Kuching

Kuching on moderni kaupunki, jota ympäröi runsas, vehreä sademetsä
 

Matka Kuchingiin – Koe Aasian monipuolisuus täydessä loistossaan

Lähde kiehtovaan kulttuuriseen sekamelskaan, yhdistä reissuusi urbaani kaupunki ja vehreä sademetsä sekä kourallinen ikimuistoisia ja ainutlaatuisia festareita. tämä "Kissa-kaupunki", Sarawakin osavaltion pääkaupunki, on 45 kulttuuriryhmän ja kielen uniikki yhdistelmä. Heittäydy uusiin seikkailuihin - Kuching odottaa jo!

Kuching on Borneon saaren suurin kaupunki ja kuitenkin tarpeeksi pieni, jotta saat siitä käsityksen jalkaisin liikkuessasi. Kuchingin katukuva on moderni ja paikka paikoin siloiteultu, kaupungilla näkyy selvästi vanhat kolonialismin vaikutteet sekä värikäs etnisten ryhmien yhteiselo. Kuching on Itä-Malesian kaupallinen ja teollinen keskus, suoranainen taivas kulinaristille reissaajalle ja täydellinen tukikohta Borneon sademetsän luontoseikkailuille.

Vaikkakin Sarawak on osa Malesiaa, numeroissa tarkasteltuna malesialaiset tulevat vasta kolmanneksi asukasmäärävertailussa: iban-kansa on suurin ryhmä ja kiinalaiset sijoittuvat toiseksi tällä listalla. Kaiken kaikkiaan osavaltiossa elää yli 45 eri kulttuuriryhmää ja jokaisella on niistä on luonnollisesti oma kielensä tai murteensa.

Kielten, uskontojen ja tapojen sekä erityisen kulttuurin ja elämäntapojen joukosta löydät ystävällisiä ihmisiä ja loputtomasti seikkailumahdollisuuksia! Kansojen moninaisuudesta huolimatta, ihmiset Kuchingissa asuvat sulassa sovussa ja ovat yhdessä ylpeitä kaupunkinsa maineesta Malesian puhtainpana kaupunkina.  

Kuching sekottaa kieliä, kulttuureja ja ruoka-aineita - Maista makeita ja tulisia herkkuja!

Mitä tehdä?

Kulttuurisen monimuotoisuuden mukana tulee uskonnollinen monipuolisuus. Kuchingissa on useita vierailemisen arvoisia temppeleitä ja moskeijoita, ja jos olet liikkeellä oikeaan aikaan, pääset mukaan ainutlaatuisiin juhlintoihin. Vai miltä kuulostaisi Hungry ghost festival Hiang Thian Siang -temppellissä tai Kong Teck Choon Ong -juhlinnat Hong San -temppelissä. Kiinalaiset ovat valtaväestöä Kuchingissa ja buddha-temppelit helposti löydettävissä, mutta poikkea toki muillekin hengellisille poluille: sivukujilta löydät täysin uusia maailmoja esimerkiksi intialaisesta moskeijasta, joka tekee varmasti vaikutuksen.

Kuching on mahtava kaupunkikohde: kävele eri kaupunginosissa, kiertele museoissa, tee ostoksia markkinoilla ja basaareilla, poikkea kahviloihin ja herkuttele ravintoloissa sekä katukeittiöissä. Ja sitten on tottakai vielä Waterfront Promenade. Rantakatu Sarawak-joen reunustalla on mitä mainion paikka ihailla auringonlaskua laivojen lipuessa ohi. Rentoudu pitkän kaupunkikierrospäivän tai sademetsävaelluksen päätteeksi ja maistele ruokakojujen tarjontaa. 

Kuchingin temppelit tekevät vaikutuksen

Maailmalla liikkuu monia tarinoita Kuchingin nimestä. Vaikkakin kaupungin syntytarinalla, ainakaan sillä ns. virallisella, ei ole mitään tekemistä kissojen kanssa – siitäkin huolimatta, että 'kucing' tarkoittaa 'kissa' malaijiksi – kaupunki on ottanut ilon irti kuvainnollisesta nimestään. Hämmentävät kitsch-taideteokset, kissa-patsaaat koristavat kaupunkia siellä täällä. Ihmetyksen lisäksi näistä patsaista saa irti ainakin hauskoja matkakuvia! Lisää erikokoisia kissapatsaita yhdessä paikkaa voit ihastella ja hämmästellä ilmaisessa kissa-museossa. 

Kuching ulkopuolella

Kuching on täydellinen paikka sademetsäseikkailujesi tukikohdaksi. Kuchingin monipuoisuus jatkuu myös päiväreissumahdollisuuksien muodossa. Heti kaupungin ulkopulella (30 minuutin ajomatka) voit tutustua ainutlaatuiseen orankien kuntoutuskeskukseen; puoli tuntia moottoriveneellä ja olet Sarawakin ensimmäisen merellisen luonnonpuiston alueella ja voit vierailla mm. kilpikonnien suojeluprojektissa. Tai lähde hieman kauemmaksi ja aja 2–3 tunnin päähän Gunung Gading -kansallispuistoon viidakkovaellukselle. Voit samalla ihailla vesiputouksia ja napata kuvan tai kaksi maailman suurimman kukan, Rafflesian vieressä.   

Päiväretkikohteita Borneon sademetsiin löytyy ainakin tusinan verran, joten valinnanvaraa ja tekemistä riittää. Mahtavin kokemus – luonto, ruoka ja kulttuuri yhteenlaskettuna ja potenssiin viisi korotettuna – on ehkä sitten kuitenkin vuosittainen Rainforest World Music Festival. Joten jos matkasuunnitelmat vievät sinut Kuchingiin elokuussa, niin tiedät, minne mennä!

Kuching - Jokiajelulla Sarawak-joella sademetsän ympäröimänä

Paras aika matkustaa Kuchingiin?

Kuching kuuluu trooppisen ilmaston alueeseen, joten kaupungin asukkaat ja reissaajat saavat nauttia auringosta läpi vuoden. Rankkasateita tippuu taivaalta aika ajoin monsuunikauden aikana marraskuusta helmikuuhun.

Kiinalainen uusi vuosi, ismalilainen Hari Raya Aidilfitri ja kulttuurillinen, uskonnollinen ja sosiaalinen sadonkorjuujuhla Gawai Day ovat Kuchingin isoimpia ja näkyvimpiä festivaaleja. Näinä juhlapyhinä odotettavissa on ruuhkia maanteilla ja värikästä ja villiä juhlintaa kaikkialla muualla! 

Yhteydet Kuchingiin

Kuching pääsee helposti lentäen. Kuala Lumpurista, Johor Bahrusta ja Signaporesta on useita päivittäisiä lentoja Kuchingiin. Laivoilla, lautoilla ja busseilla pääset liikkumaan kätevästi muualle Sarawakin alueelle.  

Kuching - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä