Vietnam

Halong bay - upeat näkymät korkeuksista
 

Matka Vietnamiin - Kaakkois-Aasian kauneuteen

Matka Vietnamiin on unohtumaton kokemus. Tämä yksi Aasian nopeimmin kehittyvistä maista sopii sekä kaupunki- että rantalomaa kaipaavalle. Edullisen hintatasonsa vuoksi Vietnam on suosittu reppureissukohde. Ystävälliset paikalliset, mausteiset herkut ja kuvankauniit auringonlaskut hiekkarannoilla tekevät matkasta Vietnamiin upean elämyksen.

Vietnam

Vietnamista löydät yhä jälkiä historiasta, eikä Ho Chi Minh City jätä sinua kylmäksi. Koe kaupungin Cholon kiinalaiskortteli ja Jade-keisarin satavuotias pagoda-temppeli, jonka ilmassa tuoksuu vahva suitsuke. Buddhalaisuus kukoistaa nyky-Vietnamissa. 

Siaminlahden Phu Quocin paratiisisaari bungaloweineen on hyvä paikka kiireetöntä menoa suosivalle, sillä turistit ovat vasta löytämässä sen. Suosituin rantakohde on Nha Trang, joka tarjoaa otolliset sukellusmahdollisuudet. Paikallinen keittiö on oma makumatkansa. Vatsan kurniessa sukella aasialaisherkkujen maailmaan. Herkkuruuat auttavat myös jaksamaan mahdollisella vaellusmatkalla.

Maailmankuulu Halonginlahti kutsuu seikkailijoita fantasiamaailmaa muistuttaviin maisemiin. Valitse oma laivamatkasi ja anna silmien levätä uskomattomissa maisemissa! Vietnam on myös oiva paikka vapaaehtoistöille, jota kautta pääset näkemään paikalliselämää sisältä päin. Samalla opit varmatsi yhtä jos toista itsestäsi ja nautit loppureissustasi aivan uudella tavalla.

Matka Vietnamiin - Halong Bayn kivimuodostelmat
Halonglahden kivimuodostelmien synnystä kuulee monia legendoita ja tarinoita.

Vietnamilaiset

Matkalla Vietnamissa huomaat vietnamilaisten olevan täynnä kontrasteja. Ho Chi Minh Cityn hyvin koulutetut businessnaiset ja Flower Hmongin asukkaiden ikivanha elämäntyyli herättävät uusia ajatuksia siitä, miten erilaisissa maailmoissa samassa maassa asutaan. Paikalliset pukeutumistrendit, puhetapa, tunnelma - kaikki nämä muuttuvat kaupunkien ja kylien mukaan. Jokaisella paikalla on oma fiiliksensä. Vaikka vietnamilainen yhteiskunta on kokenut paljon muutoksia vuosien saatossa, paikallisista huokuu halu muutokseen ja toivo tulevaisuudesta.

Matka Vietnamiin - Hoi An ja upea lyhtyfestivaali
Kulttuuri on kiehtova Vietnamissa ja osallistumalla esimerkiksi lantern festivaaleille Hoi An:ssa pääsee paikallisten menoon mukaan. 

Vietnamin ruokakulttuuri

Matka Vietnamiin vie sinut kulinaristin ihmemaahan. Ruokakulttuurissa yhdistyy idän mausteita ja ripaus kiinalais- ja ranskalaisvaikutteita. Hyviä ruokalajeja voi maistella edullisesti, ja jopa riisi maistuu erilaiselta. Katukojut notkuvat nuudelikeittoja ja kevätkääryleitä. Yksi tunnetuimmista ruokalajeista on Phe Bo eli härkänuudelikeitto, jota tarjoillaan aamupalaksi - edullinen ja hyvä päivän aloitus!

Muista, että Vietnamissa syödään melkein mitä vain, eli kannattaa miettiä huolellisesti, mitä ravintolasta tilaa. Vältä uhanalaisia eläimiä tarjoilevia ravintoloita, niin autat omalta osaltasi suojelemaan kyseisiä eläinlajeja.

Liikkuminen Vietnamissa

Vietnamin julkinen liikenne on varsin kattava, ja pääset helposti minne ikinä haluatkin mennä. Junat ja bussit ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä matka taittuu maisemia katsellen. Jalkapelillä pääset parhaiten kosketuksiin paikallisten kanssa. Busseista ei välttämättä kannata valita halvinta rotiskoa. Taksilla kulkeminen on myös näppärää, mutta koko päivän taksihinnasta on hyvä sopia jo heti alussa. Polkupyörätaksit eli cyclot ovat oivia menopelejä lyhyihin matkoihin.

Matkalla Vietnamissa tulee muistaa, että liikenneturvallisuus ei ole Suomen luokkaa, joten ole skarppina etenkin, jos päädyt vuokraamaan oman mopon. Ulkomaisia mopoja löytyy Hanoista ja Ho Chi Minh Citysta. Pienemmillä paikkakunnilla vuokrataan venäläisiä Minsk-mopoja. Suosittu tapa liikkua ympäri Vietnamia on moottoripyörän ja kuskin vuokraaminen. Vietnamilaiset lentokoneet ovat maailman moderneimpia, ja lentäminen maan sisällä onkin turvallista ja edullista.

Matka Vietnamiin - Sapan maisemat
Sapa on yksi Vietnamin ehdottomista helmistä - täällä liikkuminen sujuu lähinnä patikoimalla.

Milloin matkustaa Vietnamiin?

Vietnamin monsuunisateet ajoittuvat syys–lokakuulle, jolloin ei ehkä ole paras aika suunnata biitseille, mutta jo marraskuussa etelän rantahietikot ovat mitä parhaimmat. Jo ennen varsinaista monsuunikautta, touko–elokuussa, Vietnamissa saadaan jonkin verran sateita, mutta tavallisesti vain lyhyitä kuuroja, ja pieni vesisadehan ei haittaa ketään!

Ota yhteyttä