Myanmar (Burma)

Myanmar tunnetaan myös "kultaisten pagodien maana". Lähde itse katsomaan miksi näin!
 

Matka Myanmariin (Burma) - Aasian sydämeen

Myanmar (tunnetaan myös nimellä Burma) esittelee reissaajalle sadoittain temppeleitä, erityislaatuista luontoa, tyylikkäitä hotelleja ja lempeitä, ystävällisiä ihmisiä. Myanmarissa vallitsee ainutlaatuinen tunnelma, jossa on hyvä olla. Rauhallisuus, aitous ja maisemien kiistaton kauneus vetävät puoleensa ja siksi reissaajan ensimmäinen matka Myanmariin on harvoin se viimeinen!

Katso, miten matka jatkuu videon 2. osalla...

Matka Myanmariin

Myanmar sijaitsee Kaakkois-Aasiassa Thaimaan, Kiinan, Laosin, Intian ja Bangladeshin naapurissa. Myanmarilla on upea, pitkä rantaviiva, hulppea vuoristoalue sekä vehreitä peltoaukeita. Myanmarin historia on monivaiheinen ja moniulotteinen. Tutustu uskontoihin, kulttuuriin ja politiikkaan ja lisäät reissuusi heti monta lisämaustetta! Jo pelkästään maan nimeen liittyy monia vaiheita, vivahteita ja sävyjä.

Matka Myanmariin - Bagan-tasangolla on yli 10 000 temppleiä ja muuta uskonnollista rakennusta

Matka Myanmariin on kiehtova kokemus, joka vie sinut keskelle yli 100 etnisen ryhmän värikästä elämää. Maa on säilyttänyt oman identiteettinsä eikä ulkomaailman vaikutukset ole vielä ainakaan saaneet suuremmin jalansijaa. Maaseudulla liikutaan edelleen hevoskärryillä ja kaduilla näet miehiä lonhgyi-hameissa ja naisia thanakha-meikeissä.

Myanmarin historia ja Aung San Suu Kyi

Myanmar on Britannian imperiumin entinen siirtomaa, joka itsenäistyi vuonna 1947. Tuolloin maasta käytettiin yleisesti nimeä Burma. Aung San Suu Kyi on kansainvälisestäkin mediasta tuttu nimi, ja hänet on listattu mm. maailman vaikutusvaltaisimpien naisten listalle. Vuonna 1991 Aung San Suu Kyi sai Nobelin rauhanpalkinnon tunnustukseksi rauhanomaisesta työstään maansa kehityksen ja ihmisten hyvinvoinnin eteen heti sen jälkeen, kun hänen puolueensa oli voittanut ylivoimaisesti parlamenttivaalit. Sotilashallinto ei tuolloin kuitenkaan tunnustanut voittoa, ja Aung San Suu Kyi asetettiin vuosia kestävään kotiarestiin. Monien vaiheiden jälkeen Aung San Suu Kyi nimettiin hallitukseen vuonna 2012.

Ruokaelämyksiä Myanmarissa

Matka Myanmariin on todellinen makujen matka. Paikallisen keittiön makuelämykset pohjautuvat riisiin, mutta perinteisesti Myanmarissa syödään myös leipää sekä nuudeleita. Annokset höystetään usein katkaravuilla, kalalla tai porsaan tai lampaan lihalla. Kokeile ainakin mohingaa, kissakalakeittoa nuudeleilla.

Matka Myanmariin - Perinteinen porsaanlihalla höystetty nuudeliruoka

Milloin vierailla Myanmarissa

Myanmarin ilmasto on kuuma ja kostea ja vuoden keskilämpötila on yli 30°C. Rankkasateiden kausi osuu touko–syyskuulle, tosin tällöinkin maan keskiosa saattaa pysyä kokonaan kuivilla. Sadekauden aikana voi hyvin reissata Myanmarissa (mm. tieverkosto pysyy varsin hyvänä), tosin rantaresortit sulkevat ovensa joko osin tai kokonaan low-sesongin ajaksi. Heti runsaiden sateiden jälkeen lokakuussa Myanmarin riisipellot hehkuvat kirkkaan virheinä.

Matka Myanmariin kannattaa ajoittaa heti sadekauden jälkeen, jotta pääset ihailemaan vihreitä riisipeltoja täydessä kukoistuksessaan

Käteistä ja kortteja Myanmarissa

Myanmarissa on tätä nykyä pankkiautomaatteja siellä täällä, jopa pienemmissä kaupungeissa, joten koko reissun matkakassaa ei tarvitse kantaa mukana seteleinä. Huomio kuitenkin, että osa automaateista ei hyväksy ulkomaalaisia kortteja. Suosittelemmekin nostamaan paikallista valuuttaa lentokentältä ja pitämään käteistä mukana aina hieman enemmän kuin juuri silloin tarvitset. Ihan vain varmuuden vuoksi. 

Jotkut ravintolat ja hotellit hyväksyvät pankki- ja luottokortteja, mutta pidä silmät auki ylimääräisten korttiveloituksien varalta, jotka saattavat olla jopa koko laskua isompia summia.

Matka Myanmariin - Tutustu paikallisten arkeen niin kaupungissa kuin maaseudullakin
Vaikka Myanmar on pääsääntöisesti turisteille turvallinen paikka (kunhan vältät sotilaiden kuvaamista), tilanteet saattavat muuttua nopeastikin. Tarkista aina viimeisimmät matkustusohjeistukset viranomaisilta.

 

Myanmar (Burma) - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä