Colombo

Matka Colomboon - Kalastajia rannalla.
 

Matka Colomboon - mausteiden, temppelien ja kaupan kuhinaan

Intiasta etelään sijaitsevan eksoottisen Sri Lankan saarivaltion pääkaupunki on Colombo. Colombo on oiva starttipaikka muualle Sri Lankaan suuntautuviin seikkailuihin, lisäksi kaupungissa saa myös esimakua eritoten tälle Aasian osalle tyypillisestä, kaoottisesta ja elämää kuhisevasta ilmapiiristä. Tingi markkinoilla mitä erikoisimmista tavaroista, ihaile presidentin puutarhan trooppista kukkaloistoa ja vieraile värikkäissä temppeleissä. Matka Colomboon alkaa tästä!

Colombo

Jos mielii kokea urbaania elämänmenoa matkalla Sri Lankaan, kannattaa suunnata nenä kohti pääkaupunki Colomboa. Täällä on sekä erinomainen ravintolatarjonta, vilkasta elämänmenoa että runsaasti shoppailumahdollisuuksia. Colombo lepää saaren länsirannikolla, ja erinomaisen sijaintinsa vuoksi se on myös tärkeä satamapaikka.

Jos menet satamaan ja katsot kauas horisonttiin, näet valtavien, jos jonkinmoisilla tavaroilla lastattujen laivojen saapuvan ja lähtevän pitkin päivää. Suuri osa maan viennistä ja tuonnista kulkeekin vesiteitse tämän kiireisen sataman kautta. Colombo on myös muilta osin tärkeä kaupan keskus.

Matka Colomboon -  GangaramayaTee matka Colomboon ja tsekkaa Gangaramayan buddhalainen temppeli.

Colombon nähtävyydet
Matkalla Colomboon kannattaa muuan muassa vierailla Dehiwala Zoo -eläintarhassa, jonka päänähtävyys ovat norsut. Toinen mielenkiintoinen kohde on buddhalainen Gangaramayan temppeli, joka sijaitsee lähellä Biera-järveä. Temppelillä on oma kirjasto ja museo - sekä suunnattoman suuri valikoima lahjoja, joita temppelissä käyneet ihmiset ovat vuosien saatossa lahjoittaneet.

Fort - Colombon kuhiseva episentrumi

Satamasta etelään sijaitsee kaupungin kaupallinen keskus Fort, jossa kohoavat saaren kansainväliset hotellit. Fortia, jossa päämajaansa pitää myös Sri Lankan hallitus, voi itseoikeutetusti kutsua Colombon kuhisevaksi episentrumiksi, ainakin mitä tulee kasvuun ja talouteen. Fortissa on myös presidentin palatsi ja puutarha, joka on tavallisesti täynnä kukkia trooppisen kostean ilmaston vuoksi.

Matka Colomboon - mausteiden, temppelien ja kaupan kuhinaanMatka Colomboon toimii ympäri vuoden.

Pettah - shoppausta Colombossa

Satamasta itään levittäytyy Pettahin alue, jonka lukemattomilta kaduilta ja kujilta löytyy runsain mitoin kiintoisaa shopattavaa: värikkäitä kankaita, antiikkia siirtomaa-ajalta, kultakoruja, mausteita, hedelmiä, kuivattua kalaa, kenkiä ja paljon muuta. Täältä löytyy kaikkea mitä ihminen saattaa tarvita - oli se sitten arkielämän tavaroita tai matkamuistoja. Hyville tinkaajille Pettahissa on loistoapajat, kun taas tinkimiseen tottumattomat saattavat joutua pulittamaan isompiakin summia. Hanki siis hyvä pokerinaama ja tiukan mutta ystävällisen kaupankäynnin tekniikat ja mars markkinoille!

Kaikista kiinnostavin katu nähtävyyksiä ja ostostentekoa ajatellen on Sea Street, joka sijaitsee Pettahin koillisosassa. Tällä kadulla on kultasepänliikkeitä, värikkäitä temppeleitä ja kaikkea siltä väliltä. Jos matkustat Colomboon, käy ihmeessä kääntymässä Sea Streetillä!

Colombo - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä