Malesia

Malesia tarjoaa seikkailua ja eksotiikkaa
 

Matka Malesiaan - pilvenpiirtäjiltä sademetsiin

Malesiasta löydät Kaakkois-Aasian kauneinta rantaviivaa, vuoria ja sademetsiä, jotka odottavat patikoijia. Matka Kuala Lumpurin moderniin metropoliin saa kiinnostavan kontrastin Taman Negaran kansallispuistossa sijaitsevista alkuperäiskansojen metsäkylistä.


Malesia

Malesiassa länsimainen ja itämainen kulttuuri ja eri uskonnot kohtaavat kiinnostavalla tavalla. Maassa selviää hyvin englannilla, sillä moni malesialainen puhuu englantia. Tämä lienee seurausta Englannin siirtomaakaudesta, joka jatkui niinkin pitkään kuin vuoteen 1957 asti. Länsimaalaisista vaikutuksista huolimatta Malesia on säilyttänyt oman erityisen, leimallisesti malesialaisen kulttuurin, joka näkyy, kuuluu ja maistuu!

Paikallinen keittiö tarjoaa makuhermoja kutkuttavia nautintoja ruokamatkaajalle: malesialaista ruokaa voi helposti tituulerata maailman parhaaksi. Maista Malesialaista Satay-kanaa barbeque-tikuissa tarjoiltuna. Dippaa kanavarras makeaan suolapähkinäkastikkeeseen - matkan herkullisin kokemus!

Matka Malesiaan - Kuala Lumpurin skyline auringonlaskussa
Matka Malesiaan alkaa usein pääkaupunki Kuala Lumpurista. 

Kuala Lumpur

Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on seitsemän miljoonan asukkaan moderni metropoli. Kaupungin asukkaista suurin osa on kiinalaisia ja muualta tulleita, toisin kuin muualla Malesiassa. Kuala Lumpurin matkailu kasvaa jatkuvasti samaan tahtiin kaupungin kasvavan kulttuuritarjonnan kanssa. Kuala Lumpurin pilvenpiirtäjät, vanhat Hindu-temppelit, historialliset museot ja markkinatorit tarjoavat matkalaiselle kiinnostavaa koluttavaa.

Chinatownissa on myös ihmeteltävää ja erinomaisia ruokapaikkoja. Pienellä budjetilla matkaa tekevälle reppureissaaajalle Kuala Lumpur on myös hyvä hengähdyspaikka, sillä kaupungin viiden tähden hotellit ovat maailman edullisimpia. Hyvä paikka pienelle luksukselle!

Hotelleja, klubeja ja ostoskeskuksia löytyy parhaiten Kultaisen Kolmion alueelta. Yksi isoimmista shoppailupaikoista on Suria KLCC:n ostoskeskus, jossa kannattaa käydä vaikka vain ihmettelemässä tavaran paljoutta. Kuuluisat 452 metriä korkeat Petronas Twin Towerin kaksoistornit seisovat teräksisen harmaina samalla alueella ja ovat kaupungin tunnetuin matkailunähtävyys. Vain 25 kilometrin päässä kaupungista jarjestetään joka vuosi F1:n Malesian GP.

Matka Malesiaan - Kul Thean Hou -temppeliMalesian hindu-temppelit ovat kiehtovia nähtävyyksiä länkkäri-reissaajalle.

Lumoava Borneo

Borneo on eksoottinen saari, jossa tapaat orankeja ja nenäapinoita lähietäisyydeltä. Maailman kolmanneksi suurin saari on ehdottomasti Malesian reissaajan listalla. Kiipeä Kaakkois-Aasian korkeimmalle vuorelle, Mount Kinabalulle, ja sukella Cousteaun tunnetuksi tekemän Sipadanin haita ja rauskuja viliseviin vesiin. Borneon maisevat lukeutuvat maailman kauneimpiin paikkoihin monen travellerin mielestä. 

Trooppiset Perhentian saaret ja sukeltaminen

Malesiassa Perhentian saaria ympäröi kristallinkirkas meri, jonka koralliriutat kuhisevat elämää. Snorklaaja näkee kilpikonnia, ja sukellusfirmat johdattavat happipulloin varustetut merten vierailijat syvemmille vesille. Rantojen hieno hiekka tuntuu mukavalta varpaiden välissä, ja päivät kuluvat helposti hyvän kirjan kanssa rantapyyhkeellä löhöillen.

Jos laiskottelu kyllästyttää, löytyy saarilta myös viidakkoa, jossa voi seikkailla villieläimiä tähyillen. Kuala Lumpurista pääsee bussilla Kuala Besutiin, josta matka jatkuu pikaveneellä Perhentian saarille. Venereissu kestää vain puolisen tuntia. Kuala Lumpurista voi myös lentää matkan Kuala Terengganuun tai Kota Bharuun, josta on napattava bussi tai taksikyyti (kestää noin 1,5 tuntia) Kuala Besutin satamaan. 

Vähemmän tunnettu perhelomailijan vaihtoehtokohde on Tiomanin saari, jossa myös on upeat sukellusmahdollisuudet.

Matka Malesiaan - Perhentian saarten paratiisi odottaa!Matka Malesiaan ja näihin maisemiin, yes please!

Langkawi

Malesian niemimaalla lännessä sijaitseva Langkawin paratiisisaari on kaunis, mutta paikka paikoin jo jokseenkin turistoitunut. Valkea hiekka häikäisee ja turkoosi meri houkuttelee vilvoittelemaan. Rantabaarien livemusiikki houkuttelee iltaisian, vesiurheilumahdollisuudet ja viidakkosamoilut täyttävät seikkailijan päivät ja upeat maisemat Lasten kanssa matkailevalle saari on toimiva ja turvallinen matkakohde. 

Penang

Penangin alueelta löytyy pieniä kalastajakyliä, tiheää viidakkometsää ja maanviljelystiloja. Matkalaiset suuntaavat yleensä kulkunsa Georgetowniin, Penangin keskustaan. Kaupungissa ei voi välttyä törmäämästä kalpeakinttuisiin brittiläisiin, jotka huitelevat iloisesti tennissukat sandaaleista tursuten. Georgetownin rustiikkiset sivukujat, historia ja herkulliset ruoka-apajat pitävät kuitenkin huolen, ettet pääse unohtamaan, missä päin maailmaa olet! 

Matka makujen maailmaan - MalesiaanPenangin katukeittiöiden herkut saavat veden kielelle. 

Penang Hillin vuorelta avautuvat huimat näkymät todella kauas. Muun muassa Kaakkois-Aasian pisin silta näkyy hienosti. Vuoren huipulla voi nauttia lounaan tai illallisen paikallisessa ravintolassa ennen matkan jatkamista. Malesian suurin buddhalainen temppeli, Kek Lok Si, on Penangin kiinnostavimpia matkailukohteita. Temppelialueella sammakot kurnuttavat pienen järven rannalla, ja kilpikonnat syövät mielellään suoraan matkailijan kädestä. Temppelistä näkee hienosti koko Georgetownin.

Patikkaretki Taman Negaran sademetsissä

Vehreä Taman Negaran kansallispuisto on suurin ja hienoin suojelualue Malesiassa ja ehkä koko Kaakkois-Aasiassa. Yli sata miljoonaa vuotta vanhan tiheän metsän sydämeen pääsee vain jalan tai veneellä jokivartta pitkin. Patikkaretken varrella voi kokea kaikki vuodenajat yhtä aikaa kostean ja kuuman vaihtuessa kuivaan ja kylmään, kukannuppujen avautuessa ja toisten lakastuessa.

Sivettikissa katselee puiden oksilta lintujen ääniä ja perhosia ihmettelevää retkeilijää. Yli 10 000 kasvilajia ja 300 lintulajia vangitsevat vieraan huomion. Ehdottomasti matkan arvoinen paikka!

Sademetsän kylästä, Kuala Tahanista, järjestetään patikkaretkiä, joiden kesto vaihtelee muutamasta tunnista kymmeneen päivään. Pitkän matkan varrella kiivetään 2 187 metriin yltävän Gulung Tahan -vuoren huipulle. Kansallispuiston lähellä sijaitsevaan Kuala Tembelingin rannikkokylään pääsee Kuala Lumpurista ja Kota Bahrusta junalla.

Matkustaminen - Malesian sademetsätMalesian matkaan kannattaa liittää viidakossa haikkaamista.

Liikkuminen Malesiassa
Kuala Lumpurin kansainväliseltä lentokentältä pääsee lähes joka puolelle maailmaa, joten Malesia on varsin keskeinen kohde seikkailijalle. Monet pysähtyvät Kuala Lumpuriin muutamaksi päiväksi maailmanympärimatkallaan. Muutamat paikalliset lentoyhtiöt tarjoavat huokeita lippuja Thaimaan, Singaporen ja Filippiinien suuntaan.

Kuala Lumpurissa on hyvä julkisen liikenteen verkosto. Muutenkin maassa voi valita menopeliksi bussin, taksi, junan tai metron, eivätkä lippujen hinnat huimaa päätä. Bussiliikenne toimii hyvin ja autoissa on ilmastoinnit. Junayhteydet kattavat maata laajalti ja toimivat nekin moitteetta. Malesian ja Indonesian välillä on myös lauttaliikennettä.

Malesian ilmasto

Malesian trooppinen ilmasto ei juurikaan vaihtele vuodenaikojen mukaan. Vuoden keskilämpötila on noin 20–30 astetta. Huhti-lokakuussa niemimaan länsirannikolla ukkoskuuroja, mutta varsinainen sadekausi koskee itärannikkoa marras-helmikuussa, jolloin monet rantakohteet sulkevat ovensa.Tuolloin matkailua on yleisesti vähemmän, mutta meininkiä kosteat olot eivät hidasta.

Malesian hintataso

Rinkan kanssa reissatessa selviää hyvin 20–25 dollarin päiväbudjetilla, jolloin majapaikkana on hostelli ja murkina jotain muuta kuin kalleimpien ravintoloiden annoksia. Jos kuljet enemmän takseilla, elelet mukavammin ja syöt keskihintaisissa ravintoloissa, tarvittava budjetti kasvaa noin 40–45 taalaan päivältä.

Shoppailu Malesiassa on kukkaroystävällistä ja esimerkiksi elektroniikka on paljon Suomen hintatasoa halvempaa. Paikalliset pienet markkinatorit ovat monesti kiinnostavampia kuin jättiläiskokoiset ostoskeskukset, jotka tosin nekin ovat katsastamisen arvoisia ihan jo valtaisan kokonsa vuoksi.

Malesia - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä