Perhentian saaret

Kuvankauniita rantoja Perhentian saarilla
 

Perhentian saaret - Reppureissaajan paratiisi

Jos tropiikki kuulostaa houkuttelevalta ja suunnittelet reissua Malesian suuntaan, valitse reissukohteeksesi Perhentian saaret. Sukella kristallinkirkkaissa vesissä ja kohtaa kilpikonnia, värikkäitä kaloja sekä muulla tavalla vaikuttavia haita kauniiden riuttojen ympäristössä. Lekottele hiekalla ja nauti taianomaisesta tunnelmasta nuotion äärellä, tähtitaivaan alla!

Perhentian saaret muodostuvat kahdesta pääsaaresta: Kecil ('pieni') ja Besar ('iso'). Kecil soveltuu paremmin reppureissaajien tarpeisiin, kun taas Besarin majoitustarjonta keskittyy pääasiassa korkeiden tähtiluokituksien hotelleihin. Besar on myös saarista rauhallisempi: pariskuntien ja vastanaineiden valinta. 

Olipa valintasi kumpi tahansa pääset nauttimaan lokoisista hiekkarannoista ja upeista sukellusvesistä. Turkoosit aallot peittävät koralliriutat ja niiden asukkaat: kilpikonnia, riuttakaloja, meduusoja ja pieniä haita. Saaret ovat yhtä viidakkoa – ei teitä, ainoastaan polkuja vaeltajille. 

Tekemistä Perhentian saarilla?

Perhentian saaret näyttäytyvät parhaimmillaan vesiaktiviteettien parissa. Saarilla toimii lukuisia sukelluskouluja, jotka tarjoavat sekä kursseja aloittelijoille että sukellusreissuja jo kokeneille sukeltajille. Suosituimpiin sukellusspotteihin kuuluu Pinnacle, Sugar Wreck ja Redang saarten ympäristö.

Jos sukellus tuntuu hypyltä turhan syvään päätyyn, etsi käsiisi snorklausvarusteet ja tutkaile pintavesien tarjontaa. 

Hyppää sekaan! - Snorklausta Perhentian saarilla

Voit myös vuokrata kajakin ja meloa syrjäisille rannoille omaan rauhaan. Vesiseikkailuihin tuo vaihtelua vaellus viidakkopoluilla, joilla saatat törmätä varaaneihin, isoihin hämäkkeihin ja apinoihin. Vesitaksilla pääset kätevästi saarelta toiselle ja takaisin, mutta jos liikkuminen paikasta toiseen kuulostaa turhalta hössötykseltä, näillä saarilla ei-minkään-tekeminen on äärimmäisen helppoa ja nautinnollista: siitä vain drinkki käteen ja rannalle makoilemaan!

Illan tullen reissaajat tapaavat kokoontua rannalle nuotion ympärille nauttimaan päivittäisistä tulinäytöksistä, jotka starttaavat jälleen uudet mahtijuhlat Perhentian saarilla. 

Bonari-vinkki: Jos majailet saarista pienemmällä, Kecilillä, varmista, että hommaat itsesi paikalle elämäsi elokuvanäytökseen Ombak Lodgeen. Long Beachin ja Coral Bayn väliin jäävä majapaikka järjestää ulkoilmanäytöksiä: istu mukavasti jalat hiekassa, napostele herkkuja grillistä ja kuuntele aaltojen lyövän rantaan taustalla. Tätä et halua missata!

Kuinka päästä perille

Perhentian saarille pääset mantereen puolelta laivoilla Kuala Besutista. Kuala Besutiin taas pääset yöbussilla Kuala Lumpurista. Pääset Kuala Besutiin myös lentäen, raiteita pitkin sekä bussilla: matkaa ensin Kuala Terengganuun tai Kota Bharuun ja sieltä sitten taksilla tai minibussilla Kuala Besutiin. Laivamatka Perhentian saarille kestää n. 40 minuuttia riippuen hieman laivan koosta.

Milloin kannattaa reissata Perhentian saarille

Paras matkustusaika Perhentian saarille on huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana. Tällöin lämpöä riittää, mutta sadetta ei niinkään. Keskimäärin päivälämpötilat pyörivät 30°C paikkeilla. Vältä monsuunikautta loka–marraskuussa, sillä silloin saari on enemmän ja vähemmän suljettu turisteilta.

Älä unohda:

  • Kuten kaikkialla muuallakin reissatessasi, tarkista tarvittavat rokotukset hyvissä ajoin etukäteen ja muista asianmukainen suojaus auringon UV-säteilyltä. 
  • Tuo mukanasi käteistä, sillä saarilla ei ole pankkiautomaatteja ja vain muutamat paikat ottavat vastaan luottokortteja. 
  • Monet hotellit ja hostellit ottavat vastaan varauksia ainoastaan paikan päällä, joten aamuvirkun lauttavalinta Perhentuan saarille palkitaan perillä.

Plan your trip to Perhentian Islands

We can help you find the best suitable departure at the best price. Need help on what to see and do? Just ask!

Ota yhteyttä