Singapore

Singaporen kasvitieteellinen puutarha Gardens by the Bay
 

Matka Singaporeen - moderniin metropoliin

Matkaajat pysähtyvät usein Singaporessa reissunsa aikana, sillä sen kautta kulkevat monen lentoyhtiön reitit Oseaniaan, Amerikkaan, Afrikkaan ja Eurooppaan. Pysähdyspaikkana maailmanympärireissulla maailmanluokan metropoli Singapore ei ole ollenkaan hullumpi.

Matka Singaporeen alkaa tästä

Singapore - S'pore

Singaporea kuvaavat hyvin kolme asiaa: vahva talous, kehitys ja teknologia. Kaikki nämä vaikuttavat luonnollisesti siihen, että Singapore on Aasian rikkaimpia maita ja yksi maanosan moderneimmista kaupungeista. Suosittelemme parin päivän kaupunkilomaa Singaporessa tai pysähdystä siellä matkasi varrella. Koe maailman metropolin tuntua!

Matka Singaporeen - auringonlaskuMatka Singaporeen on elämys pilvenpiirtäjien ystävälle.

Shoppailemassa Singaporessa

Singapore on hulluna shoppailuun, joten se on loistokohde ostosmatkalle; paras paikka shoppailuun on Orchard Road, jossa on monia todella isoja kauppakeskuksia ja kauppoja. Elektroniikka on edullista, mutta varoituksen sanana kerrottakoon, että kopioita liikkuu. Ole sen vuoksi tarkkana, ja osta elektroniikka mieluiten kauppakeskusten liikkeistä. Singaporessa käyvät maksuvälineinä yleisimmät luottokortit ja käteinen.

Hinnat Singaporessa eivät ole enää yhtä alhaisia kuin aiemmin ja esimerkiksi Malesia ja Thaimaa ovat hintatasoltaan edullisempia. Vaatteet ja muu tavara on kuitenkin halvempaa kuin Euroopassa ja elektroniikkaa sekä antiikkia voi saada hyvään hintaan, jos tietää mitä tekee.

Sentosa Island

Vietä yksi päivä Singaporen matkastasi Sentosan saarella: sieltä löytyy eläintarha, rantoja sekä sotamuseo, Fort Siloso. Kävele myös ympäri kaupunkia sekä päivällä että yöllä eri tunnelman kokemiseksi. Ota suunnaksesi esimerkiksi China Town ja Little India. Molemmilta alueilta löydät mukavia ravintoloita, paikallisia toreja, kauppoja ja puistoja.

Matka Singaporeen - Sentosa IslandSingaporen Sentosa Islandin maisemia on kiva ihailla köysivaunun kyydistä. 

Liikkuminen Singaporessa

Helpoin ja nopein tapa liikkua ympäri kaupunkia on Singaporen metro, MRT. Taksilla pääsee myös, mutta niitä on lähes mahdoton saada ruuhka-aikaan tai sateella. Mantereen ja saarten välillä liikkuu useita lauttoja. Malesiaan pääsee helposti sekä junalla että bussilla, ja laivalla pääsee esimerkiksi reppureissaajien suosimalle Tiomanin saarille.

Matka Singaporeen on makumatka aasialaiseen keittiöön

Singapore on aasialaisen ja kansainvälisen keittiön sulatusuuni. Käy paikoissa, joissa paikalliset ruokailevat, sillä tyhjä ravintola voi tarkoittaa huonoa laatua. Kannattaa kokeilla paikallisia erikoisuuksia: chilistä ruokaa äyriäisistä nimeltä laksa (nuudelikeittoa, jossa on kookosta, kananmunaa, katkarapuja ja simpukoita) tai rojakia (hedelmiä ja kasviksia katkaraputahnalla ja maapähkinöillä höystettynä).

Muista myös roti, voissa paistettu pannukakkuhenkinen rapea leipä. Roti hotkitaan curryn kanssa, ja on suosittu aamupala.

Matka Singapore -curryllä maustettu keitto, nam!Curryllä maustettu keitto, nam!

Intialainen keittiö Singaporessa

Intialaisen ruoan ystävien kannattaa suunnata Banana Leaf -nimiseen ravintolaan Little India -alueelle. Ruoka tarjoillaan ravintolan nimen mukaisesti banaaninlehdellä, ja ruokailuvälineinä toimivat kätesi. Nauti ruokasi oluen kera ja anna hyvän mielen tulla! 

Majoitus Singaporessa

Huolimatta suhteellisen kalliista maineesta muuhun Aasian hintatasoon nähden, löydät Singaporesta majoitusta kaikille budjeteille. The Raffles on tunnettu luksushotelli, jossa voit nauttia kuuluisaa juomaa Singapore Slingiä. Jos reppureissubudjettisi ei kestä majoittumista hotellissa, käy Long Barissa nauttimassa edes yksi cocktail.

Edullisempia hotelleja ja hostelleja Singaporesta löydät myös helposti kyselemällä. Kannattaa kuitenkin varata pari ensimmäistä yötä, jottet joudu huijatuksi majoitushinnoissa.

Singaporen tiukka lainsäädäntö

Pysy erossa huumeista Singaporessa. Älä koske, käytä tai kanna mukanasi mitään huumeita tai niihin liittyvää, sillä rangaistuksena Singaporessa on kuolemantuomio. Singaporen lait ovat muutenkin tiukkoja, joten sakot esimerkiksi roskaamisesta ovat mojovia.

Singapore - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä