Langkawi

Langkawin trooppiset rannat
 

Matka Langkawille

Langkawi on yksi Malesian suosituimmista reissukohteista - eikä syyttä. Langkawi tarjoaa elämyksiä sekä maalla että merellä, upeita maisemia ja rentoa menoa. Langkawin saari on myös mitä sopivin rentouttava välistoppi esim. matkallasi Bangkokista Kuala Lumpuriin tai Singaporeen.

Odotettavissa sinistä taivasta, paahtavaa aurinkoa, valkoisia hiekkarantoja ja aaltoja, jotka lipuvat rantaan kaartuvien palmupuiden juurelle! Langkawin saari on yksi 99:stä paratiisisaaresta turkoosissa Andamaanienmeressä ja se saari, jolle saavut, jos olet liikkeellä lentäen. Suurin osa saarista ovat asuttamattomia ja villin luonnon peitossa. Asutusta tai ei, saaret ovat uskomattoman kauniita niin pinnan alla kuin päällä tarkasteltuina. 

Langkawin kohokohdat

Langkawin kukkuloita peittää rehevä vihreys, jonka seasta saatat bongata kotkia, harvinaisia perhosia ja muita luonnon upeuksia. Langkawin todellin huippukohta on köysirata, joka vie sinut 705 metrin korkeuteen vuorille ja upeiden maisemien äärille! 

Matka Langkawille - Langkawi Sky Bridge, 125 metriä siltoja korkeuksissa

Ja kun kerran olet noussut ylös asti, jatka huikeiden maisemien parissa käveylle tyhjän päällä: mutkitteleva 125 metriä pitkä Sky Bridge -kokonaisuus on yksi maailman hurjapäisimmistä riippusilloista. 

Jos maisemien ja korkeuksien sijaan janoat jännitystä lähempää maan tasalta, niin suuntaa krotiilifarmille, jossa pääset tutustumaan lähietäisyydeltä eri krokotiililajeihin. Lisää vinkkejä ja inspiraatiota päiväreissuille löydät täältä.

Langkawi pinnan alla

Jos haaveilet snorklauksesta, värikkäistä koralliriutoista ja eksoottisista kalaparvista, olet oikeassa paikassa. Langkawin saaren vieressä, Pulau Pajar Marine Parkissa pääset snorklaamaan kauniiden pikkukalojen joukkoon, ja kun sukellat syvemmälle tulet vastatusten isojen kalojen – barrakudojen, turskien ja napsijoiden – kanssa.

Vaihtoehtoisesti pääset ihailemaan pinnanalaista elämää kastumatta itse Malesian suurimmassa akvaariossa: Langkawi Underwater World on yli 500 merenelävän koti. Akvaariossa näet myös hylkeitä ja pingviinejä. 

Tax-free Langkawi

Langkawin pääsaari on saarista suosituin. Saari houkuttaa hotelli- ja hostellivaihtoehdoilla sekä ostosmahdollisuuksilla. Langkawi on ollut 80-luvun lopulta asti verovapaata aluetta, mikä on myös osaltaan lisännyt sen suosiota. 

Milloin matkustaa Langkawille?

Marraskuusta huhtikuuhun on sesonkiaikaa Langkawilla. Tällöin lämpötilat ovat korkeimmillaan, eli 32–35°C ja ilmankosteus on korkea. Kuivinta Langkawilla on tammikuusta maaliskuuhun ulottuvalla jaksolla, ja ns. välikausi, jolloin hinnat laskevat, mutta olosuhteet ovat edelleen hyvät ajoittaisia iltapäivien sadekuuroja lukuunottamatta, kestää huhtikuusta elokuulle.

Sesonkiajan ulkopuolelle lasketaan aika syyskuulta lokakuulle, jolloin vettä sataa reippaammin ja merenkäynti voi käydä hurjaksi. Tällöinkin kuitenkin lämmintä riittää 25–28°C ja saari tarjoaa puitteet rentouttavalle lomailulle.

Liikkuminen Langawille ja Langawilla

Langkawilla on oma lentokenttä, jonne pääset Kuala Lumpurista, Penangista, Singaporesta, Subanista ja Hat Yaista (Thaimaa). Langkawille voi saapua myös lautalla Manner-Malesiasta.

Itse saarella kätevä tapa liikkua paikasta toiseen ja ympäriinsä on kaksipyöräiset: vuokraa pyörä tai skootteri. Pidemmille reissuille hanki väliaikaisesti auto alle, niin matka taittuu mukavammin.   

Langkawi - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä