Thaimaa

Matka Thaimaahan on aina mielessä, koska nämä maisemat!
 

Thaimaan matkat - reissaajan paratiisiin

Thaimaa lumoaa upeilla maisemilla ja letkeällä fiiliksellä. Lähde ja ihastele kauniita valkoisia rantoja sekä mahtavia sukellus- ja snorklauskohteita. Paratiisirantojen lisäksi kannattaa tutustua myös ainakin Pohjois-Thaimaan viidakkoon. Aktiviteettivaihtoehtoja riittää vaikka kuinka: matka Thaimaahan piristää varmasti!

Perusteet Thaimaan lomalle

Ole aktiivinen

Kehitä itseäsi

Thaimaa - Reppureissajan unelmakohde

Reppureissaus Thaimaassa on todella suosittua eikä mikään ihme, sillä maasta löytyy jotakin jokaiselle. Eläminen on edullista, matkustaminen helppoa ja kaikkialla näkyy hymyileviä kasvoja. Matka Thaimaahan on myös erinomainen startti maailmanympärimatkalle, sillä reissaaminen muihin maihin Thaimaasta on todella kätevää.

Thaimaan matka ei jätä kylmäksi - KILROYEi ole väärin, että matka Thaimaahan pyörii aina mielssä. Eikö paratiisissa näytä juuri tältä?

Näkemistä ja tekemistä Thaimaassa

Matkalla Thaimaassa kannattaa kiertää tätä kaunista maata mahdollisimman paljon. Hyppää Bangkokissa junaan ja matkaa Chiang Maihin, jossa voit lähteä vaikka vaeltamaan. Thaimaassa voit tehdä myös vapaaehtoistöitä esimerkiksi elefanttien hyvinvoinnin puolesta. Suosittelemme möys saarelta toiselle loikkimista ja purjehdusreissuja: näin nautit turkoosista merestä ja upeista hiekkarannoista parhaalla mahdollisella tavalla!

Niin ikään vedenalainen maailma on Thaimaassa omaa luokkaansa. Ei siis ihme, että moni aloittaa sukellusharrastuksen juuri Thaimaassa. Sukelluskouluja löytää lähes joka paikasta ja etenkin Koh Taon ja Koh Lantan sukelluskurssit ovat erinomaisia.

Thaimaan hintataso ja reissubudjetti

Matka Thaimaahan ei rasita kukkaroa liikaa! Herkullista ruokaa saat katukojuista jopa alle eurolla. Ateriat paikallisessa ravintolassa maksavat 2-3 euroa. Majoitus kustantaa noin neljästä eurosta ylöspäin riippuen paikasta sekä majoituksen yleisestä tasosta. Suosituimmissa kohteissa pienet hostellit alkavat kadota suurempien hemmotteluhotellien tieltä, joissa luonnollisesti hinnat ovat hieman korkeammat. 

Thaimaan matkaan kannattaa sisällyttää sukeltamistaThaimaan matkaan kannattaa sisällyttää sukelluskurssi. 

Ruoka Thaimaassa

Matka Thaimaahan vie sinut maukkaan ja mausteisen thai-keittiön äärelle! Perusruoka-aineksena on riisi tai nuudelit, johon valitaan lisäksi kanaa, lihaa, kalaa tai kasviksia. Myös katukeittiöistä löytää hyviä ruokia, kuten crepesejä. Kannattaa seurata, mihin paikalliset menevät syömään, sillä sieltä löytyy usein parhaimman sapuskat. Maista esimerkiksi makeaa ja suosittua Khanom Buangia. Thaimaassa voit myös nauttia herkullisia, tuoreita hedelmiä. 

Matkustaminen Thaimaassa

Bussipassi on usein helpoin ja edullisin tapa kiertää Thaimaata. Thaimaan bussiverkosto on laaja, ja lähes aina busseihin nousee myös muita reppureissaajia – reissukavereista on siis harvoin, jos koskaan, pulaa. Bussilla matkaat myös varsin kätevästi Thaimaan naapurimaihin Kambodzaan ja Laosiin.

Thaimaan matkat- Pang Ung -järviThaimaasta löytyy monenlaista maisemaa. Pang Ungin järvi sijaitsee aivan Myanmarin rajalta. 

Shoppailu Thaimaassa

Etkö ole löytänyt juuri haluamanlaistasi vaatetta tai satutko tarvitsemaan mittatilauspukua tai -mekkoa? Jos sinulla on enemmän kuin viikko aikaa, teetä mieleisesi vaatteet Thamaassa. Teetetty paita maksaa kymmenisen euroa. Myöskään muista käsitöistä tai esim. sisustustavaroista ei ole pula Thaimaan kaupunkitoreilla. Tingi, ja maksa noin 30-50 prosenttia alkuun pyydetystä hinnasta ja muista, että virallisesti Buddhan kuvia ei saa viedä pois maasta. Älä seuraa sisäänheittäjiä kauppaan, he saavat komission ostamistasi tuotteista, ja maksat joka tapauksessa ylimääräistä.

Thaimaan sää ja paras aika mennä

Thaimaahan voit matkustaa milloin vain, sillä trooppinen ilmasto hellii reissaajia ympäri vuoden. Paikallisia eroja löytyy kuitenkin jonkin verran. Karkeasti jaoteltuna maan pohjoisosissa sekä Malakan niemimaan länsirannikolla monsuunisateet kastelevat touko-lokakuussa; Siaminlahden puolella sadekausi ajoittuu syys-joulukuulle.

Ota yhteyttä