Taiwan

Taiwanin Kenting National Parkin upeita maisemia
 

Matka Taiwaniin - huikeaa luontoa ja herkullinen keittiö

Viidakoita, upeita vaellusreittejä ja kuumia lähteitä. Taiwanin keittiö on maineikas, ja uskontojen kirjo kiehtoo kävijää. Maan tarjoamat shoppailumahdollisuudet ovat myös vertaansa vailla. Tsekkaa matkatarjouksemme Taiwaniin ja lähde valloittamaan tämä uskomattoman monipuolinen maa, joka ei ole vielä jäänyt turistimassojen alle. Matka Taiwaniin on syytä tehdä nyt!

Taiwan

Useat matkaavat Taiwaniin harjoittamaan buddhalaisuutta tai taolaisuutta. Taiwanissa yhdistyvät monet idän uskonnot. Toiset taas reissaavat Taiwaniin sen herkullisen keittiön vuoksi, jonka sanotaan olevan parempi kuin kiinalaisen. Nopeasti kehittyvässä Taiwanissa on myös shoppailtavaa, erityisesti niille, jotka himoitsevat uusimpia tietoteknisiä vempeleitä. 

Matka Taiwaniin kannattaa tehdä nytTaiwanilaiset tykkäävät asua kaupungeissa. Matka Taiwaniin jää kuitenkin puolitien, jos luonnonihmeet jäävät kokematta. 

Faktaa Taiwanista

Tiheästi asutetussa Taiwanissa asuu lähes 23 miljoonaa ihmistä. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin pakkautunut isoihin kaupunkeihin, joten maaseudulla on paljon koskematonta luontoa. Matkailijan kannattaakin ottaa suunnaksi Taiwanin maaseutu ja lähteä kokemaan sen ainutlaatuista kulttuuria ja upeita maisemia.

Tässä pienessä maassa maasto vaihtelee suuresti riippuen siitä, missä kolkassa matkaat. Koe ja näe kristallinkirkkaat järvet, vesiputoukset, vuoristo ja upeat hiekkarannat!

Matka Taiwaniin - Taiwan Sun Moon LakeTaiwanin kristallinkirkkaat vedet – täällä sielu lepää! Kuva Sun Moon Lakelta.

Milloin mennä?

Paras aika matkustaa Taiwaniin on hurrikaaniajan jälkeen lokakuussa. Elo-lokakuun ajan vaanivan hurrikaanivaaran tunnistaa yleensä siitä, että muutamia päiviä ennen mahdollisen hurrikaanin iskua sää muuttuu täysin kirkkaaksi ja aurinkoiseksi, aivan kuin hurrikaani imisi kaikki pilvet pois taivaalta. Hurrikaani iskee Taiwaniin arviolta noin joka neljäs vuosi, jolloin sen nopeus voi olla jopa 160 km/h!

Taiwanin historia

Taiwanin ja Kiinan välinen poliittinen tilanne on edelleen arka. Toisen maailmansodan jälkeen Kiinan kansallispuolue hävisi kommunisteille ja muutti Taiwaniin, jossa se aloitti armeijan sortodiktatuurin. Diktatuuria vastaan ei kommunistien pelossa noustu ennen vuotta 1987, jolloin Taiwanin kielen puhumisesta, sananvapaudesta ja uskontojen harjoittamista tuli luvallisia. Yhä useampi ihminen määrittelee nykyään itsensä taiwanilaisiksi mielummin kuin kolmannen sukupolven kiinalaisiksi maahanmuuttajiksi.  

Moderni Taipei 

Taipeilla on ultramoderni julkisivu, joka on rakennettu antiikin kiinalaisten traditioiden päälle. Urbaanissa viidakossa, ihmisvilinän ja neonvalojen välkkeessä on uutuuttaan kiiltäviä ostareita, kahviloita ja ravintoloita. Taipei on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Useimmat kiinalaisen chaing Kai-shek -diktaattorin patsaat on poistettu Taipeista, mutta jäljelle on jätetty Kai-shek Memorial Hall. Täällä voit opiskella diktatuurin historiaa ja käyskennellä hyvin hoidetussa puistossa. 

Matka Taiwaniin on myös makumatka omaleimaiseen keittiöönTaiwanin keittiö on maineikas. Vesi herahtaa kielelle, slurps!

Matka Taiwaniin kutkuttelee makunystyröitä
Taiwan tunnetaan sen herkullisesta ruoasta. Taipein ruuhkaisilta iltatoreilta saat parasta ruokaa halvimpaan hintaan. Hemmottele itseäsi tuoreella kalalla Keelung Night Marketissa tai kokeile haisevaa tofua Shilin Night Marketissa! Longshan Temple on Taipen versio Pekingin kielletystä kaupungista ja jokaisen reissaajan must-see.   

Lugang - elävä ulkoilmamuseo

Lugang oli ennen vauras kaupunkikeskus. Tästä muistona ovat kaupungin vanhat temppelit, perinteiset rakennukset, upeat pihat ja salaiset puutarhat hienojen porttien takana. Kaupungissa on upeita temppeleitä, joista ehkä hienoimpia ovat Longshan ja Matsu. Muista laittaa jalkaan uudet puhtaat sukat kun lähdet aamulla kierrokselle, sillä vieraillessasi temppeleissä ja teehuoneissa joudut ottamaan kengät pois jalastasi useasti päivän aikana.  

Itärannikko - Suao Hualien Highway (11)

Vietä päiväsi ajellen näköalatietä 11, joka vie sinut vuorille läpi pienen perinteisen kalastajakylän. Pulahda matkan varrella uimaan ja lököttelemään valkoiselle hiekkarannalle, jossa voit myös yöpyä telttaillen ja ihailla Taiwanin henkeäsalpaavia maisemia. Voit myös hypätä samansuuntaiselle moottoritielle 9, joka vie sinut syvemmälle sisämaahan. 

Taiwanin kuuluisa luonnonnähtävyys Taroko GorgeTaiwanin matkaan kannatta sisällyttää Taroko Gorgella käyminen.

Taroko Gorge - jyrkkiä kallioita

Taiwanin suurin ja kuuluisin luonnonnähtävyys itärannikolla on Taroko Gorge -vuoristo – tai oikeastaan repeämä vuoressa. Repeämän välissä juoksee syvänsininen joki ja vesiputous. Lähistöllä on myös kuumia lähteitä, joihin voit pulahtaa kylpemään! Taroko Gorge sijaitsee Tarokon luonnonpuistossa, jossa on hienoja kävelyreittejä ja jotka kulkevat pienten kylien läpi. Voit myös ajaa puistossa omalla autolla.

Taiwan - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä