Afrikka

Afrikan Botswana, Okacango delta
 

Afrikan matkat - Villieläimet, modernit kaupungit ja värikäs kulttuuri

Afrikan matkalla voit kokea kaikkea trendikkäistä ja moderneista suurkaupungeista leijonankarjaisuun safariretken iltahämärissä. Masai Mara, Krugerin kansallispuisto, Etelä-Afrikan Garden Route ja viiniviljelmät vuorten solissa ovat vasta alkua Afrikan matkallasi. Villi luonto, autiomaat hiekkadyyneineen ja upeat Sansibarin sukellusvedet, värikäs musiikki- ja ruokakulttuuri tempaavat mukanaan. Tervemenoa Afrikkaan!

Afrikka matkakohteena

Afrikka on maailman toiseksi suurin maanosa, jonka 54 itsenäistä valtiota tarjoavat reppureissaajalle paljon nähtävää ja löydettävää. Afrikka on kontrasteja pullollaan ja maisemat vaihtelevat modernista maaseutuun ja pilvenpiirtäjistä savimajoihin. Ja reissaajalle riittää tekemistä safereilta sukelluksiin ja laskuvarjohyppyihin - matka Afrikkaan ei jätä kylmäksi! 

Afrikan parhaat palat - Safareista Kilimanjarolle

Afrikasta löydät melkeinpä mitä vain oletkin etsimässä – ja ihan varmasti löydät paljon, mitä et osannut edes etsiä! 

Afrikan matkalle kannattaa sisällyttää ainakin yksi safari, jonka aikana pääset tutustumaan  paikalliseen luontoon ja voit bongata eläimiä, joita Suomen metsistä ei löydy. Tee visiitti esimerkiksi Masai Maran upeaan luonnonpuistoon Keniassa ja näe harvinaisia gorilloja Ugandan gorillasafareilla. Tansaniassa voit puolestaan nousta korkealle savannien yläpuolelle ja kivuta Kilimanjaron Uhuru Peak -huipulle. Lisää vuoristomiasemia voit ihailla esimerkiksi Lesothossa.

Afrikasta löytyy myös rantalomavaihtoehtoja. Kokeile leijalautailua Sansibarilla, loikoile Mosambikin auringon alla tai aloita tutustuminen monipuoliseen Senegaliin sen upeilta hiekkarannoilta. Victorian putouksia Zimbabwessa ei kannata jättää väliin: korkein putous on yli 100 metriä korkea. Ja aivan mahtava, ja astetta erikoisempi, tapa matkata Afrikassa on laivamtkat Etelä-Afrikasta Ghanaan ja edelleen Ghanasta Marokkoon.

Afrikassa voit kokeilla myös tavallisesta poikkeavaa reissaamista tekemällä vapaaehtoistöitä esimerkiksi Etelä-Afrikan eläintensuojeluohjelmissa tai Ghanan yhteisöprojekteissa. Tai poikkea täysin tavanomaisesta ja kulje omia reittejäsi Komoreilla

Jos olet kiinnostunut muinaisista Kreikan ja Rooman kulttuureista, aloita reissusi Egyptistä vierailemalla Gizan pyramideilla ja Luxorissa. Marrakeshissa pääset tutustumaan Afrikan kauppiaskulttuuriin värikkäillä ja huumaavantuoksuisilla markkinoilla. Seikkailumatkat Afrikkaan ovat täynnä mielenkiintoisia vaihtoehtoja!

Afrikan matkat - leijalautailua Sansibarissa
Leijalautailua Sansibarilla, joko mennään? 

Matka Afrikassa - Liikkuminen paikasta toiseen

Loistava tapa päästä paikkoihin, joihin et ehkä muuten eksyisi ovat ainutlaatuiset seikkailumatkamme. Overlanding-rekkareissulla lyöt nippuun monen monta seikkailua ja tutustut samalla muihin seikkailuhenkisiin reissaajiin.

Bussilla pääsee liikkumaan myös turvallisesti. Esimerkiksi BazBusilla, jolla on kattava hop on hop off -verkosto Etelä-Afrikassa. Julkisen liikenteen bussit eivät usein liiku yhtä tarkasti kuin Pohjoismaissa, mutta maassa maan tavalla ja perille pääsee aina, vaikka se sitten välillä hieman kestäisikin. Julkisissa kulkupeleissä tulee monesti juteltua paikallisten kanssa ja monien mielestä siinä saakin parhaimman kosketulksen maan kulttuuriin.

Afrikassa junaverkosto puolestaan on aika puutteellinen. Myöskään kovin monia halpalentoyhtiöitä Afrikassa ei ole. Etelä-Afrikassa on kuitenkin sellaisia halpalentoyhtiöitä kuten vaikkapa Kululu and Mango. Kysy lisää vinkkejä reissaavilta asiantuntijoiltamme.

Lennot ja matkustaminen Afrikkaan

Afrikan matka alkaa luonnollisesti lentokentältä. Monet eurooppalaiset lentoyhtiöt lentävät Afrikan maihin, mutta suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi seuraavia lentoyhtiöitä: South African Airways, Kenya Airways tai Roayl Air Maroc. Riippuen luonnollisesti matkakohteestasi. Jos sinulla on aikaa pörrätä Afrikassa, katso hyötyisitkö multi stop -lipusta, johon saat yhdistettyä monia kohteita joustavin matkustusehdoin. Tai liitä Afrikka maailmanympärimatkaasi!

Majoittuminen Afrikassa

Useimmista Afrikan maista löydät sopivan tasoisia hotelleja. Hyviä hostelleja avataan koko ajan lisää. Afrikka on tunnettu korkeatasoisista Bed & Breakfast -paikoistaan, ei tosin hurjan halvoista, mutta kuitenkin laadukkaista. Samalla tietysti tutustut paikallisiin.

Afrikan hintataso

Ulkona syöminen ja yöelämä on yleisesti ottaen edullista verrattuna muihin maanosiin. Jos elät tiukalla matkabudjetilla, voit selvitä reilulla 10€:lla päivässä Afrikan edullisimmissa maissa. Kurkkaa lisäinfoa matkan budjetoinnista tai tule käymään myymälässä kysymyksiesi kanssa.

Afrikan matkat - Kenian safarilla
Koe seesteinen ja rauhallinen tunnelma safarilla Keniassa!

Ota yhteyttä