väestö on erittäin monimuotoista - on yli 50 erilaista etnistä ryhmää, joista suurin osa puhuu omaa kieltään. Maan virallinen kieli on ranska. Koska Burkina Faso kärsii pahasti kuivuudesta, siksi elinajanodote on miehillä vain  47 vuotta ja 49 vuotta naisilla. Se on myös yksi maailman köyhimmistä maista, mutta paikallisilla on hyvä maine, he ovat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä, ja heillä on positiivinen "ei hätää - ole onnellinen"-asenne elämään.  Kaikki menee lopulta hyvin.

Aavikot, metsät ja kivet

 Burkina Fasossa on trooppinen ilmasto, jossa on kaksi vuodenaikaa, kuiva- ja sadekausi. Sadekauden aikana kesä-syyskuussa sataa noin 600-900 millimetrin sademäärä, ja loppuvuoden ilmasto on kuuma ja kuiva. Kuumin aika vuodesta on maaliskuusta kesäkuuhun, jolloin lämpötila on reilusti yli 40 astetta. Maisema vaihtelee paljon. Pohjois Burkina Fasosta löydät aavikoita, kun taas etelässä on jokia ja lounaisosassa vihreää maaseutua ja metsää sekä henkeäsalpaavaa kallioperää. Burkina Fasossa on myös runsaasti mahdollisuuksia sekä vaellus-ja maastopyöräretkille.

Rikas elokuvakulttuuri

Pääkaupungilla on rytmikäs nimi, Ouagadougou, mikä voi olla hieman haastavaa lausua ulkomaalaisille. Tässä kaupungissa on hyviä ravintoloita, hotelleja ja yökerhoja. Burkina Faso on myös kuuluisa hyvin rikkaasta elokuvakulttuuristaan. Ouagadougou on joka toinen vuosi, jo vuodesta 1969, toiminut isäntänä arvostetuilla afrikkalaisilla elokuvajuhlilla FESPACOlla, jotka pidetää helmikuun lopussa. Vuonna 1974 Burkina Faso perusti kansallisten elokuvien keskuksen, ja vuodesta 1971 lähtien Burkina Faso on tuottanut noin 60 elokuvaa.

Ruoka

Köyhyys on syy siihen, että Burkina Faso ei tarjoa mitään erityisen hienostunutta keittiötä. Kala ja kana keitetään eri tavoin, ja ruoka ei tyypillisesti ole kovin mausteista eikä siihen lisätä mitään, mutta useimmat elämiseen tarvittavat ainekset löytyy. Voit aina pyytää juotavaa kojuista tai toreista tienvarsilla, joissa naiset myyvät Bissap-mehua ja kuivattuja hibiscus-kukkia.

 

Burkina Faso - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä