Sri Lanka

Tapaa buddhalaisia munkkeja Sri Lankan matkalla
 

Matkat Sri Lankaan - Kaukoidän taikaan

Sri Lankan loistelias saarivaltio lepää Intian valtameressä, lähellä Intian niemimaata. Sen smaragdinvihreät trooppiset metsät, upeat rannat ja henkeäsalpaavat maisemat lumoavat matkailijan. Olet ehkä jo kotona päässyt nauttimaan srilankalaisesta teestä, kahvista, kanelista ja kookoksista - nyt on aika tutustua tämän rikkaan maan antimiin paikan päällä.

Matka Sri Lankassa

Sri Lankan rikas kulttuuri on kiehtonut reissumiehiä ja -naisia jo monen monta vuotta, eikä ihme! Värikkäät sarit ja kurvikkaat sinhalin aakkoset koristavat katukuvaa Sri Lankassa. Paikalliset markkinat ovat pullollaan hedelmiä, koruja, mausteita ja kankaita - herkkuja kaikille aisteille!

Matka Sri Lankaan on värikäs!

Saat Sri Lankasta eniten irti, kun suunnittelet matkasi festivaalien ajalle. Maa on ollut buddhalaisuuden keskus muinaisista ajoista lähtien, mutta silti monietnisessä valtiossa myös hindulaisuus, islam ja kristillisyys ovat vahvasti edustettuina. Festari-junkielle tämä tarkoittaa monin verran juhlia melkeinpä läpi vuoden!

Huhtikuun puolivälissä on sinhalilainen uusivuosi, joka täyttää monet kadut juhlijoilla. Toinen vuoden iso juhla on Esala Peraha, jota juhlitaan vuodesta riippuen heinä- tai elokuussa Kandyssä. Esala Perahaan kuuluu upeita, värikkäitä asuja, koreita elefantteja ja paljon juhlahumua.

Festareiden ja muiden juhlien lisäksi matka Sri Lankaan tarjoaa reissaajalle rentouttavia hetkiä niin kauneushoitoloissa kuin biitsilläkin. Ja kun palmujen reunustamilla rannoilla on vaikka paljon mahtavia surffauspaikkoja, ei reissua Sri Lankaan tarvitse harkita kovin pitkään!

Matka Sri Lankaan - Surffia ja aurinkoa!

Matka Sri Lankaan on varsin helppo myös lompakolle, sillä yleinen hintataso on vielä suhteellisen alhainen ja näin ollen juurikin reppureissaajalle sopiva. Liikkuminen Sri Lankassa on suhteellisen helppoa, sillä useimpia kaupunkeja yhdistää rautatiet.

Nähtävyydet Sri Lankassa

Yala National Parkissa maan kaakkoisosassa on elefanttien suojeluskohde. Puistossa voit osallistua safareille ja nähdä esim. leopardeja ja riikinkukkoja. Wilpattu National Park Sri Lankan luoteisosassa on puolestaan kuuluisa eksoottisista linnoistaan. Sinharajan metsä on suojelualue, joka on listattu Unescon maailmanperintölistalle. Eikä Sinharaja suotta listalla ole: upeat maisemat, rikas kasvillisuus ja monipuolinen eläimistö ovat säilyttämisen arvoisia.

Matkat Sri Lankaan - Yala National Park

Hill Countryn maisemissa pääset haukkomaan henkeä loputtomiin jatkuvien teeplantaasien edessä. Toinen upea paikka nähdä teeplantaasiviheriöitä on Ella. Ellassa myös temppelit ja vesiputoukset tekevät reissaajaan lähtemättömän vaikutuksen. Lisää kuvankauniita luontomaisemia löydät Horton's Plainilta ja World's Endiltä. Jos taas kaipaat reissuusi asteen verran enemmän toimintaa, ota suunnaksi Arugam, jossa törmäät viehättävään rantakylään täynnä kulttuuria ja elämää. 

Matka Sri Lankalle - Ellan maisemat luomoavat reissajan

Aktiivimatkaajan Sri Lanka

Upeat buddhalaismonumentit, teeviljelmät ja villi luonto ansaitsevat ikuista ihailua. Maisemien ja nähtävyyksien ihailun lisäksi Sri Lankalla on paljon tarjottavanaan aktiivimatkaajalle. Snorklaus, melonta, pyöräily ja patikointi ovat hyviä tapoja tutustua Sri Lankaan lähemmin. Sri Lanka on myös, ja erityisesti, oikea paikka surffaukselle! Surffauskohteista suosituin on Arugam Bay.

Milloin matkustaa Sri Lankaan?

Sri Lankan ilmasto on lämmin ja trooppinen. Normaalisti päivän lämpötila on noin 28–31 °C. Sadekaudet ajoittuvat karkeasti touko-heinäkuulle (kaakkoisosassa maata) ja loka-tammikuulle (koko maassa). Toisaalta tammikuu on yksi parhaista ajankohdista etelään suuntautuvalle rantalomalle. Touko-heinäkuun monsuunisateiden jakso on Sri Lankan sadekausista vähäsateisempi ja lempeämpi. Aurinkoisen ja kuivan sään osalta, paras aika matkailla Sri Lankassa on marraskuun ja huhtikuun välillä.

 

Ota yhteyttä