Bangkok

Bangkok - reppureissaajan tukikohta Thaimaassa
 

Matka Bangkokiin - Thaimaan mausteiseen suurkaupunkiin

Matka Bangkokiin on täynnä loistavaa ruokaa, erikoisia nähtävyyksiä, uskomattomia shoppailumahdollisuuksia ja vilkasta kaupunkielämää. Bangkok on usein matkan keskuspiste, josta lähdetään pidemmälle reissulle tai palataan kotiin. Bangkokin vilkkaassa suurkaupungissa ei aika käy pitkäksi!

Koe Bangkok

Bangkok

Vaikka matka Bangkokiin olisi ensimmäinen tai kymmenes, löydät sieltä aina jotain uutta. Matka Bangkokiin on solmukohta sekä Thaimaahan että muualle Aasiaan, sillä kaupungista lähtee junia, busseja ja lentoja moneen kaupunkiin ja maahan. Bangkok on sekoitus supermoderneja rakennuksia, kultaisia temppeleitä, suurkaupungin vilinää ja kylläisiä ruokatoreja. Bangkokissa voit myös lähteä unohtumattomille seikkailumatkoille pienen ryhmän kanssa.

Bangkokin nähtävyydet

Matka Bangkokiin vie sinut upeiden nähtävyyksien äärelle. Esimerkiksi Wat Phra Kaew on pakko nähdä ainakin kerran! Tämän ison temppelialueen temppelit ovat kerrassaan vaikuttavia, ja paikka sijaitsee kävelymatkan päässä reppureissaajien suosimalta Khao San Roadilta. Älä lankea huijauksiin ja usko temppelin ulkopuolella olevia tuk tuk -kuskeja, jotka usein väittävät temppelin olevan kiinni ja tarjoavat jotain muuta kierrosta sen sijaan. 

Wat Pho on yksi vanhimmista ja suurimmista makaavan Buddhan temppeleistä, ja se sijaitsee Cheptuphon Roadilla. Chao Praya Riverillä  matkaat jokilaivalla, josta voit hypätä kyydistä sinua miellyttävällä rannalla eri puolella Bangkokia. 

The Floating Market eli kelluvat markkinat ovat mielenkiintoinen kokemus Bangkokin matkalla. Markkinoilla kaupustelijat myyvät yksinkertaisia tuotteita suoraan veneistään. Paikka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Bangkokista, joten on suositeltavaa lähteä liikenteeseen aikaisin aamulla.

Floating Market - Matka Bangkokiin - KILROY
Bangkokin "kelluvilta markkinoilta" voi löytää vaikka minkälaista maisteltavaa.

Shoppailu Bangkokissa 

Matka Bangkokiin on hyvä tilaisuus edulliselle shoppailulle. Mah Boon Krong (MBK) on luultavasti kaupungin edullisin kauppakeskus, josta löydät kaikkea kännyköistä vaatteisiin. Siam Paragon on myös iso ostoskeskus, ja CentralWorld on koko Thaimaan ja Kaakkois-Aasian isoin ostoskeskuskompleksi. 

Nakhon Kasem on China Townissa sijaitseva tori, joka tunnetaan nimellä "Thieves Market", sillä paikan päällä sanotaan myytävän ihmisiltä varastettuja kelloja, koruja ja muuta tavaraa. Pratunam Market sijaitsee Siam Squaren lähellä ja on avoinna päivittäin. Torilla myydään kaikkea vaatteista kelloihin. Bobe Market sijaitsee lähellä Khlong Phadung Krungkasem kanavaa, ja sieltä voit ostaa vaatteita kilohinnalla.

Bangkokista matkaaminen muualle

Matka Bangkokiin on monelle reppureissaajalle reissun tukikohta, sillä kaupungista saat hankittua esimerkiksi viisumit moneen muuhun maahan. Reppureissaajien kadulta Khao San Roadilta löydät pieniä matkatoimistoja, joista voit hankkia tarvittavat paperit. Varaudu muutamien päivien tai viikon odotukseen riippuen kohteestasi. Usein myös hostellit auttavat matkaajaa järjestelyissä, olit sitten matkaamassa sukelluskurssille Koh TaolleKoh Samuille tai Koh Phi Phille ja muille Thaimaan saarille tai  sitten maan ulkopuolelle. Bangkokista pääsee kätevästi maitse tai lentäen lähes kaikkialle Aasiaan. Lähimaita kierrät näppärimmin bussipassilla.

Matkat Bangkokiin - upea taivaanranta iltavalaistuksessa
Bangkok on Thaimaan suurin kaupunki, minkä huomaa upeista taivaanrannoista sekä vilkkaista kaduista.

Matkavinkit Bangkokiin

Thaimaan matkamuistoja eli esimerkiksi kalastajanhousuja, tyynynpäällisiä, puupatsaita ja muuta vastaavaa saat reppureissaajien kadulta Khao San Roadilta. Jos kuitenkin olet menossa esimerkiksi Chiang Maihin, kannattaa tuliaiset hankkia sen yötorilta, sillä saat laadukkaampaa tavaraa edullisemmin.

Ota yhteyttä