Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City on moderni ja vilkas vietnamilaiskaupunki
 

Ho Chi Minh City, reppureissaajan must-kohde

Ho Chi Minh City (tunnettiin aikaisemmin nimellä Saigon) on suurin, modernein ja vilkkain Vietnamin kaupungeista. Pohjoisessa sää vaihtelee paljon vuodenajan mukaan, ja kun saapuu Hanoista Ho Chi Minh Cityyn, huomaa eron: kesällä Ho Chi Minh Cityssä voi olla viileämpää, ja talvella puolestaan lämmintä.

Vietnamin historiaa

Ho Chi Minh Cityyn kannattaa jäädä monestakin syystä, mutta suurimpia ovat monet Vietnamin historiasta kertovat nähtävyydet ja paikat kuten esimerkiksi Ho Chi Minh City Museum tai War Remnants Museum, jotka kaikki kertovat tarinaa menneisyydestä.

Katuruokia

Ho Chi Minh Cityn parasta antia ovat katujen keittiöt. Kaduilta saat aivan taivaallista vietnamilaista ruokaa pilkkahintaan. Koska ruoka useimmiten liikkuu nopeasti, se on myös tuoretta. Tsekkaa, mistä kojusta paikalliset ostavat, ja osta samasta. Kyytipojaksi käy Bia Hoi -olut. Kaupungin baari- ja kahvilaelämä on myös vilkasta, varsinkin kun saavut kaupunkiin jostain päin Vietnamin maaseutua.

Matka Ho Chi Minh  Cityyn - taivaallista ruokaa, mm!

Cu Chi -tunnelit

Tunnetuin Ho Chi Minh Cityn nähtävyys on noin 40 kilometriä kaupungin ulkopuolella sijaitsevat Cu Chin tunnelit. Tunneleiden rakentaminen ranskalaisia vastaan taistelevien Viet Minhin sotilaiden piilopaikaksi aloitettiin jo vuonna 1948. Vaikkakin tunneleita on moni muukin tutkimassa, ja vaikka niitä löytyy muualtakin Vietnamista, kannattaa Cu Chin tunneleilla silti vierailla.

Saigon eli Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City on saanut nimensä Ho Chi Minhin (1890 - 1969) mukaan. Hän oli maan isä ja kommunistipuolueen perustaja. Saigonia käytetään edelleen epävirallisissa yhteyksissä, ja myös kaupunkilaiset itse käyttävät sitä.

Ho Chi Minh City

Chinatown

Chinatownissa (kutsutaan myös Tho Lon:ksi, 5th district) on monia sisätoreja sekä pagodia ja temppeleitä. Vieraile toreilla aamulla, silloin on vilkkain aika.

Sana liikenteestä

Vietnamissa on liikennettä, usko pois! Näin on erityisesti Ho Chi Minh Cityssä. Reppureissaajan sääntö on kulkea poikki "moottoripyöräjoen" seuraavasti: päätä, milloin lähdet ylittämään, ja kävele suoraa linjaa yli rauhallisesti eteenpäin. Älä missään tapauksessa muuta vauhtiasi tai ainakaan peruuta. Paikalliset moottoripyöräkuskit ovat tottuneet väistämään tiellä olevia esteitä, kunhan pidät saman vauhdin. Katso aina liikennettä kohti ja "tee" itsesi näkyväksi. Monet vanhat ihmiset - tottuneet tienylittäjät - heiluttelevat esimerkiksi hattua tai sateenvarjoa.

Ho Chi Minh - tarkkana liikenteessä!

Asuminen

Kuumimman sesongin aikaan (kevät ja syksy) korkeatasoiset hotellit ovat usein täynnä, mutta reppureissaajatasoista majoitusta löytyy aina. Yleisesti ottaen länsiosasta (district 1) löytyy eniten reppureissaajien majoituspaikkoja, ja siis myös reppureissaajia.

Ho Chi Minh City - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä