Kuala Lumpur

Nouse kaapelihissiä pitkin puidenlatvojen yläpuolelle Kuala Lumpurin ulkopuolella
 

Matka Kuala Lumpuriin - Hehkuva metropoli

Vanhat historialliset temppelit, modernit shoppailuparatiisit, Chinatown ja lukuisat puutarhat tekevät Kuala Lumpurista upean suurkaupungin. Matka Kuala Lumpuriin tuo väriä elämään itämaisen eksotiikan ja pilvenpiirtäjien kiehtovana kombinaationa!

Kuala Lumpur 

Malesian moderni pääkaupunki Kuala Lumpur - KL - on kasvanut pikkukylästä metropoliksi viimeisten 150 vuoden aikana. Sen nykyinen asukasluku jo seitsemisen miljoonaa. Kadut pursuavat markkinakojuja, joiden tarjonta houkuttaa tuliaisostoksille.

Bazaar Baru Marketin kapeilta kujilta (469-473 Jln TAR, Chow Kit) löytyy tuoretta kissakalaa ja erikoisia trooppisia hedelmiä. Basaarikokemus on huumaava tuoksuineen päivineen. Hyvin valitut tuliaiset tuovat matkan mieleen vielä kotonakin.

Matka Kuala Lumpuriin on aina hyvä idea!Matkalla Kuala Lumpuriin ei voi missata Petronasin kaksoistorneja. 

Majesteettiset Petronas Twin Towers -tornit ovat Kuala Lumpurin tärkein maamerkki. Yli 452 metriset massiiviset tornijättiläiset ovat osuva symboli rahalle ja kehitykselle. Kaupungin keskustassa sijaitsevat huiput ovat visiitin arvoisia, joten hyppää hissiin ja nouse maisemamatkalle.

Kaksoistornit näyttävät eri puolensa päivällä ja yöllä. Monet suuntaavat tornien alemmissa kerroksissa sijaitsevaan Malesian suurimpaan ostoskeskukseen, jossa suurimmista shoppailuhimoista, ja rahoista, pääsee kätevästi eroon.

Kuala Lumpurin alueet

Kuala Lumpurin kaupunki jakautuu erilaisiin alueisiin, joilla on oma fiiliksensä ja joista jokaisesta löytyy nähtävää reissaajalle:

  • Keskusta – Merdekan aukioSultan Abdul Samadin rakennus, Selangor Club ja vanha kiinalaiskaupunginosa markkinatoreineen sijaitsevat kaikki ytimessä. Chinatownin Chan She Shu Yuen -temppeli taidokkaine puukoristeluineen ja uskomaton 4000 kirjan kirjasto ovat koko alueen hienoimpia rakennuksia, jotka vetävät myös matkailijoita puoleensa.
  • Golden Triangle – Golden Triangle, eli kultainen kolmio, on pramea alue, jonka katuja täyttävät superhienot ostoskeskukset, luksushotellit, yöklubit ja Petronas Twin Towers. 
  • Tuanku Abdul Rahman – Tuanku Abdul Rahmanista, kultaisen kolmion naapurialueelta löytyy huokeampia kattoja pään päälle ja erittäin värikäs ostosalue.

Shoppailijan paratiisi 

Tytöt ja pojat, napatkaa kirkkaimmat luottokorttinne ja tankatkaa energiajuomia, sillä Kuala Lumpur on shoppailijan ihmemaa! Feikki-Guccit ja -Diorit kutsuvat, mutta aitojakin on saatavilla kovan luokan ostoskeskuksissa. Paikallisilta markkinoilta voit hankkia kotiväelle perinteisiä käsitöitä ja löytää aarteita, joiden olemassaolosta et edes tiennyt aikaisemmin.

Bling blingiä harrastava löytää mielettömät apajat varastojensa kartuttamiseen – ja koko leikki on puoli-ilmaista Suomen hintoihin verrattuna! Osteluhuuman keskellä tuskin tulee ajatelleeksi lentoyhtiöiden matkatavararajoituksia, joiden ylittäminen maksaakin sitten jo sievoisesti... Mutta kerranhan sitä reissussa ollaan, vai miten se menikään...

Reissu Kuala Lumpuriin - kurkistus yöelämäänTäydellä vauhdilla Kuala Lumpurin yöhön!

Kuala Lumpurin yöelämä

Kuala Lumpurissa on melko turvallisen tuntuista ja yksin matkustava sinkkunainen voi rentoutua suhteellisen hyvin. Baareista saa edullisesti maukkaita drinkkejä ja DJ:t ottavat toiveita vastaan: kaikki valmista juhlintaan!

Jos kukkarossa on pari ylimääräistä taalaa, ne kannattaa käyttää Shangri-La lobbyssa esimerkiksi mehukkaaseen mansikka-daiquiryyn. Kaiken kaikkiaan Kuala Lumpurin yöelämässä matalat hinnat ja huikea meno kulkevat käsikädessä tehden bilettämisestä miellyttävää!

Aktiviteetteja Kuala Lumpurissa

Menara KL:sta, Raja Chulanista ja Jin Bukitista järjestetään patikkaretkiä Bukit Nanansin metsäiselle suojelualueelle. Kävelyreitit kiemurtelevat viidakon keskellä, jossa bongaat lintuja ja muita eläimiä. Katso lisää aktiviteettja Kuala Lumpuriin ja sen lähialueille.

Matka Kuala Lumpuriin - paikallisliikenne on toimivaaKuala Lumpurin paikallisliikenne on miellyttävän kohtuuhintaista.

Liikkuminen Kuala Lumpurissa

Matka Kuala Lumpuriin tarjoaa hyvät mahdollisuudet nähdä maailmaa laajemminkin samalla reissulla. Kuala Lumpurin kansainväliseltä lentokentältä pääsee lähes joka puolelle maailmaa, minkä takia monet pysähtyvätkin Kuala Lumpuriin muutamaksi päiväksi maailmanympärimatkallaan. Muutamat paikalliset lentoyhtiöt tarjoavat huokeita lippuja Thaimaan, Singaporen ja Filippiinien suuntaan.

Kuala Lumpurista pääsee Singaporeen myös bussilla päiväsaikaan (5 tunnin matka) ja junalla yöaikaan (10 tunnin matka). Hinnoissa junien ja bussien välillä ei ole juurikaan eroa. Kuala Lumpurissa on hyvä julkisen liikenteen verkosto. Menopeliksi voi valita bussin, taksin, junan tai metron, eivätkä lippujen hinnat päätä huimaa.

Kuala Lumpur - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä