Chiang Mai

Riisipellot leviävät kauas Chiang Main reunoilla
 

Chiang Mai on Thaimaan vihreä helmi

Pohjoisen Chiang Mai on hyvä kohde löhöloman tai Bangkokin vastapainoksi. Kaupunki on sopivan pieni, ja sitä ympäröivät vihreät kukkulat tarjoavat pakopaikan saasteista ja melusta. Trekkaa alkuperäiskansoja katsomaan ja laske jokea bambulautalla - unohtumaton seikkailu odottaa!

Chiang Mai

Kompakti kaupunki on hallittavissa jalan tai fillarilla. Chiang Maissa asuu 170 000 ihmistä, mutta siellä tuntuu rauhallisemmalta, ainakin Bangkokin jälkeen. Jokaisesta kadunkulmasta saat kyydin tuk tukilla tai pick upista muutetulla katetulla autolla, songthaewilla - edullisesti ja helposti.

Tekemistä Chiang Maissa

Opettele tekemään tulista green curryä, tai harjoita meditaatiota. Chiang Maista löydät myös thai-hierontaa tai manikyyrin lähes joka kulmalta. Chiang Mai on tunnettu viidakkotrekeistä, joita järjestetään sieltä jatkuvasti. Trekkejä on todella monenlaisia, kuten järjestäjiäkin. Valitse siis reissusi huolellisesti – meiltä saat luonnollisesti vinkkejä. 

Chiang Maissa illat ovat yleensä viileitä, joten pidä huppari mukana erityisesti talvikuukausina. Myös hyvät trekkauskengät ovat tarpeen ainakin sadekautena heinäkuusta syyskuuhun. Kuuminta on huhtikuusta toukokuuhun. Trekeille kannattaa myös tsekata malarialääkkeiden tarve sekä ottaa sadevaatteet ja hyttysmyrkkyä messiin.

Chiang Mai on Thaimaan vihreä helmi

Chiang Main nähtävyydet

Chiang Mai on tunnettu temppeleistään, joita löytyy alueelta huikeat 160 kappaletta. Tunnetuin on Wat Phrathat Doi Suthep, joka sijaitsee 15 kilometrin päässä. Vierailu temppelillä käy kuntoilusta, sillä ylös päästäkseen täytyy kiivetä 290 hikistä ja pitkää porrasta. Vihreät näkymät ylhäältä ovat kuitenkin huikeat.

Chiang Main yöelämä

Yön hiipiessä pulssi kohoaa, kun näet yötorin kasvavan ja kasvavan, kohta et edes tiedä, millä kadulla olit jo tingannut tuliaisista. Chiang Maista kannattaa ostaa ennemmin kuin Bangkokista, kaupankäynti on rennompaa ja tavarat parempaa laatua. Baareja ja klubeja löytyy muutamia, mutta ne useimmiten sulkeutuvat aikaisin, joten ole liikkeellä ajoissa.

Temppelit kannattaa nähdä Chiang Maissa

Liikkuminen Chiang Maissa

Voit varata lennot Chiang Maihin, mutta seikkailuhenkisille suosittelemme yöjunaa Bangkokista. Yöjunassa voit hankkiutua avoimiin makuuhytteihin, joissa istuimista tehdään varsin mukavat nukkumapaikat. Juna kestää noin 14 tuntia, ja bussi on muutaman tunnin nopeampi. Jos liikut bussilla, ota lämmintä vaatetta ja korvatulpat mukaan, sillä ilmastointi ja telkkari ovat yleensä täysillä.

Maustetta makuhermoille!

Ruoka on aina hyvää Thaimaassa. Suosittelemme Chiang Maissa eristyisesti Ansuarn Marketin iltatoria, jossa imet itseesi energiaa niin tunnelmasta kuin maittavista ruoka-annoksistakin. Valitse ruokasi pienistä kojuista, osta useita pieniä annoksia ja maistele vaikka koko ilta! 

Majoitus Chiang Maissa

Majoitusta löytyy kaikille budjeteille hienoista hotelleista dormimajoitukseen hostellissa. Kysy lisää majoitusvaihtoehdoista reissaamisen asiantuntijoiltamme!

Ota yhteyttä